Nooit meer..

Nooit meer


Noot meer een positieve test. Nooit meer een echo. Nooit meer een vluchttas. Nooit meer een dikke buik. Nooit meer bevallen. Nooit meer een pasgeboren baby vasthouden. Nooit meer een pasgeboren baby ruiken. Nooit meer maat 2 luiers kopen. Nooit meer een naam bedenken. Nooit meer borstvoeding geven. Nooit meer een baby van ons samen in huis. Nooit meer..


Maar ook nooit meer slapeloze nachten. Nooit meer in de weg zittende middagdutjes. Nooit meer die vervelende maxi cosi tillen. Nooit meer pijnlijke doorkomende tandjes. Nooit meer buikkrampjes..


Een gedachte waar ik vrede mee heb. Of tenminste, denk te hebben. Misschien een stukje zelfbescherming? Wie zal het zeggen. Misschien komt de teleurstelling nog wel over aan aantal jaar. Maar ik hoop en denk het niet. Het is goed zo.


Geen kinderen meer. En oke, 4 kinderen is een rijkdom alhamdulilaah. Iets waar ik super blij mee ben. Ik heb twee prachtige meiden en twee prachtige (bengels) van een jongens. Kan ik het afsluiten? 28 jaar en uitgezwangerd.. Ja. Ik heb er vrede mee.


Dat hoofdstuk heb ik afgesloten. Afgelopen maand ben ik wederom tante geworden van een prachtig mannetje en hoe schattig ook, het is fijn dat hij terug kan naar zijn mamma. Het vrijblijvende is heerlijk. Mijn jongste is nu 1,5 en ik kan niet wachten tot zij na de zomervakantie start op de voorschool. Eindelijk na 10 jaar tijd voor mijzelf. Geen babies meer voor deze mamma. Ik verwelkom de prepuberteit. Wij gaan een nieuwe fase in in dit huis. (met nog wel peuters en een dreumes ernaast pfoeee)


En wat betreft babies? Moge Allaah mijn kinderen zegenen met gezonde kinderen waar ik nog lang als oma van mag genieten en die ik mag verwennen en knuffelen ameen. MAAR als ze ziek zijn weer lekker terug naar mamma kunnen. Oma wilt namelijk van haar welverdiende rust genieten tegen die tijd in shaa Allaah.

2430 x gelezen, 8

reacties (0)


 • .FamilyFirst

  Hier ook 4 en her is mooi zo , heb geen kriebels meer, verlang naar meer vrijheid in januari start me meisje op de peutergroep, het id prima zo , rond om mij is ook iedereen zwanger en vind het leuk voor hun maar heb gelukkig niet zoiets van oh dat moet ik ook

 • vi3r-kindjes

  Ja ik herken dat gevoel. Die tijd is voorbij. Genieten van wat we nu hebben en op weg naar een baby-loze toekomst

 • Wonderful-life

  Dames, puur uit interesse. Mag je vanuit de islam enkel de man niet laten steriliseren, of überhaupt liever niet aan anti-conceptie doen? Onderstaande reacties roept die vraag namelijk bij mij op.

  En ps. Als niet Arabisch sprekende en verstaande vrouw zou ik het leuk vinden om de Nederlandse vertaling erbij te lezen. Heb al geleerd wat “Allah-zij-dank” betekent, maar de rest is nog abracadabra voor mij. En ik vind het leuk om te weten wat jullie elkaar toewensen!

 • vi3r-kindjes

  Mijn excuses! Het gaat zo automatisch dat ik er soms niet bij nadenk dat niet de hele wereld natuurlijk snapt hoe en wat haha.

  Ongeveer de vertaling:

  In shaa Allaah = Als Allaah het wil

  Alhamdulilaah = Alle dank komt alleen Allaah toe

  Allaahu alam = Allaah weet het het beste

  Khair in shaa Allaah = Komt goed als Allaah het wil

  Allaahu akbar = Allaah is de grootste

  Wat betreft het steriliseren, Zonder medische reden is sterilisatie binnen de Islaam niet toegestaan. Het is aangeraden voor Moslims om kinderen te krijgen. Het uitstellen van kinderen krijgen dmv anticonceptie daarover is een meningsverschil. Er zijn geleerden die aangeven dat het gebruik van anti-conceptie niet is toegestaan. Maar er zijn ook geleerden die dit wel toestaan zolang het geen schade toebrengt. Denk aan redenen als dat een vrouw achter elkaar kinderen krijgt en vermoeid is. Of medische redenen bijvoorbeeld. Maar dit is altijd in overeenkomst tussen man en vrouw. Er zijn overleveringen uit de tijd van de Profeet Muhammed waarin terug te vinden is dat de metgezellen van toen deden aan coïtus interruptus.

  In mijn geval mag ik nooit meer kinderen krijgen ivm gevaar voor mijn leven als voor een babys leven tijdens de zwangerschap. In dat geval is het wel toegestaan om anti-conceptie te gebruiken. Ik heb nu een koperspiraal. Het steriliseren van mijn echtgenoot is een optie die voor ons niet bespreekbaar is. Het ''probleem'' ligt bij mij (bedoel het niet zo negatief haha). Ik mag geen kinderen meer krijgen. Maar wie weet scheiden mijn man en ik? Of kom ik morgen te overlijden.. Dan, als mijn man hertrouwt kan hij nog kinderen kan krijgen met die vrouw.

 • Mommy-of-four

  Herkenbaar! Ik ook, na 4 kindjes ben ik er klaar mee. Zwangerschap en babyfase hebben we afgesloten. Nu focussen op andere veel moeilijkere fases en de opvoeding.. veel succes meis. Moge Allah onze kindjes op het rechte pad leiden en ze beschermen!

 • vi3r-kindjes

  Allaahuma ameen. Zeker weten een veel moeilijkere fase. Ik zeg altijd; zwanger zijn en bevallen kan (bijna) iedereen. Maar opvoeden, dat is pas het echte werk!

 • Esme1998

  Ik herken me hier heel erg in, alleen heb ik 1 kindje. Mijn dochter begint binnenkort ook op de psz en ik verheug me heel erg op de komende tijd en ook op tijd voor mezelf. Elke keer bedenk ik me gewoon hoe enorm dankbaar ik ben voor mijn leven en ik hoef er geen kindjes bij. Het is helemaal goed zoals het nu is.

 • Vi3r-kindjes

  Ja dat is natuurlijk verschillend voor iedereen wanneer je zo'n gevoel hebt. Lekker vooruitzicht he! Ik kan ook niet wachten haha.

 • Amatullaah

  Ameen wat een prachtige blog, kan me er best in herkennen! Ik zou graag meer willen maar ik kan het niet meer.. en mn man wik ook nooit meer. Als het islamitisch toegestaan was zat er een knoop in.. haha khair in shaa Allah allemaal beproevingen van Allah de een word anders beproeft dan de ander. Maar uiteindelijk zullen wij allen terugkeren naar onze Heer, hopelijk Zijn gezicht aanschouwend in jennah 🌹

 • Vi3r-kindjes

  Ameen! Ja het is soms lastig, en wie weet Allaahu alam. Je hebt ook een zware tijd achter de rug he lieverd. Het komt goed in shaa Allaah.

 • Jurkje

  o sorry 4kindjes, dat was me ontgaan van je baarmoeder! subhanAllah.

  ja juist amatullaah zonder die knoop ... haha

  Allah swta doet wat hij wil, wat staat geschreven ontkomen we niet aan, en wat niet staat geschreven zal ons nooit bereiken. alhamdulillah vertrouwen in de almachtige al wijze

  🌹

 • vi3r-kindjes

  Alhamdulilaah voor alles

 • Jurkje

  in shaa Allah, maar Allahu alim! zeg nooit nooit ;p ik dacht na mijn 2e ook nog niet aan een nieuwe baby maarja Alhamdulillah heb alweer een bolle buik. durf straks bijna niet meer naast mijn man te zitten haha ben benieuwd hoe jij dat dan gaat doen?

 • Amatullaah

  Ze mag geen kinderen meer krijgen, haar baarmoeder is gescheurd vorige bevalling Allahoe a3lam

 • vi3r-kindjes

  Haha, kan niet op beantwoorden klikken hieronder. Ik heb eigenlijk geen flauw idee..? Haha rustpauze.. Alhamdulilaah voor die momenten. Zeker in de wintertijden kan het erg hectisch zijn met Salaat en voornamelijke kleine(!) kinderen.

 • Vi3r-kindjes

  Hahaha Allaahuma bareek ameen. Ik mag om medische redenen (gescheurde baarmoeder) geen kinderen meer. Dat zou gevaarlijk zijn voor zowel mijzelf als de baby. Dus het is echt klaar. Op dit moment heb ik een spiraal, maar zit wel na te denken om mij te laten steriliseren. Maar met de spiraal ben ik tevreden alhamdulilaah op dit moment.

 • Amatullaah

  Als je je laat steriliseren heb je dan geen menstruatie meer? Vroeg het me af.. dus ook geen rustpauze haha of ben ik heel slecht dat ik zo denk 🙈

 • Wonderful-life

  Haha, heel herkenbaar hoor... bij ons na vier ook echt geen baby’s meer... maar qua liefde en hei schattig ze zijn... tja... maar nu inderdaad vooral bij een ander!

 • Vi3r-kindjes

  Ja ze zijn zo super schattig die kleintjes haha. En zoals je zegt, leuk bij een ander! De lusten maar niet meer de lasten haha.