9. Pasta met draadjes-kaas



weer mama
Pasta met draadjes-kaas

Ingrediënten :
1 grote ui
2 tenen knoflook
500 gram spinazie
1 mozzarella bol
Zakje geitenkaas (strooikaas)
400 macaroni
1 flesje kookroom
1 bakje spekjes
(kan evt ook met kip gemaakt worden, maar ik vind t dan een beetje flauw).


Bereiding:


Pasta koken zoals je altijd doet.
Spekjes bakken in de wok, en grote ui er bij. Ongeveer 500 gram spinazie (Ik gebruik altijd van die deelblokjes uit de vriezer) . 2 tenen knoflook persen en erbij doen. Peper naar smaak toevoegen.
Als de spinazie ontdooit is, pasta toevoegen en het geheel goed door elkaar mengen.
En laag in een ovenschaal doen, en laag mozzarella, en laag pasta, laag mozzarella, weer pasta. Kookroom over de pasta heen en het geheel afdekken met geitenkaas.
En halfuur in de oven op 150 graden en serveren met sla en komkommer.

Mijn kids (21 maanden en ruim 3,5 jaar) eten het niet, ze vreten het! Mijn oudste heeft de naam ook verzonnen, door de mozzarella krijg je draadjes van kaas.

Eet smakelijk!

679 x gelezen, 0

reacties (0)


  • Droemama

    Vandaag gemaakt. Maar iets andere variatie gemaakt.

    300gram verse spinazie.
    Bolletje mozzarella
    Rode paprika
    Een ui
    Beetje slagroom
    En geitenkaas

    Was duidelijk een succes. Mijn 2 schatten waren aan het smikkelen!

  • 4schatjes

    Hier vandaag ook gemaakt . Ging er heel goed in

  • weer mama

    @ doenjah : fijn dat jullie t zo lekker vinden. Vind ik leuk om te horen! Hier is t nog steeds het lekkerste eten dat er is, aldus mijn oudste. Vanwege hem houden we de sla ook nog simpel, dan eet hij de sla ik goed mee.

  • mamasaandekook



    privébericht van Doenjah Nieuw bericht. Klik hier om dit bericht als gelezen te markeren. - 11.6 uur terug Bericht beantwoorden · Verwijder
    Hoi, 1 van jullie vroeg of ik nog wilde schrijven hoe de pasta met draadjeskaas was bevallen. duss hier komt tie.

    was lekker en heel draderig inderdaad. Ons zoontje was helemaal in schock haha. Vol verbazing keek hij hoe ik uit de ovenschaal zijn boordje vol schepte. Wat waren nu die gekke lange slierten?
    je zag hem nadenken, vind ik dit leuk? vind ik dit lekker? ga ik dit leuk vinden? ga ik dit lekker vinden? Zijn bord werd is dus kritsch bekeken de lepel die hij zelf alvast had gepakt uit de la want ja hij hoorde de oven dus dat betekend eten dus dat betekent lepel pakken en springen naast de kinderstoel, optilluh optillluh!!!
    Afijn de lepel werd aan de kant geschoven wnat dit moest toch nader onderzocht worden. eerst werd alles doorzocht met de vinger. macaroni, O dat kennen we dus in de mond. toen spek, hmmm even proberen, in de mond toen er weer uit, (meneer heeft besloten dat hij vegetarisch is op het moment ) foutje duss. toen naar de spinazie, die ging ook naar binnen... Wij blij want dat betekend dat zijn ik-eet-echt-geen-groene-dingen-wat-denken-jullie-wel-fase over is. De geitenkaas was geen probleem dat schuift naar binnen als je maar zegt dat het kaas is dan is het goed. (weet niet van wie hij het heeft maar hij is dol op kaas) toen de mozzarella. tja hij heeft het al vaker op maar dit was toch wel vreemd hoor. hij slurpte te slierten naar binnen. een beetje zoals spaghetti. uiteindelijk had hij alles van zijn bord apart geproefd en gekeurd. dus toen kon het echte schuifwerk beginnen, meneer pakt een lepel en schuift alles naar binnen, kauwen doet hij zo af en toe volgens mij. ook mijn man en ik vonden het erg lekker. ik had een iets te klein mozzarella bolletje dus de volgende keer doe ik er twee in. De kookroom vond ik een lekkere toevoeging. De sla heb ik iets uitgebreider gemaakt (met een uitje, tomaat,ei dressing extra ). maar goed. de vraag was of ik even wilde melden hoe het recept bevallen was. Ik zeg: erg goed!! was lekker! Voor herhaling vatbaar!

  • Doenjah

    deze staat morgen bij ons op het menu!

  • Jowanne