Help!! Beginnende miskraam? Roze afscheiding? Geen kloppend hartje?

Hi Ladies

I need your advice!! Ik hoop dat sommige mij kunnen begrijpen en
hen ervaringen kunnen delen.

Mijn laatste menstruatie kan ik me niet eens meer herinneren, zo onregelmatig is
mijn cyclus. Ik ben momenteel 19 en ongepland zwanger geraakt, maar het is zeker
wel gewenst. Mijn vriend is namelijk 10 jaar ouder, wonen samen en we zijn dolgelukkig vooral door het nieuws die 2020 ons zo snel bracht.

Ik ben in middels ? weken zwanger en ik wil graag mijn ervaring met jullie
delen. Ik ben 26 December getest deze test was negatief. Vervolgens op 5 Januari
opnieuw getest en deze was positief.

Vervolgens op 7 Januari een afspraak bij de vk en niets te zien op de echo enkel een verdikt slijmvlies(tevroeg stadium). Door
mijn onregelmatige cyclus op 9 Januari een bloedtest gehad bij de huisarts met een hcg waarde van 900.

Afgelopen week roze - rode - bruine afscheiding gehad die tot vandaag blijft aanhouden (ongeveer 5 dagen nu) met lichte
krampjes en gisteren meteen naar de vk gebeld. Opnieuw gisteren (20 Januari) een inwendige echo gehad en hierop is een lege vruchtzak te zien,
dus geen kloppend hartje.

Op 3 Februari heb ik een nieuwe echo en dan zou het hartje moeten kloppen. Wie o wie heeft hier ervaringen mee?
Wie kan mij vertellen hoelang ik ongeveer zwanger ben en of het normaal is dat er geen hartje klopt? De symptonen zoals
misselijkheid & gevoelige borsten blijven aanhouden.

Liefs Noa

2064 x gelezen, 4

reacties (34)

1 2 • Sterremama

  Als ik kijk naar jouw hcg waardes. En hoe het het bij mij was en je verhaal etc. Zou ik je 20 januari max 6weken schatten. En dat klopt dan met wat je hebt gezien. Maar echt max 6weken. Dus eerder 5.3a5.5weken ofzo....

  Dus er zit niks anders op dan 3 feb af te wachten.

 • noagruisen

  Ik vind het zo spannend! Denk ook dat ik nu op 5/6 weken zit.. nog 10 dagen, dat wordt aftellen. 🍀

 • Peepah

  Je kan vragen om bloedprikken, als ze 2x in 48 uur tijd je hcg waarde kunnen bepalen, kunnen ze zien of het oploopt. Dan heb je sneller duidelijkheid. Soms kan dat bij de VK, anders huisarts bellen.

 • noagruisen

  VK kon het helaas niet doen en zou ik naar de huisarts moeten... helaas weet ik de bloeduitslag na een week pas dus dat komt ongeveer gelijk met de echo. Dit wordt dus afwachten 🍀

 • Babyblessed

  Deze fojt maakte ze bij mij ook te vroeg. Veelste veel echo's terwijl ze nog niks konden zien. Me bang gemaakt voor saus want mijn dochter is nu 2,5 jaar oud. Ik verloor ook bloed bij me dochter eerste 3 maand.

 • noagruisen

  Klopt!! Ze hadden me inderdaad nog niet voor een echo moeten inplannen, ben iedere dag onzeker en ze kunnen me ook moeilijk vertellen hoeveel weken ik ben...

 • Babyblessed

  Heel herkenbaar. Ik heb morgen in ziekenhuis vervroegde echo voor mijn 4e kindje. Dus super spannend hoop dat er nu meer te zien is dan bij me andere zwangerschappen.

 • noagruisen

  Spannend!!! Laat je me weten hoe het is gegaan? Ik duim voor je 🍀

 • Babyblessed

  Was super spannend! Iets minder ver zwanger dan we dachten maar hartje klopt mooi van de baby volgende week moeten we terugkomen voor de zekerheid om te bepalen of de meting goed is.

 • noagruisen

  🤩🤩🤩!!! Wat goed nieuws!!!

 • Babyblessed

  Jaa superblij mee ! 😍

 • MaaikeT2

  Had ik ook met 6 weken een schijnbaar lege vruchtzak, een week later een mooi kloppend hartje. In theorie zou je nu op 6 weken kunnen zitten, dus dat komt wel overeen. Het is normaal om in het eerste trimester af en toe wat roze en bruine (of rode) afscheiding te hebben. Hoewel de innesteling dan al lang klaar is, wordt het tot 13 weken toch innestelbloeding genoemd. (Vraag me niet waarom.)

  Je baarmoedermond is beter doorbloed en na bijvoorbeeld gemeenschap of een inwendige echo kan je wat rood, roze of bruine afscheiding hebben. Dat is op zich niet iets om je zorgen over te maken, ik had het bij allebei mijn kinderen. Het lullige eraan is dat een miskraam ook zo kán beginnen. Een doorzettende miskraam (ik heb er 7 gehad) geeft uiteindelijk echter heftig rood bloedverlies, bij mij guste het er dan echt uit. Bij de zwangerschappen van mijn kinderen had ik de eerste 3 maanden bijna wekelijks die rode/roze/bruine afscheiding en ik raakte dan steeds in paniek. Maar de echo liet toch telkens weer een mooi kloppend hartje zien. Inmiddels zijn ze 7 jaar en bijna 5.

  Hoewel er geen garanties zijn, lees ik in jouw verhaal niets wat me zorgen baart. Ik vermoed dat je afscheiding wordt veroorzaakt door de inwendige echos en de krampjes door het groeien van je baarmoeder. Het klinkt alsof alles gewoon gaat zoals het moet gaan en ik denk dan ook () dat je op 3 februari een mooi kloppend hartje gaat zien.

  Wat laten ze je trouwens lang wachten op die echo zeg! Blijft nog even spannend voor jullie. Ga jezelf zoveel mogelijk afleiden en bezighouden de komende twee weken, dan gaat de tijd sneller om. Veel in je hoofd zitten en zorgen maken doe je waarschijnlijk toch wel, maar probeer zoveel mogelijk je gedachten op andere dingen te richten en bezig te blijven. Ga vooral leuke dingen doen. Zo hield ik het vol. Alvast voorzichtig gefeliciteerd!

 • noagruisen

  Wat een onwijs lief & geruststellend berichtje ❤️

  Ik heb inderdaad gegoogled naar de afscheiding en kreeg inderdaad vaak te lezen dat dit een voorteken is van een miskraam... ( de komende twee weken beter niet meer googlen )

  Wel erg heftig dat je al 7 miskramen erop hebt zitten.. blijft toch een nachtmerrie als ik eraan denk.

  Ik hoop dat ik 3 Februari het goede nieuws mag ontvangen en een kloppend hartje mag zien. Ik probeer er niet aan te denken, maar stiekem spookt het de hele dag door mijn hoofd.. nog 2 weekjes even doorbijten. 🍀

 • Aapjeguppie

  Het lijkt alsof je toch minder lang zwanger bent. Het blijft stressvol tot 3 februari. Het bloedverlies (afscheiding) hoeft niet altijd iets te betekenen, houdt hoop (ik hoop met je mee)

 • noagruisen

  Dit denk ik dus ook! Door mijn onregelmatige cyclus heb ik geen flauw idee wanneer ik bevrucht ben..

  Het hcg hormoon van 900 heb ik opgezocht en zou 5 weken zijn op 10 Januari maar dat is onmogelijk als ik 26 dec negatief heb getest.

  Ik probeer positief te blijven, vandaar dat ik veel waarde hecht aan jullie ervaringen 😊

 • MaaikeT2

  Kan wel hoor, de test wordt pas positief bij 4 weken. Hcg loopt trouwens heel wisselend op, de marges zijn vrij breed. De hcg waarde an sich zegt minder dan hoe de hcg waardes oplopen.

 • ElsJethro

  Hcg is voor iedereen verschillend, daaraan kan je nooit zien hoe ver je zwanger bent, je kan aan de huisarts vragen om bloed te prikken. Hcg moet elke 2-3 dagen mooi verdubbelen. Een daling duid op een aankomende miskraam. (Enkel dat geeft zekerheid) je zorgen maken zorgt voor stress en is niet goed dus maak zo snel mogelijk afspraak voor bloedtest :-)

 • noagruisen

  dankjewel voor je ervaring te delen, denk dat ik rond de 5 weekjes ben nu. Innesteling heeft pas na 5 Januari plaatsgevonden..

 • Myrtheflower

  Qua bloedverlies, dat kan van alles betekenen, ik heb vier weken bloedverlies gehad, was ook op de echo duidelijk te zien dat er bloed zat, maar kindje doet het gewoon goed, en wordt door de Verloskundige niet direct gelinkt aan een miskraam. Kan ook een gesprongen adertje of iets anders betekenen

 • noagruisen

  Dit stelt me gerust dankjewel!! Steeds bij het afvegen is het de afscheiding die soms roze/rood/bruin kleurt. Heb jij hier ook last van gehad of was het lopend bloed?

  Ik houd de moed erin 🍀

 • Myrtheflower

  Voornamelijk tijdens afvegen, heel soms in mijn onderbroek, maar nooit stromende bloeding, echt 'kleine' hoeveelheden. Maar wel echt dagelijks tot om de dag al die tijd

 • noagruisen

  Ik heb precies hetzelfde, ben benieuwd hoe het dit bij mij verder gaat verlopen.

 • noagruisen

  Bij mij lijkt er ook geen einde aan te komen... 😅

 • sannnnie

  Ik had met eerste echo alleen vruchtzak en 2 a 3 weken erna wel gevuld met kloppend hartje

 • noagruisen

  Zo fijn om te horen!! Bij hoeveel weken kon jij dit zien?

  Liefs Noa

 • sannnnie

  Ik had met 5 weken ongeveer echo met alleen vruchtzak en 7 a 8 weken normaal echo maar had dus vruchtje van 6 weken had dus latere innesteling

 • noagruisen

  Ik denk dat ik nu ook pas op 5 weekjes zit, even afwachten en hopen dat ik 3 Februari hetzelfde te zien krijg 😊

 • sannnnie

  Ik duim met je mee 🍀

 • noagruisen

  Lief dankjewel ❤️

 • Zeldawarrior

  Rond de 6e week gaat het hartje meestal pas echt kloppen. Daarvóór zie je alleen een vruchtzakje met rond de 5e week een friemeltje erin. Houd de moed erin, het kan nog alle kanten op! Sterkte... ❤

 • noagruisen

  Helaas is er ook nog geen friemeltje te zien, kan inderdaad alle kanten opgaan..

  fingers crossed 🤞🏼 ❤️

 • Flamingootje

  Volgens mij klopt het hartje pas zichtbaar vanaf 7/8 weken. Misschien 6 maar dat is dan heel vroeg.

  Bij onze verloskundigenpraktijk doen ze zelfs pad vanaf 11 of 12 weken een echo omdat je dan zeker weet dat je kunt zien of alles goed is, hartje klopt etc

 • noagruisen

  Merci voor je reactie!!

  Door de afwijkende afscheiding ben ik zo bang dat het misgaat.

  De vroege echo’s hebben me veel onzekerheid gegeven dus ik hoop op goed nieuws. Zal ik nu ongeveer op 6 weken zitten? dus ongeveer 4 weken bevruchting?


1 2