Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Daar zijn we dan. Ronde 1 is achter de rug, oftewel de eerste keer ongesteld na het verwijderen van het spiraaltje. Bij de vorige zwangerschap was ik direct zwanger na het verwijderen en ben ik niet eens meer ongesteld geweest, maar zo veel geluk hadden we dit keer niet :laugh en dat hoeft ook niet. Ik merk, ondanks dat ik het toch niet kon laten om weer te beginnen met ovulatietesten :facepalm  dat ik dit keer wel degelijk relaxter ben. Dat we al twee prachtige kinderen hebben, helpt zeker mee hierbij!!


Maar, ik kon het toch niet laten en ben dus weer begonnen met ovulatietesten gisteren. De keer hiervoor had ik een ontzettend lange cyclus, wat best raar is, want ik was eigenlijk alweer jaren enigzins regelmatig, met een sporadische uitschieter. Ik had een koperspiraal, dus hoefde mijn cyclus ook niet weer op gang te komen. Maar om de één of andere reden had ik een hele late eisprong afgelopen cyclus. Ik twijfelde daardoor wel, of ik nu al weer zou beginnen met ovulatie testen. Ik zou bij een normale, regelmatige cyclus, zoals ik altijd heb, afgezien van de laatste periode, over ongeveer 7 dagen een ovulatie moeten hebben. Maar als de cyclus nu weer zo lang was, zou ik pas dik twee weken een ovulatie hebben. Maar ik hoop dat het nu gewoon weer normaal is en die uitschieter van vorige maand gewoon kwam omdat ik stiekem toch wel wat gespannen was, nu we er weer voor gaan! En inderdaad, gisteren een lichte streep, maar die van vandaag was alweer wat donkerder!! Super spannend, en echt zo ontzettend toevallig. Dan zou ik mijn NOD een week voordat wij op vakantie gaan hebben.


Nou testte ik bij beide kinderen pas laat positief, pas een week na NOD. Bij de jongste was dat toevallig tijdens onze vakantie in Zweden. Laten we nou net dit jaar voor het eerst in 6 jaar weer naar Zweden gaan.... en juist weer die periode! Hoe grappig zou het zijn als ik weer positief test in Zweden! 


We wachten het nog maar weer even af en blijven ondertussen door testen! 

450 x gelezen, 2

reacties (0)


  • Rupsie

    in dat geval zou het gewoon zo moeten zijn denk ik dan... succes!