Tomatensoep; 2 uien,2knoflookteentjes, zout&peper, 1 pak tomatensap, vermicelli, gehakt, pakje tomatensoep(aanmaken met water)
Fruit de ui met de knoflook in een scheut olie in de soeppan, doe er een schepje suiker bij & laat karameliseren, een scheutje water erbij dat t niet verbrand. De tomatensap erbij & het pakjesoep met water, heet laten wordenn, de soepballetjes erbij, vermicelli, peper & zout op smaak brengen. Het is een grote pan soep, kun je 2 dagen van eten & invriezen. Lekker met een preitje erdoor & stokbrood.
Aardappelkoekjes!
Aardappels raspen (stuk of 10) 2 eieren er door klutsen en bakken maar :D zout peper naar smaak toevoegen.
(de aardappel koekjes zijn ongeveer 5 cm in doorsnee, passen er meestal 3 tegelijk in de pan)
Ei brood:
kluts een aantal eieren, en doe een sneetje brood aan allebei de kanten even inweken, en dan bakken in de pan (zelfde idee als wentelteefjes)
Geen idee of dit recept een naam heeft, maar is makkelijk goedkoop en redelijk gezond.
Men gaat naar Aldi en haalt daar:
Pasta(spagetti, fugli, vlindertjes of waar je maar zin in hebt) gemiddeld €0.50
Hamblokjes.. €0.50 - €1,00
Spinazi. €0,50 - €1.00
Crème fraise € 0,40
Kook de pasta en giet deze af
Gooi in een wok of sudderpan de hamblokjes en bak deze ff aan dan de spinazie er in en blijven roeren tot het ontdooit is. Evt wat water erbij gooien tegen aanbakken. Als de spinazie bijna helemaal ontdooit is de crème faise er bij. Beetje kruiden met knoflook, uitjes, (witte peper) en zout na jou smaak. Bij verse uitjes en knoflook natuurlijk al tegelijk met de hamblokjes in de pan.
Pasta er bij even lekker door roeren en smullen maar. Dit kan je afwisselen met ipv ham... Kip, zalm enz.
Evt een beetje bieslook, peterselie, dille of andere kruiden toevoegen afhankelijk van het soort vlees wat je gebruikt.
koude Pasta salade.
erg lekker vooral in de zomer maanden en kan je ook van de pasta maken die je over hebt van je pasta gerecht de dag ervoor...wel zonder saus natuurlijk.
wat doe je erin? ja van alles wat je lekker vind of in huis hebt...restjes kun je er goed in kwijt.
vande week heb ik er in gedaan:
mais
tomaten
feta (kan ok gewone kaas)
verse kruiden (kan je ook in je tuin/balkon laten groeien)
stokbroodje erbij.
eetsmakelijk in vergeet vast van alles maar ik gooi er ook maar wat in.
Als je de pasta laat afkoelen even een flinke scheut olie anders gaat het plakken...minder lekker
soep met stokbrood
tomaaten in blokken
peteselie
maggie blok poeder tomaat die rood gele verpakking
en ui
knoflookje
stokbrooden
kruidenboter
4 euros
je doet de tomaat in blokkjes erin dan de ui laten koken dan de poeder van maggie
knoflood peteselie dsan water erbij ongeveer liter of anderhalf dan mixen in mixer .
terug doen en stokbrood warm maken en wala nog een gerecht seveeren met kruidenboter
Bij de Lidl is de spinazie erg goedkoop. Volgens mij iets van 50 cent per pakje (uit de vriezer) , iets van 1 euro voor een pak vissticks en ong. 2 euro voor een zak aardappelen. Dus voor ong. 4 kun je met zo'n 4 a 5 personen flink eten!
reacties (0)