Moet ik het dan maar zelf doen?

Op dinsdagochtend is mijn dochter altijd bij mijn vader. Daar slaapt ze meestal maar kort. Op dinsdagmiddag is mijn vriend thuis en haalt haar op. Ook dan doet ze meestal maar een kort middagslaapje. Waar dit aan ligt, geen idee..


Vervolgens krijg ik een appje, ze is nukkig. Ligt op het speelkleed te jammeren. Dus ik geef aan misschien is ze moe, wil ze even knuffelen of heeft ze honger. Geef haar anders wat fruit, heeft ze nog niet gehad.


Vervolgens heeft ie haar bij zich genomen en was ze al vrolijker geweest. Of ie eerst wortel moet geven???


Soms vraag ik me af waarom ik werk. Ik kan het beter zelf doen. Dan heb ik een beter slapende baby en hoef ik op mijn werk niet hun issues op te lossen.


Zo klaagmodus uit, pauze is voorbij. Weer aan het werk...


 


 


 


 

1040 x gelezen, 2

In Baby

reacties (8)


 • Badeendje2018

  Heel eerlijk? Ik dacht ook zo tot ik erachter kwam dat ik het zelf veroorzaakte. Ipv voorstellen waarom ze nukkig is kun je ook zeggen "vervelend, maar zal zo vast beter worden". En vaak kunnen andere het nooit goed genoeg doen. Krijgen ze fruit, had het eerst groente moeten zijn. Slapen ze savonds lastiger dan ligt het al gauw aan hoe het overdag is gegaan, heeft ze fruit gehad met de rode lepel ipv de blauwe. Wij vrouwen kunnen nogal perfect willen zijn en zeuren om hele kleine dingen

  Kortom, alleen bereikbaar zijn voor noodgevallen en alles wat geen noodgeval is gewoon niet op reageren. Anders leren ze het zelf ook nooit of worden heel gemakzuchtig

 • Ting55

  Tja.... mannen....

  Mijn man kon zo lekker klagen over een 40 urige werkweek en dat hij dan ook nog alleen voor dr baby moest zorgen. Pfff stakker.

  Hij ging de deur niet uit, vond dat lastig om van alles mee te nemen en te plannen met slaapjes en voeding.

  Ik heb hem natuurlijk wel geholpen maar hem ook het zelf laten doen.

  Inmiddels 2 kids en hij weet prima wat hij doet. Mijn zoon slaapt vaak beter in bij hem dan bij mij en hij gaat vaak op pad met de kinderen.

  Geen geklaag of geapp maar dat heeft dus tijd gekost! 🤭 geef hem die tijd. Het komt goed. Mss niet helemaal zoals jij het wil maar het komt goed.

 • Aapjeguppie

  Bij mijn man ging dat ongeveer net zo. Weinig slapen en bij alles vragen wat of er eerst gedaan moest worden. Nu, na 1 jaar, draait hij z'n hand er (allang) niet meer voor om. Het was een periode van wennen en leren kennen en voor mij van loslaten. Komt goed, geef tijd. En probeer anders om 2x per dag en app momentje te hebben, ik vroeg dan om een foto. Dat doe ik trouwens nog. Gewoon omdat ik ze wil zien en dus kreeg ik vandaag ook een gekke bekken foto van vader en zoon haha.

 • Ashleyjessy

  Ik schrijf altijd briefjes, met dr standaard dingetjes. Daarbij komt, wij kennen onze kids het beste, soorten huil en gemopper. Dus dat doe ik ook altijd erbij. Ook ben ik niet zo “moeilijk.” Dat schrijf ik ook letterlijk op, zodat het niet uit maakt of ze eerst een wortel geven of fruit.

  Denk dat al die vragen vooral uit bezorgdheid komt of ze het “wel goed genoeg doen.” Snap je wel hoor , ben je even jezelf ipv moeder , moet je alsnog moederen haha.

 • DoortjeB

  Ach de één heeft het in zich, de andere moet het leren!

  Komt wel goed...

 • B756

  Gewoon zeggen: ik ben aan het werk, even zelf uitzoeken. Er is niet 1 goede manier, wat bij jou werkt hoeft helemaal niet bij ben te werken. Ze moeten hun eigen weg vinden. Je stopt het door er zelf niet meer in mee te gaan. Als je het blijft oplossen voor ze, gaan ze het nooit zelf leren/doen. En laat je vriend wat meer doen als jullie beiden thuis zijn, dan weet hij vanzelf steeds beter hoe en wat

 • Guppi

  Nog meer loslaten, als je werkt en niet bereikbaar bent gaat hij het zelf oplossen. Leg fruit ed klaar met tijdstip erbij waarop het gegeven moet worden. Mannen hebben vaak behoefte aan duidelijkheid terwijl vrouwen dingen vaak meer op gevoel doen

 • Zeldawarrior

  Hahaha! Geef het tijd, je vriend moet er duidelijk nog een beetje in komen en snapt niet dat jij niet als helderziende mama op afstand kunt zien wat je baby nodig heeft. Misschien kun je een keer open met hem bespreken dat baby's nou eenmaal nog niet kunnen praten en dat het dus voor jou af en toe net zo goed even proberen of gokken is? Komt vast goed... ❤