Sperziebonen met champignon, appel en gehakt:
10 sperziebonen, 20 a 30 gram gehakt, 1 grote aardappel, 1 appel, handje gesneden champignons
Kook de boontjes en de stukjes aardappel. Rul het gehakt zonder boter, als het bruin is champignons toevoegen. Kook de appel 1 a 2 minuten. Wanneer de bonen en aardappels gaar zijn deze samen met mix van gehakt en champignons en gekookte appel met staafmixer tot glad geheel vermalen. deze hoeveelheid is goed voor 2 porties.
Risotto met ham en groene asperges: (voor oudere baby's)
Halve kruidenboullion tablet, 1 sjalotje, 2 eetlepels boter, 200 gr risottorijst, 1 dl wit druivensap, 300 gr groene asperges, 1 plak gekookte magere ham a 75 gram, 5 sprietjes bieslook, 50 gr geraspte oude goudse kaas, zout, vergemalen peper.
Los het boullion tablet op in 4 dl heet water, pel en snipper het sjalotje, smelt de boter. Fruit hierin de sjalot 3 minuten. Voeg de rijst toe en roorbak 3 minuten. doe druivensap erbij en breng het aan de kook. Blijf roeren totdat het sap door rijst is opgenomen. Voeg al omscheppend beetje bij beetje boullion toe. Wacht met nieuw boullion toevoegen totdat het door rijst is opgenomen. Laat rijst met deksel op pan 15 minuten zacht koken. Was intussen de asperges. Snij ze in stukjes an circa 2 cm, en breng met een beetje water aan de kook. Laat 15 min koken, snij ham in blokjes. Laat de risotto van het vuur af nog 5 min staan. Schep asperges en ham door de rijst en warm nog 5 min op. Knip eventueel bieslook boven de risotto fijn en breng eventueel op smaak met snufje zout en peper en strooi beetje kaas erover.
reacties (0)