De klapperende eierstokken van anderen

Hoi Allemaal,


Vandaag voor de zoveelste keer in 2 weken de vraag gekregen wanneer wij nu eens aan kinderen gaan beginnen.


Lief gezegd MEGA irritant...


De vraag wanneer wij de slaapkamers eens gaan vullen ( deze vraag werd al gesteld toen we het huis nog maar net gekocht hadden) nu is deze vraag weer terug, wat moet je anders moet zoveel ruimte. Nu kan ik je vertellen dat alle 6 de slaapkamers gevuld zijn hoor! of telt rommel niet...


Volgens sommige werd het wel eens tijd en ze zouden het wel leuk vinden als er weer een kleintje komt! Jaaaa, dit zouden wij ook heel leuk vinden maar aangevlogen komt het niet. Dit natuurlijk niet gezegd maar het schoot wel door mijn gedachten. De vervelendste vraag vond ik wel of we al bezig/ aan het oefenen waren. Dit is toch iets wat ik er prive vind en niet met iedereen wilt delen.


Wat reageer je in zo een situatie. Zeg je nee!! daar zijn we nog niet aan toe, denken ze straks dat het een ongelukje is. En als je jaa heel graag zegt. Weet iedereen dat je er meebezig bent en kijkt iedereen naar je buik. Is mijn buik dan een beetje opgezet word er gepraat, ook al zitten er dan  gewoon veel kipnuggets in bijvoorbeeld.  Wat als het lang duurt, dan hoeft iedereen dit toch niet gelijk te weten.


Nu heb ik er een beetje lacherig overgedaan, en over heen gepraat. Maar na de zoveelste vraag was ik het toch wel een beetje zat (vooral als je net ongesteld geworden bent)


Hoe reageren jullie op zo een situatie? En hebben jullie deze mee gemaakt? 


 


Liefs!

1853 x gelezen, 2

reacties (47)

1 2 • Marmarmar

  Haha teveel kipnuggets, grappig! Ik krijg deze vraag ook zo vaak, en van ook compleet vreemden. Mijn familie en vrienden weten dat we ermee bezig zijn, dat vind ik fijn omdat ik dan ook mijn frustraties over verdriet kan bespreken erover. Maar.. Tegen die vreemden zeg ik altijd "nee dat weten we niet", of "we zien wel". En als ze dan zeggen dat ik moet opschieten want ik ben "maarliefst" al 30, dan zeg ik "bedankt voor de tip" of "OK".

 • Loving_2020

  Ja op een gegeven moment als het lang zou duren dan zal ik het ook zeker tegen mijn naaste zeggen. Het is nu nog maar net dat we bezig zijn en wil graag iedereen verrassen.

  Bij vreemde gaat het me ook gemakkelijk af want die ken ik toch niet. Maar bij eigen vind ik liegen zo moeilijk.

 • Marmarmar

  Ja ik snap het, bij vreemden vind ik het ook vervelend. Ookal had ik het niet verteld, ik denk dat mensen sowieso al wisten dat we ermee bezig waren, want ik heb het al zo lang over kinderen. Een verassing is het nog steeds als het zometeen ineens lukt.

 • Loving_2020

  Ik denk ook dat mijn ouders en broer wat wat vermoeden hoor. En sommige vriendinnen ook, zeker als er bij een beste vriendin een kleintje geboren is. Dan kijk er zo verliefd na. 🙈

 • Sito

  Bij zo’n vraag zeg ik

  Dit vind ik een brutale vraag en ik geef u een brutaal antwoord het gaat u geen donder aan.

 • Loving_2020

  Haha ja kort maar krachtig.

 • mijn~meisje

  soms mag je ook best concreter zijn als je het zat bent. Mochten we ooit zo ver zijn en ik ben zwanger dan vertel ik het echt wel als ik er aan toe ben.... Die vragen maken niet dat ik ineens van gedachte verander of dat er een baby in mijn buik ploept.

 • Loving_2020

  Is zeker waar! Baal altijd al ik dan niet duidelijk genoeg geweest ben.

 • Loving_2020

  Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes! Ik weet wat ik nu kan zeggen wat bij mij past! Maar ook dat ik nog mag groeien en beter voor me zelf op mag komen! En jullie sterke antwoorden kan gaan gebruiken.

  Ook al hoop ik natuurlijk dat ik zo snel mogelijk kan zeggen dat er een kleintje op komst is!

 • mammavaneenmeisje

  Gewoon aangeven dat je het een ongepaste vraag vind.

  Andere opties zijn ‘bijzondere vragen’ terug stellen:

  * Mag ik jou pincode weten?

  * Hoeveel weeg jij?

  * Ben jij tevreden met je seks leven?

  * Je bent nogal geïnteresseerd in onze kinderwens, ik ben geïnteresseerd in waarden en normen, jij schijnbaar niet!

  Als ze je dan raar aan staan te kijken kun je zeggen dat dit net zo’n privé vraag is als het vragen naar een kinderwens

 • Loving_2020

  Dat is zeker wat ik moet doen. Maar ik durf dat dan niet. Dan komt het verlegen meisje weer naar boven. Maar deze vragen stel je net zo goed niet als de vraag dat je al eens aan kinderen gaat beginnen.

 • mammavaneenmeisje

  Misschien kun je het ‘oefenen’ door het uit te spreken tegen jezelf terwijl je in de spiegel kijkt. Ik begrijp dat het lastig is maar nu stellen mensen onbeleefde vragen én jij hebt er last van. Je mag gerust liever zijn voor jezelf en voor jezelf opkomen! Je kan het!

 • Loving_2020

  💞

 • Wachtenduurtlang

  Hoi, mijn vriend word 43 en ik 31. Zijn 6 jaar samen waarvan 3 jaar samenwonend. Ik begrijp hoe vervelend het is want die vraag heb ik, mede door leeftijden, al zovaak gehoord. Goede vriendinnen weten dat wij al anderhalf jaar bezig zijn maar het moeizaam gaat. Mijn ouders denken dat wij wr niet mee bezig zijn en tegen mensen die het vragen die verder staan zeg ik dat wij helaas geen kinderen kunnen krijgen. Geloof mij ze vragen het op de jaarlijkse dorpsfeesten nooit meer als je ze ziet :)

 • Loving_2020

  Wat erg voor je dat je al 1,5 jaar bezig bent. Ik hoop dat je snel een mooi wondertje mag krijgen.

  Knap dat je het zo sterk durft te vertellen! Dat vraagt veel kracht!

  💞

 • Loetje20

  Ik vind dat echt moeilijk is. Ik word helemaal vol gegooid van de vragen. Bijna werkelijks ( werk als kraamverzorgster). Familie heeft me wel met rust gelaten nadat ik zei... we zijn daar niet mee bezig. Sommige mensen geven “ eerlijk “ antwoorden maar ik vind niet eerlijk dat ik aan iedereen mijn problemen, wensen, intimiteit, moeite, pijnlijke ervaringen moet gaan vertellen zodat ze zich “ slecht” voelen. Ik ben precies zoals jou. Ik praat beetje eromheen en einde verhaal. Op naar de volgende keer.

  Knap van de mensen die dat wel kunnen maar zolang ik mij niet goed voelt om dit met iedereen te delen dan maar niet. Liever zeg ik: oh ik weet het niet of het wordt een verassing, ik wordt niet zo makkelijk zwanger, of als ik zwanger ben laat ik je het weten oké!? Dus ja.. doe wat het hoed voelt ❤️🌹

 • Loving_2020

  Het beste is misschien ook duidelijk aangeven en vertellen hoe of wat. Ik durf dat zelf niet zo tegen iedereen. Heeft ook iets te maken met vertrouwen naar anderen denk ik. En ik wil niet dan mensen continue naar je kijken of het al gelukt is. En lukt het niet dat ze dan over je gaan praten.

  Wat je als antwoord gaf past wel bij mij denk ik. Dit kan ik ook met een grapje brengen, als het zo is ben je de eerste die het weet! Hier kan ik wel wat mee..

  Ook gek dat er zoveel mensen zijn die het vragen, net of ik wat uit straal.. Er over praten doe ik eigenlijk niet.

  Bedankt voor je berichtje! 💞

 • Assera

  Ik vond je titel wel een goede suggestie voor je reactie

  - klapperen jouw eierstokken nu ook al speciaal voor mij?

  Maar je kan ook gaan voor

  - dank je wel voor je interesse

  - ik vind het een ongepaste vraag

  -

  Er overheen praten lost het niet op. Geef je grens aan en neem regie

 • Loving_2020

  Is het ook zeker. Ik durf het alleen nooit zo goed op zo een moment. En achteraf denk ik dan weer wat stom van me.

 • Peepah

  Heel vaak gekregen, zeker voor nr 2. Echter na een bbz en meerdere miskramen ook geen fuifnummer. Ik heb ze gelijk de mond gesnoerd. De geshockeerde gezichten vond ik toch wel goud waard. Als mensen zo brutaal zijn om dit te vragen moeten ze ook de consequenties aanvaarden. Je kan het ook netjes brengen, maar ik vond dat ze het wel verdiend hadden.

 • Loving_2020

  Knap dat je zo sterk terug kan reageren. Ik vind het altijd maar stom dat mensen altijd vragen waneer je begint of dat er nog 1 komt.

 • Assiral

  Ik zei altijd nee we zijn nog lekker met zijn tweeën aan het genieten.

  Of ooit.. als de tijd rijp is.

 • Loving_2020

  Dat riep ik hiervoor ook altijd en dat ging me toen makkelijk af. Maar nu we er echt voor gaan vind ik het ineens moeilijk. Gek eigenlijk? Het voelt een beetje als liegen dan ofzo.

 • Loving_2020

  Dat riep ik hiervoor ook altijd en dat ging me toen makkelijk af. Maar nu we er echt voor gaan vind ik het ineens moeilijk. Gek eigenlijk? Het voelt een beetje als liegen dan ofzo.

 • Assiral

  Ik krijg nu onze dochter 2 is ook dagelijks de vraag of er nog een tweede komt.

  Geen idee... voor nu nog niet.

  Genieten nog volop van onze dochter en verdient alle aandacht van ons nog die ze nodig heeft.

  Zo stom, alsof een tweede ook vanzelfsprekend moet zijn.

 • Assera

  Ik vond je titel wel een goede suggestie voor je reactie

  - klapperen jouw eierstokken nu ook al speciaal voor mij?

  Maar je kan ook gaan voor

  - dank je wel voor je interesse

  - ik vind het een ongepaste vraag

  -

  Er overheen praten lost het niet op. Geef je grens aan en neem regie

 • Nog-even!

  Ik zou zeggen: ik vind dat een impertinente vraag....

 • Loving_2020

  Is het zeker! Maar op zo een moment kan ik alleen maar denken waarom vraag je dit?

 • Nog-even!

  Zeg dat dan

 • Babywish2020

  Ik vermoed dat ze het gewoon vragen uit pure interesse... Maar leuk is anders. En dat mag je ze ook gerust zeggen.

 • Loving_2020

  Babywish2020 ja dat is ook zeker waar. En iedereen zal ook maar al te blij zijn voor ons. Maar ik ben niet zo van het al bekend maken aan iedereen en dan weet ik niet zo goed wat ik moet terug reageren.

 • Lindaaaaaaaa

  Heb jaren tegen andere gezegd dat we eerst alles op goed op orde wilde hebben en daarna nog even van elkaar genieten

 • Loving_2020

  Zo iets heb ik nu ook gezegd. Maar is zo moeilijk omdat je eigenlijk anders weet.

 • Lindaaaaaaaa

  Klopt . Hier 3 jaar over gedaan met mk en bbz tussendoor

 • Loving_2020

  Dat moet een heftige periode geweest zijn. Fijn dat je nu een kindje mag hebben.

 • Lindaaaaaaaa

  Ja klopt. Het was zwaar.... maar helaas konden we er weinig aan doen

 • Hml

  Vaak gehad idd. Meestal zeg ik: het gaat niet bij iedereen even makkelijk.

  En op de vraag of we al aan t oefenen zijn zeg ik: voor het huwelijk geen seks! Niemand die dan nog doorgaat;) We zijn al 15 jaar bijelkaar en niet getrouwd 😄

  De laatste jaren wat dikker geweest en ook gehad dat er gezegd werd: gefeliciteerd! Of: heb jij een beginnend zwanger buikje? En ook dan is mijn antwoord: nee, ik ben gewoon te zwaar en het gaat niet bij iedereen vanzelf of het zou wel gewenst zijn. Wat de ander en dan verder van wil denken moeten ze zelf maar weten..

 • Loving_2020

  Dat is een goeie! Kunnen wij helaas niet meer zeggen 🙈

  Wat een opmerking. Ik zou dat echt niet durven vragen.

 • Lindaaaaaaaa

  Hier ook van vrienden. Hebben helaas 2x pech gehad en duurde totaal 3 jaar. Heb toen een x gezegd dat het niet voor iedereen is weggelegd om meteen zwanger te worden.

 • Loving_2020

  Ja dat is dan wel het beste op den duur. Dat zullen wij ook doen als het echt lang gaat duren of moeilijk zal gaan. Maar dat vind ik nu nog zo aan de vroege kant.

  Wat vervelend voor jullie dat het zo lang duurde.

 • SC93

  Ik zeg meestal "'t zal wel eens komen" of " 't is niet voor iedereen even makkelijk hé" of ga er gewoon niet op in. Meestal laten mensen het dan wel. De mensen in mijn hele dichte omgeving weten wel dat wij ermee bezig zijn en vragen meestal wel iets voorzichtiger naar hoe het gaat....

 • Loving_2020

  Ah oke,

  Jij hebt het dus wel verteld in je naaste omgeving. Ik vind dat best iets spannend omdat iedereen er anders op kan reageren.

 • SC93

  Gewoon doen waar jij/jullie je zelf goed bij voelen. En proberen je niets aan te trekken van wat anderen zeggen. (ik heb het verteld om mijn verhaal ook een beetje kwijt te kunnen, wij zitten in de hele medische molen en vind het soms ook wel fijn om daar eens over te kunnen praten/ventileren.)

 • Loving_2020

  Dan snap ik het dat je het inderdaad ook kwijt wilt dat is dan ook juist weer heel fijn.

  Voorlopig nog lekker even tussen ons tweetjes houden.

 • Moedervanprinses

  Ik maakte altijd wel een opmerking terug. Je ziet mensen dan schrikken en dan begrip tonen. De volgende keer maken ze zo'n opmerking niet meer.

 • Loving_2020

  Dat is wel het beste idd. Moet voor mezelf eigenlijk een standaard zinnetje hebben wat ik dan terug kan zeggen.


1 2