Hier dan het recept voor de geintresseerd.. MAKKELIJK en VERRUKKELIJK.. met hulp van 2 tante's haha..
Benodigdheden:
Volkoren biscuit 250 gr.. eigen merk bijv
Boter (geen smeerboter, maar roomboter) 100 gr
1 Blikje Gecondenseerde melk (bas vd heijden, jumbo, AH) het staat by de koffiemelk en er staat een fries/zeeuws meisje op de voorkant)
Bekertje slagroom (250 ml), geen spuitslagroom
bananen (ligt er aan hoeveel je wil, maar 3 is genoeg)
chocolade reep (puur) of cacao.. je moet het zien als finishing touch dus kyk zelf wat je lekkerder vind.
===================================
Haal de biscuitjes uit het pak (250 gr), doe ze in de kom en maak ze zodanig stuk totdat ze allemaal verkruimelend zijn.
De laatste kruimels kun je met een lepel verkruimelen.
Meng de kruimels met boter (100 gr), zoveel dat het een stijf geheel wordt. Hiervoor laat je de boter eerst smelten in een pan.
Doe het ‘deeg’ in de bakvorm van de taart en maak er een bodem van. (laat dit kwartier verkoelen in de koelkast).
Zet een pan water op t vuur, eerst het water laten koken en dan het gecondenseerde blikje melk (1 blikje) in een pan.
LET OP !! Doe er voldoende water in, zoveel dat het blikje onder water is.
Het blikje moet 2,5 uur koken. Houdt het blikje wel in de gaten, er moet voldoende water in blijven (altijd helemaal onder water).
Als het blikje droog kookt ontploft het namelijk en dit gebeurd echt, dus opletten!!
Na 2,5 uur is de gecondenseerde melk veranderd in caramel. Laat het blikje afkoelen, alvorens je het openmaakt. (je moet het beet kunnen houden)
Laat tijdens het afkoelen het blikje in de pan water zitten.
Giet de afgekoelde caramel over de biscuitjesbodem.
Maak slagroom (250 ml). Snijdt de bananen in plakjes, leg de plakjes over de caramel, en doe daar de slagroom overheen scheppen.
Rasp de chocolade en sprenkel de geraspte chocolade over de slagroom.
Eet smakelijk!
reacties (0)