Corona misbruik

De moeder van mijn stiefkinderen heeft verkondigd dat ze wellicht corona heeft.
Volgens mij denken we dat allemaal wel eens in deze tijd, daar is op zich niks mis mee.

Helaas heeft ze vanmiddag gezegd dat de huisarts niet kon ontdekken waar haar koorts vandaan kwam, want dat kwam niet van haar ene smerig oor,
Dus heeft ze een corona test ondergaan.

Dit leek mij heel sterk, het bericht was ook aardig verpakt met veel poeha, dus ik dacht eerst aan ons gezin.
Wij staan met ons gezin in contact met 4 huishoudens, dat geldt met deze situatie ook voor de vaders van mijn kinderen.
Aangezien de kinderen gister nog bij haar waren kon het zijn dat de besmetting mogelijk bij ons binnen was gekomen. En dan zouden de kinderen niet naar hun vader kunnen
Ik en mijn partner in een vitaal beroep moeten stoppen met werken?

Mijn partner zei ja we moeten afwachten nu wat uit de test komt.
Mijn sherlock ging aan, zo noem ik dat stukje in mijn brein, en heb ik dat bericht ontleed.
Er vielen 5 beschreven voorbeelden op wat niet klopte met de huidige feiten.

Bijvoorbeeld het testen zelf, naast dat ze vaker liegt over haar zaken liegt wanneer het niet uitkomt om voor de kinderen tr zorgen (denk aan TIAs of zelfs vermeende kanker enz.)
Enfin, we weten allemaal wel dat er in alleen in uitzondering getest wordt.
Ik zal jullie niet vermoeien met mijn ontmanteling want het gaat erom dat ze door de mand is gevallen,
En dat ik niet kan begrijpen waarom iemand zo liegt...
En dan ook nog met als doel vaak haar eigen agenda, dus dat dat voor gaat ten opzichte van haar jongens.

Het is niet alleen dat ik baal dat deze valse bommelding tot gevolg kon hebben dat mijn kinderen nu al niet naar hun vader konden,
Ik bijna mn werk zou hebben afgezegd. Het is ook mijn moederhart dat schrik heeft dat die jongens
Geen pioriteit hebben op zulke momenten.
Misschien weten ze het niet, al lieten ze gister wel wat los over wat ze wel meekrijgen, dus misschien is er wel meer wat ze niet zeggen.

Voor jullie beeldvorming. De kinderen zijn een week bij ons, dan een week bij haar en op die woensdag komen ze bij ons.
Mijn partner heeft ook wel eens voorgesteld dat de kinderen ook met vaste regelmaat bij ons kunnen zijn als ze het niet aankan of dat het niet past in haar sociaal leven (werkloos).
Maar dat wil ze niet, het is ook haar recht dus ja... plus dat de kinderen graag naar haar toe gaan.

Waarom? Waarom liegt iemand zoveel?
Waarom begrijpt diegene niet dat het voor ons ook alle hens aan dek is met 5 kinderen, 2 banen, huishouden en 4 x thuisscholing.
Dat is wat ze wel weet.
Het lijkt misschien ontzettend mooi, een nieuwbouw huis, alle kinderen een ruime slaapkamer, een kleine studie plek voor de kinderen en we hebben beide een goede baan.
We gaan ook regelmatig op vakantie.
Maar ondertussen werken we hier hard voor, en toch als we een weekend weg zijn op een kinderloos weekend dan weet ze ons te vinden en krijgen we de wind van voren. Nu laten we dat snel achter ons e n genieten we vol op.
Toch ben ik op het moment spuugzat van haar gejammer.
Dat zal ook wel komen omdat de jongens gister zeiden dat ze op haar slechte momenten kwade dingen over mij, mijn partner zegt tegen hun. Ze zeiden het en keken weg, misschien uit schuldgevoel tegenover moeder. Ik mag blij zijn dat de jongns mij accepteren ondanks het kwaad spraak.
En erger nog dat ze dagelijks zit te huilen en beklag doet bij haar kinderen hoe vreselijk alles voor haar is, dat zij geen geld heeft en wij wel enz. Enz. Over de scheiding van 5 jaar geleden.

Eigenlijk wilde ik alleen schrijven over het misbruik maken van corona omdat je niet voor je kinderen wil zorgen
En of iemand dit begrijpt
En ondertussen heb ik mijn zorgen en irritaties ook maar opgeschreven.2232 x gelezen, 5

reacties (10)


 • Anoniempje321

  Pff wat vervelend zeg..

  Het komt me zo bekend voor! Ik kende een dame die ook bijvoorbeeld 5x was aangereden door een auto en die waren allemaal doorgereden. Kwam ze weer een tijdje met krukken aanzetten terwijl er toevallig nooit iemans bij was. En (ze werkte een tijdje bij de zelfde werkgever) dat ze aan onze baas vertelde dat ze het hele weekend regelmatig was flauw gevallen. Wat niet zo was want ik heb dr dat hele weekend gezien. Dan gaf een werkgever aan om maar een beetje in de buurt te zitten en dat wilde ze vervolgens niet.. etc etc.. dit zijn vrouwen die op een verkeerde manier aandacht willen. Kijk eens hoe zielig ik ben

  Maar goed.. misschien een idee om eens met je partner hierover te praten? Concteet te laten zien hoe ze door de mand valt.. t is altijd moeilijk te bewijzen en gevoelig om te zeggen dat iemans liegt over ziek zijn. Maar je hebt hier wel iets heel concreets! Sterkte en succes!

 • motherofchildren

  Nee mijn partner en helaas zelfs de kinderen hebben door dat ze toneel speelt. Zegt haar zoon, nee mam je had geen koorts.

  Het is inderdaad een ongezonde manier van aandacht vragen.

 • Labello

  Het lijken wel een beetje hypochondrische trekken van haar. Heel bijzonder. Vind je verhaal wel ingewikkeld maar de rode draad die bij me opkomt is dat die vrouw misschien eens met een professional moet praten, want dit klinkt niet helemaal fraai 😉

  Sterkte met haar!

 • motherofchildren

  Het is het vergaren van aandacht. Triest

 • Girly.momx3

  😷

  Misschien heeft die vrouw psychische hulp nodig?

 • *mamaDebby*

  Ik vind het vooral erg dat een moeder haar kinderen opzadelt met de problemen van een volwassene .

  Laatst was ik met mijn vriendin en haar zoon van 11 jaar. Zij en haar ex liggen vaak in de clinch. En hun allebei praten altijd over elkaar tegen hun kinderen . En tegen mn vriendin zei ik dat ZIJ dat ook niet moet doen. Toen zei dat ventje dus : ja mama zegt altijd tegen mij stomme dingen over papa en papa altijd stomme dingen over mama .

  Toen heb ik tegen dat ventje gezegd :' dat is niet netjes van mama en papa , jij bent een kind , en volwassen problemen moeten ze niet bij jou neerleggen, dus als ze dat weer doen moet je dat gewoon zeggen !'.

  Dat iemand een ziekte veinst , dat zit waarschijnlijk psychisch . Ik ken ook zo iemand,en dan is er toch psychisch iets aan de hand. Niet leuk voor jullie dat ze jullie zo afbrandt, maar het ergste vind ik dus gewoon dat zij haar sores bij haar kinderen gooit. Kan gewoon niet.

 • motherofchildren

  Ja dat is structureels iets heel erg. Wij doen dit niet, maar wat de andere ouder doet daar heb je geen invloed op. Heel treurig voor ze

 • Sara1989

  Soms moet je je frustratie even kwijt. Het is goed om het dan even van je af te schrijven.

  😘

 • motherofchildren

  Zeker fijn, je gaat dit ook niet aan derden vertellen die er iets mee te maken hebben

 • Sara1989

  Nee daarom is het heel fijn dat andere hier een luisterend oor kunnen bieden. En nu maar hopen dat het virus snel weer weg is. Het komt vast wel weer goed.

  😘