20 weken echo, het geslacht, en hoe nu verder met de `verwekker van dit wondertje`??

De 20 weken echo:


Mijn moeder ging mee naar de echo, was spannend. Lekker uitgebreid alles kunnen bekijken, hartje was goed, niertjes, blaasje gevuld, hersentjes goed, geen rare verontrustende dingen gezien.


De echoscopiste vroeg of we wilde weten wat het geslacht is van de kleine, dat wilde ik wel graag weten zodat ik bewust het kamertje kan gaan inrichten en eindelijk kleertjes kan gaan kopen, aangezien ik van mijn zoon alleen nog maar zijn 1ste pakje nog heb.


Het is een meisje, mijn zoon krijgt een klein zusje! Toen ik het thuis vertelde was hij helemaal enthousiast en riep meteen dat hij een grote beschermende broer gaat worden! Wat heerlijk om te horen, Ook mijn moeder was helemaal gelukkig, eerst een kleinzoon en nu ook een kleindochter. En dat heb ik geweten want de dag na de echo kwam mijn moeder als op visite met allemaal schattige meisjes kleding die ze niet kon laten hangen.


Op het werk heb ik het ook al verteld dat ik in verwachting ben, ik kreeg meteen vragen of ik bewust BAM moeder wilde worden ect. 


het enige wat ik daar op kan zeggen is, dat ik dacht dat de relatie wel goed zat, en ik deze reacties van hem nooit verwacht had, en ik deze bewuste keuze weloverwogen gemaakt heb, ik ben zwanger geraakt en nu moet ik liefdevol zorg bieden aan dit kleine wondertje, tuurlijk had ik de "vader" graag in mijn leven gehad als een echte Papa en dat we er samen voor zouden gaan, maar ik ben bang dat dat er niet in zit. Ik ben nog steeds aan het bedenken hoe ik het hem kan vertellen. Ik ben niet uit op zijn geld, als hij echt niets met zijn dochter te maken wil gaan hebben, dan leg ik mij daar bij neer en moet hij mij ook niet over een aantal jaar lastig gaan vallen dat hij haar wel wil gaan zien. Als ik het hem ga vertellen krijgt hij tot en met dat ze 1 maand oud is de tijd om te reageren, dat zal ik hem ook zeggen, dat hij niet meteen reageert uit emotie, maar er verstandig aan doet om het te laten zinken en het te bevatten dat hij vader gaat worden van een dochter, ik hoef niet meteen een antwoord. Dat is wat ik hem wil gaan zeggen. Maar hoe precies weet ik nog niet, via een apje of smsje vind ik het stom, bellen durf ik misschien niet, dus ik zit er zelf aan te denken om hem een brief te schrijven met een echo erbij. pfff..word al zenuwachtig van het idee.. Maar ik wil het uit mijn zelf graag vertellen, zodat ik daar een stukje rust in ga vinden, en mij daar niet schuldig over hoef te gaan voelen. En mocht ik niets horen, dan weet ik waar ik en mijn dochter staan... 


 

2532 x gelezen, 8

reacties (18)


 • tweede83

  fijn dat alles goed is!! En wij hebben ook eerst een jongen en daarna een meisje. Ze hebben het samen heel erg leuk en zijn lief voor elkaar. Heel mooi en fijn om dat te zien. Echt genieten. Ik hoop dat jij dat straks ook zult hebben. Dat maakt zoveel goed!

  Misschien maar gewoon schrijven en de echo foto erbij doen. Dan kun je het loslaten. Zal ook best definitief voelen als je niks hoort, maar dan kun jij verder. En het hoeft ook geen mega lange brief worden..

  Maar wat super lief dat je moeder kleertjes heeft meegenomen! Dat doet de mijne nog steeds. Dat is ook heel anders met een meisje, haha! Ik blijf aan de gang, Met een jongen gewoon veel sneller klaar, haha!

  Geniet van je mooie dochter en een hele fijne zwangerschap nog!

 • China-dad

  Gefeliciteerd met de goede echo! Bijzonder hè 😍😍😍

  Ik zou zeggen stuur hem een kopie van de echo plus je ultimatum. Heel redelijk om van hem te eisen dat hij een duidelijk standpunt inneemt over zijn dochter.

  Alleen, ook als hij niet reageert... Het zal later aan je dochter zijn om te bepalen of zij met haar verwekker contact wil ja of nee. Maar afgezien daarvan, als hij nu niks laat horen dan zou ik inderdaad ook zelf geen moeite meer doen. Hooguit een contact adres bewaren ofzo voor het geval dat dochter er zelf ooit nog wat me wil. Maar meer ook niet.

  Succes en geniet van je zwangerschap!

 • Anna-76

  Wat fijn dat de echo goed was. 💝

  En hoe je de verwekker op de hoogte gaat brengen....volg je gevoel😘

 • Mimzzy

  Fijn dat alles goed gaat.. en wat leuk een meisje.. heerlijk genieten! En met die brief komt het vast ook goed.. hopelijk een positieve reactie daarop en zo niet dan is hij het gewoon niet waard.

  Knuffel

 • AshleyJessy

  Wauw wat leuk, een meisje!

  Heb zoveel leuke kleding gezien . Kan niet wachten tot ik het geslacht ook weet!

  Wat betreft de brief, lekker doen waar jij je goed bij voelt! Het lijkt me een weloverwogen beslissing dus het kan niet fout zijn/gaan.

  Lekker genieten van je kleine kanjers.

  Liefs!

 • SkinStef

  Super ! Een dikke proficiat met je dochter en een brief vind ik wel een goede manier al was het maar om het te kunnen verwerken

 • LadyVee

  Een meid, wat leuk! En wat fijn dat alles goed is!

  Vraag me toch af waar sommige mensen het lef vandaan halen (letterlijk) om zich met het privé leven van een ander te bemoeien/informeren 😱

  Als ik t zo lees heb je een moeilijke beslissing al genomen over vader en wat sta je daar sterk en geweldig in je schoenen! De vraag is alleen hoe. Misschien is bellen ook wel te direct en reageert iemand sneller vanuit emotie dan wanneer iemand kan lezen en even kan nadenken. Ik vind je brief.met De echo foto erbij een heel mooi idee!

  Heel veel succes! Ik kan alleen maar zeggen dat je t super doet!

 • Barbamammie79

  Bedoel je mij?

 • sweetlittlesurprice

  Dankje, ja een meid, ben helemaal happy!!

  Ik hou het sowieso bij de brief, die is al af, en daarin kan ik mij beter verwoorden, en word ik ook niet onderbroken, het is nogal een man van een krachtige eigen mening, en als hij eenmaal begint dan kom je er niet echt meer tussen en ben ik bang dat ik dan niet meer zeg wat ik had willen zeggen.

  Ik doe hem wel zelf in de brievenbus en mocht hij thuis zijn (verwacht ik niet) dan overhandig ik hem de brief, als hij mij ziet weet hij toch wel hoe laat het is.

 • Barbamammie79

  Fijn dat de echo goed was

  Persoonlijk zou ik ook echt kiezen voor persoonlijk contact. Ik bedoel het echt niet verkeerd. ... maar de man met wie je het bed hebt gedeeld niet durven bellen?

  Waar ben je bang voor? Ik zou zeggen: recht je rug en wacht niet te lang.... ga naar hem toe en vertel het hem... hoe langer je wacht hoe raarder het bij hem over komt. Dit kun jij

 • sweetlittlesurprice

  ik ben bang dat hij of gewoon totaal niet opneemt, of als hij hoort dat ik het ben meteen weer ophangt, niet om het te vertellen, face to face, is wat moeilijker want dan moet ik van te voren contact opnemen om hem te vragen wanneer het hem uitkomt, hij werkt 50 uur per week voor een bedrijf en daarnaast werkt hij ook nog veel bij voor zichzelf, ook in de avonden en weekenden. Zomaar langs gaan zie ik niet zitten, of hij is er niet, of hij heeft misschien al een nieuwe vriendin, die er dan is en dan ..... of haal ik nu vanalles in mijn hoofd. het is gewoon zo moeilijk, alle scenarios zijn al afgespeeld in mijn hoofd!

 • Barbamammie79

  Oh ok. .. ik begrijp het.. En als je hem een appje stuurt: ik wil je graag wat vertellen, kunnen we ergens afspreken?

  Mocht hij inderdaad nergens op reageren, kun je hem altijd nog een brief sturen. Doe je die brief dan zelf in zijn brievenbus? Dan weet je zeker dat hij het heeft ontvangen.

  Heel veel succes jouw kindjes boffen met jou

 • sweetlittlesurprice

  Ik ga de brief wel persoonlijk posten, mocht hij toch toevallig thuis zijn, dan overhandig ik het hem nog persoonlijk ook. Zal wel een akward moment worden.

 • Barbamammie79

  Ja, dat is een goed plan... als hij er is, kan het toch persoonlijk... en zo niet weet je dat hij het heeft. Dan zou je hem later een app kunnen sturen om te vragen of hij het gelezen heeft.

  Ach weet je... ongemakkelijk of niet... probeer daar maar over heen te kijken

 • Soccer-Mom

  De kledingkast van de kleine hangt dus nu al vol! Haha

  Ik snap dat je een brief sturen makkelijk vindt, maar dan weet je eigenlijk niet hoe hij hierop reageert en blijf je toch waarschijnlijk met vragen zitten. In dat optiek zou face to face wel het mooiste zijn, of toch bellen.

 • sweetlittlesurprice

  Hahahahaa, een kast heb ik nog niet helaas, ik moet echt nog alles doen en aanschaffen. Mijn moeder is gewoon erg enthousiast, erg fijn! Ik ga nu opzoek naar een leuke betaalbaar kamertje en een wandelwagen, komt allemaal goed!

 • Wittemuis86

  Wat leuk! Een meisje!! Super fijn dat je moeder mee geweest is en dat ze je zo steunen. Misschien inderdaad een goed idee om een brief te sturen met echo erbij. Zo kun je rustig nadenken over je verhaal en kan hij niet meteen vanuit emotie reageren. Zo heb je waarschijnlijk minder kans op ruzie. Ik zou wel ook erin zetten dat je niet uit bent op zijn geld of iets, maar dat je het voor jullie dochter fijner zou vinden als haar vader ook een rol zou spelen in haar leven, maar dat je niet wil dat hij in en uit haar leven komt wanneer het hem uitkomt omdat ze dit niet verdiend. Veel succes en sterkte ermee🍀

 • sweetlittlesurprice

  Dankje