Recept Chinese tomatensoep

Gisteren een nieuw recept uitgeprobeert en hij is echt lekker. lijkt op die van de chinees.

Ik verdubbel hem wel. de volgende keer verdubbel ik hem 3 keer. ik denk (als je soep voor 2 dagen wil hebben,) dat jullie hem ook wel mogen verdubbelen.

Ingrediënten:
1 liter water
1 liter tomatensap
2 kipfilets
2 kippenbouillonblokjes
1 ui (heel maar geschild)
2 tenen knoflook (heel, maar geschild)
6 eetlepels suiker
4 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels azijn
1 borrellepeltje sambal
1 borrellepeltje sereh (citroengras-AH Gordiaan)
1 borrellepeltje djahé (gemberpoeder)
2 eetlepels maïzena
(1 handje gebroken vermicelli is een optie)
Bereiding:
*breng het water met de kip, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook. laat dit 2 uur koken (tot de kip gaar is)
*Haal alle ingrediënten uit de bouillon
*voeg de tomatensap toe en breng aan de kook
*pluk het kipfilet helemaal uit elkaar en zet het even apart
*maak in een ander schaaltje een prutje van de suiker, ketjap, azijn, sambal, djahé en sereh.
*roer dit prutje en voeg dit toe aan de tomatenbouillon
*roer de maïzena door een kopje koud water en roer dit tot een gladde massa en voeg het toe aan de soep (vergeet niet water te verdubbelen als je dit met alles doet)
*voeg nu eventueel de vermicelli toe
*laat dit 20 minuten zachtjes doorkoken
*gas uit en kip erbij doen
*even een paar minuten laten staan zodat de kip weer warm word.
Eet smakelijk.
Oorspronkelijk moet het met Zontomaatje (tomatensap van appelsientje), maar dat is hier in dit gehucht weer niet te krijgen. ik heb de tomatensap van de dekamarkt gepakt. Het zijn smalle lange pakken en kosten € 0,79.
Deze zijn perfect.

1027 x gelezen, 0

reacties (0)