Weet niet wat ik moet offtopic

Hallo,

Mijn buren hebben best vaak ruzie ( bijna elke avond)
Als 1 van hun kinderen maar iets te hoog springen op hun trampoline
Krijgen ze gelijk een klap en worden naar binnen gestuurt.
Vandaag stoote zich zelf aan iets en ze begon te huilen en kreeg een klap en begon nog harder te huilen..
Ik weet niet wat ik mee moet doen.
Ik vind het sneu voor de kinderen
Als je de kinderen alleen tegen komt op pakeerplaats kijken ze heel treurig en heel stil en ingetogen van zich af

Sorry ik me niet graag bemoeien met andere maar dit speelt al langere tijd zo
Moest het even kwijt

Veel liefs

2239 x gelezen, 4

reacties (26)


 • jongens_mama

  knoop een een praatje aan. ik zou het namelijk zelf Niet waarderen als iemand op hoge poten voor mn deur stond. maar wellicht(en waarschijnlijk) speelt er veel meer. trekt ze t niet meer. wees dan een steun voor haar. waarschijnlijk is t onmacht. wellicht kun je hsaar helpen met een praatje, eens uitnosigen met de kids? vragen of ze mogen spelen, taartje maken voor dr en langsgaan?

  ik heb ook echt zo'n periode gsehad dat niks goed was wat fe kids deden. alles maakte me boos en verdrietig. ook als ze maar ademhaalde bijna. en dat allemaal om geldzorgen (en schoolzorgen) het kostte me bijna 2 jr om er vanaf te komen. maar denk dat boos doen of iets niet helpt. en dat kan altid nog als al je moeite niet loont. succes!

 • jongens_mama

  knoop een een praatje aan. ik zou het namelijk zelf Niet waarderen als iemand op hoge poten voor mn deur stond. maar wellicht(en waarschijnlijk) speelt er veel meer. trekt ze t niet meer. wees dan een steun voor haar. waarschijnlijk is t onmacht. wellicht kun je hsaar helpen met een praatje, eens uitnosigen met de kids? vragen of ze mogen spelen, taartje maken voor dr en langsgaan?

  ik heb ook echt zo'n periode gsehad dat niks goed was wat fe kids deden. alles maakte me boos en verdrietig. ook als ze maar ademhaalde bijna. en dat allemaal om geldzorgen (en schoolzorgen) het kostte me bijna 2 jr om er vanaf te komen. maar denk dat boos doen of iets niet helpt. en dat kan altid nog als al je moeite niet loont. succes!

 • 6dekadootje

  ik had ook eens buren die dat deden , op geven moment werdt ik gek en ik was toen zwanger van de 2de, maar zonder meer liep ik op die vrouw en gaf ik haar flinke rechte vuist op der oog en linkse klap ,toen zei ik nog tegen der wat wil je !! beter stop je met die onzin voor ik jeugdzorg voor je bel . ik heb nooit meer iets gehoord en ze is toen 190 graden gedraaid . zo kon ik weer in rust veder leven .

  Ja kijk gewoon even aan probeer kontakt met die kids te krijgen om informatie te winnen , jeugdzorg en veilig thuis vind ik ook maar niks heb je gehoord hoe veel sekueel misbruik daar rond loopt .

  eerst peilen hoe ernstig de zaak is en als je kan durft zelf eerst op af te stappen

 • sannnnie

  Ja snap ik ze zijn nu met vakantie maar durf zelf de stap niet echt te nemen om ze er op aan te spreken en de kinderen durfen niks te zeggen als ik ze tegen kom zijn ze heel stil ook al zeg je goeiendag en als ze in het gangentje spelen en ik loop poort bijvoorbeeld al uit schrikken ze als eerst

 • Salamandertje

  Een tik valt al onder huiselijk geweld. Er bestaat een meldcode huiselijk geweld. Je kunt daar volgens mij ook anoniem naar toe bellen...

 • waterijsje

  Waar krijgen ze dan een klap vraag ik me af? Ik geef mijn dochter ook wel eens een tik op de billen als ze echt na 20x waarschuwen nog niet wil luisteren. Ik zou gewoon eens aanbellen als ze ruzie maken om te zeggen dat je ze kan horen. Misschien dat ze e dan een beetje op letten. En eventueel kijken of die kinderen blauwe plekken hebben.

  Ik was laatst in de winkel en toen stond er een vrouw voor mij in de rij met een meisje van ong 7 en een meisje van 1, die moeder reageerde aardig fel op haar dochter die ook wel een beetje vervelend was hoor, maar ik voelde op dat moment gewoon plaatsvervangende schaamte omdat haar reactie echt te fel en ongepast was. En ineens zie ik op de wangen van dat kleine meisje 2 dikke blauwe plekken zitten, aan elke kant 1. Medewerkers van de winkel zagen het ook en vroegen hoe dat kwam, zegt ze doodleuk dat haar dochtertje kruipt en zich heeft gestoten. Uhuum... dat is nou echt kindermishandeling en daar moet je wel een melding van doen.

 • china-dad

  Ik zou waarschijnlijk proberen om vrienden te worden met.die kinderen zelf. En goed opletten of ze fysiek sporen van mishandeling hebben ofzo. Wat hieronder staat van advies vragen bij een instantie als veilig thuis zonder meteen een melding te doen, vind ik ook heel goed. Die zijn daarvoor.

  Gaat het altijd zo of alleen.de laatste tijd? Enig idee van wat er speelt in.die familie?

  Ik snap dat mensen zeggen.dat je niet te snel naar een instantie moet.rennen, maar ik snap ook dat mensen juist wel aanraden om dit te melden. Iemands leven onnodig stress bezorgen is niet goed, maar stel.dat er echt wat aan de hand is, dan is elke dag dat dit voortduurt er natuurlijk een te veel voor die kinderen.

 • Mama-van-3-lieverds

  Sorry maar ik vind dat er te snel geroepen word van bel "veilig thuis" maar. Je weet niet half wat een onterechte melding met een gezin doet en dat dat een hoop stress en spanning brengt etc. Ik weet het uit ervaring. Hier had iemand op de buurt dat gedaan bij ons en we hebben van alles en nog wat moeten bewijzen etc terwijl er totaal niks aan de hand was. Al bij voorbaad schuldig zeg maar. Dit was gewoon iemand die de pik op ons had en van alles en nog wat beweerde wat niet klopte of uit zijn verband gerukt was. Gelukkig zag de mevrouw van "veilig thuis" dat ook toen ze op gesprek kwam en is het dossier toen gelijk vernietigd. Maar het heeft ons veel spanning gekost. Was absoluut geen leuke tijd.

  Ik zou anders proberen een gesprek met hen aan te knopen ofzo. Kijken of er echt wat aan de hand is. Wie weet wat er speelt. Misschien is er een lastige familiesituatie of iets ergs gebeurd waardoor ze gestrest zijn. Je weet het niet. Advies inwinnen bij iemand kan altijd.

 • china-dad

  Er staat hier beneden ook dat je wel de instantie kunt bellen, maar voor advies, zonder meteen een melding te maken. Dat lijkt me alleen maar goed.

 • Mama-van-3-lieverds

  Ja dat klopt dat is goed om gewoon advies te krijgen. Alleen is onze ervaring helaas heel anders. Deze buur (we weten nog steeds niet welke precies maar we hebben onze sterke vermoedens) had ook gewoon 1x gebeld vertelde ze ons. Vervolgens lag er wel een brief op onze mat en kwam ze gelijk bij ons op gesprek. Terwijl het overduidelijk niet zo was. Deze mevrouw kwam daar gelukkig heel snel achter, ook door met mijn oudste kids te praten. Ze heeft gelijk het dossier vernietigd maar moest nog wel 2 instanties raadplegen hoe zij erover dachten (in ons geval het CB en de huisarts die ook een goed beeld over ons hebben en zeiden dat alles hier helemaal prima gaat, de kids waren al blij dat hun school niet gebeld werd omdat er al met hun zelf gepraat was). Echt heel naar. Als melder word je beschermd en hoef je je niet bekend te maken (kan allemaal lekker anoniem), maar als degene waarover de melding gaat sta je al gelijk met 2-0 achter. Daarom zou ik echt eerst zelf proberen te achterhalen of er wel degelijk sprake is van mishandeling.

 • mijn~meisje

  ik snap je, Maar een klap krijgen omdat je te hoog springt of je zeer doet gaat wel erg ver toch? Naast dat slaan sowieso verkeerd is en je dat kleine stukje leest gebeurt het nog wel is... Dat vind ik persoonlijk echt onder de noemer mishandeling vallen. In een gezin waar het allemaal goed gaat worden de kinderen niet veel geslagen.

 • Nx4

  Precies het zelfde mee gemaakt 0fff , een jaloers iemand had o ver ons ook een melding bij veilig thuis gemaakt, super irritant want je komt toch in een soor5 van koken voordat ze het vernietigen , hier moesten ze ook met cb en dokter en opvang en school bellen , iedereen was zwaar verbaasd toen der tijd, werd daarna oo o meteen vernietigd maar blijft toch ij je kop zitten.

 • B756

  Ken je ze, heb je contact met ze? Ik zou anders eens een praatje aanknopen, de kinderen uitnodigen om met jullie kinderen te spelen. Een beetje dichterbij komen om te zien hoe het gaat.

  Ik ben altijd heel voorzichtig/terughoudend als ik mensen hoor over met instanties oid bellen over anderen. Je kunt er van vinden wat je wil, maar een corrigerende tik is in sommige huishoudens heel normaal. Schreeuwen wordt ook vaak gedaan. Dat zijn misschien hele andere normen en waarden, maar niet perse kindermishandeling waar een instantie bij betrokken moet zijn. En elke avond ruzie is hartstikke rot, naar wie weet zitten ze wel in therapie omdat ze door iets moeilijks gaan. En dan gaat je buurvrouw veilig thuis inschakelen, zeg maar. Het is lastig inschatten hoor, vanaf een blog. Misschien is het overduidelijk dat er hulp nodig is. En dan is het ook goed dat er iemand aan de bel trekt. Als je bij veilig thuis anoniem advies kunt inwinnen, dan zou ik het zeker doen.

 • NewBaby2018

  Idd.. niet zomaar instanties inschakelen.

 • sannnnie

  Hun kinderen zijn al stuk ouder. Mijn kindje is 10 maand dus dat gaat niet, ik heb niet echt hele goede contact met ze maar als we van elkaar iets nodig hebben vragen we het wel

 • Dazielle13

  Je doet niet standaard melding als je belt met een instantie als veilig thuis. Ze zullen luisteren naar het verhaal en dan samen met jou als beller, kijken wat er gedaan kan worden. Dit kunnen ook alleen tips en adviezen zijn van wat jij als beller zou kunnen doen of waar je op kan letten. Pas als zij naar aanleiding van het verhaal zich zorgen maken of denken dat er wel meer moet worden ondernomen, zullen ze je vragen of je al dan niet anoniem een melding wil doen. Pas dan doe je een melding en gaan zij ermee verder. Je hebt echt niet meteen instanties op je dak na 1 telefoontje zonder melding of zo.

 • Mama-van-3-lieverds

  Precies! Goed gezegd B756. Hier ook een onterechte melding gehad. Het zet je leven helemaal op zijn kop.

 • nog-even!

  Meld dit bij Veilg Thuis.

 • Newyork2009

  Arme kindjes :( misschien eerst de kinderen zelf een luisterend oor bieden ipv de officiele hulpinstanties benaderen als je dat een stap te ver vind?

 • Florien84

  Wat zielig. Ik ben helemaal niet van zomaar veilig thuis inschakelen. Maar zou dit nu toch wel doen. Ik heb een soort gelijk iets. Een paar huizen naast ons worst altijd geschreeuwd. En de moeder doet net zo hard mee. De andere buurvrouw sprak mij laatst aan wat ik er nou van vind. Mij valt het ook op. Misschien juist wel omdat het bij ons thuis een no go is. Ik ben echt een felle tegenstanders van schreeuwen en slaan. Ik ben er zelf nog niet over uit. Bij jou zou ik wel bellen.

 • Dazielle13

  Als je mishandeling vermoed/ er van af weet, kan je altijd bellen met Veilig thuis. Ook voor alleen advies als je niet weet wat te doen. Telefoonnummer hebben ik even opgezocht: 0800-2000 Is een gratis nummer. Succes

 • sannnnie

  Dankjewel ik ga zeker straks even bellen,

 • AshleyJessy

  Ja echt doen aub! Arme Kids. :(

 • Dazielle13

  Hoop dat je wat tips krijgt over wat te doen of dat ze wat ondernemen. Succes!

 • JTI-GL

  Je kunt ook alleen voor advies bellen, je hoeft niet meteen een melding te maken!