soempia's maken is echt super makkelijk en super lekker
nodig:
loempia vellen ( te halen bij een toko winkel je moet de groene verpakking hebben)
500-600gram runder gehakt
mix voor nasi
sambal
knoflook
1 ui
ketjap
3 liter zonnebloem olie
hoe te bereiden:
pak een bak pan en doe daar ketjap in een laagje snij de ui fijn en doe dat erbij zet de mix voor nasi in een bakje met water en laat dit 5 min staan laat het uitlekken en doet dit er ook bij wat knoflook erbij naar smaak en wat sambal ( niet teveel) als dit alles goed warm is in een bakje doen en in de koelkast laten afkoelen.
dan na 15 min doe je het gehad (rauw) in een bak en gooi je de gebakken spullen ( drap) bij het gehakt goed mengen en dan een vel van de loepia vellen overdwars neer zetten dus niet recht maar in een gekranteld vierkant aan de onderkant 10 cm van de hoek leg je een lepel of 1,5 gehakt neer (met de groente enz) en dan rol je hem 1x dubbel je pakt de hoeken vouw je naar binnen en je rolt hem verder en plakt hem dicht met een beetje water ( je krijgt een patte envelop)
daarna een pan zonnebloem olie op het vuur zetten heel goed warm laten worden en de soempia's goed bakken tot ze goud bruin zijn ( ze moeten wel kunnen drijven net friet)
daarna lekker opeten pas op zijn heel erg warm vooral voor kinderen uitkijken want de olie kan lang heet blijven maar ze zijn wel super lekker
reacties (0)