Ik ben helemaal aan de hapjes maken en Floor vind t geweldig. Hoewel ik af en toe smokkel met een olvarit potje, merk ik dat ze meer eet als het 'homemade' is. Ik ben dus echt reuze trots op mezelf. Ik begin er ook steeds handiger in te worden met het invriezen. Ja ik ga niet elke dag een beetje maken, dat lukt naast mn werk echt niet. N beetje extra groente mee koken is nog tot daar aan toe, maar daar houdt t dan toch echt mee op.
Nee zaterdag is mijn kokkerel dagje. Ik maak nu ook vlees en vis voor Floor, en ben er achter dat je dat nog best lekker kunt krijgen ook zonder zout.
Ik kook de vlees of vis met groene kruiden, dat mag ze hebben. Dus beetje oregano of basilicum, peterselie of tijm in het water erbij en je hebt gelijk 'jus' om de aardappelpuree wat op smaak te brengen. vlees als het afgekoeld is met de staafmixer fijnhakken en alles in porties van 25 gram apart invriezen. Zo kun je elke dag mixen en matchen. Ik vries de aardappel, de groentes/fruit ook allemaal los in in porties van 50-60 gram.
Ben ik helemaal doorgeslagen? Ik weet het niet, maar ik vind het leuk om te doen en je kunt zo heel veel varieren. Bovendien vind ik het zelf bij sommige smaken van 'olvarit' wel erg moeilijk om enthousiast te doen of het lekker is.
Heb nog wel een tip voor alle andere fruitkokers. Ik kook het fruit in een laagje water. Vis de fruit eruit om te staafmixen en bewaar het kook vocht. Dit kun je mooi als fruitdrankje gebruiken voor de kleine. En je weet dan zeker dat er geen rommel aan is toegevoegd. Vandaag heb ik peertjes gekookt. Floor krijgt vanmiddag dus 'perensap' bij de snack.
Heb nog wel ook een vraag. Wie weet hoe je rijst kunt pureren zonder dat het lijm wordt? Aardappeltjes prak ik met de hand, omdat met de staafmixer dit echt te goor wordt (pastalijm van de kleuterschool is er nix bij) Dus alle tips zijn welkom.
reacties (0)