Sinds de geboorte van mijn 2e ben ik me wat meer bezig gaan houden mbt gezond koken en zo. (en nee, ik ben geen health freak) Dus zo min mogelijk pakjes, zakjes en potjes met kant en klare dingen erin, maar meer groenten en kruiden. Hier en daar gebruik ik wel wat kant en klare dingen zoals lasagnebladen of iets, maar het liefst zou ik die ook zelf willen maken. Waar ik eerst koken als een noodzakelijk kwaad zag, dat aan het eind van de dag moest gebeuren, zie ik het nu als een uitdaging. Ik heb met 2 kleine kinderen (bijna 3jr en net 1jr) niet altijd tijd om uitgebreid te koken, dus ik moet creatief zijn met mijn tijd, het voorbereiden en het koken. Tot nu toe lukt het aardig, hoewel we soms iets later eten dan gepland omdat het allemaal wat langer in beslag neemt dan gedacht. Ik kijk ook het programme van Jamie Oliver's 15minute meals, altijd leuk om wat tips en tricks op te doen qua recepten, tijd en koken.
Ik merk dat ik het koken echt leuk vind. Alles snijden en kruiden, daarna het koken/bakken/grillen. Mijn zoon vind het ook geweldig als ik sta te snijden en te koken. Hij komt graag even kijken wat mama aan het doen is. Als ik groente snij, probeer ik bij hem wat groente erin te krijgen door hem wat te laten proeven. (hij eet namelijk slecht groenten) Tot nu toe eet hij steeds een klein stukje van iets, dus er is een begin.
Ik ben niet echt een natuurtalent en af en toe ga ik de mist in of komt het er niet uit zoals gedacht, maar het gaat redelijk. Mijn man is alleen niet echt een fijnproever, dus ik heb aan hem niet echt een klankbord mbt gerechten. Of hij moet iets echt niet lekker vinden, dan hoor ik het wel hahaha. Maar tot nu toe nog niet echt klachten gehad, dus het is in ieder geval te eten.
Gisteren heb ik voor het eerst zelf brood gebakken en het smaakte goed. Ik dacht: dat komt straks als een baksteen uit de oven, ik zal iets niet helemaal goed gedaan hebben waarschijnlijk. Zojuist heb ik voor het eerst zoete aardappelen klaargemaakt, en wel als frietjes uit de oven. Ze zitten er op het moment in, dus het eindresultaat is nog even onbekend. Zoete aardappels schijnen een goed en gezond alternatief te zijn voor frietjes. Ik ga er varkensmedaillons bij grillen en wat groenten klaarmaken. Ik ben erg benieuwd.
Voor nu wens ik jullie allemaal nog een prettig paasweekend! En vooral genieten van het eten met je gezin.
reacties (0)