Voorweeën

Ik was benieuwd naar jullie bevallingsverhalen en ervaringen.
Ik vind het altijd leuk om te lezen haha, maar nu ik de 37 weken heb aangetikt en de voorweeën echt intenser worden ben ik nog nieuwsgieriger.
Soms voel ik me een beetje dom het is de 3e maar nog twijfel ik soms of het nog voorweeën zijn, dat komt vooral omdat bij de 2e mijn weeën helemaal geen pijn deden en sommige weeën nu herken ik van die bevalling maar na 3 of 4 van zulke weeën die ik wel moet wegzuchten komt er eentje die minder intens aanvoelt.
Gisterenavond heb ik 4,5 uur weeën opgevangen die gemiddeld om de 5 min kwamen, sommige om de 3-4 en een enkeling na 6. Op de skippybalbwat opgevangen en onder de douche, na het douche hield het aan en uiteindelijk toch beetje twijfelachtig de vk gebeld.
Ze gaf aan kijk nog 2uurtjes aan en als nog duurt terugbellen, iets meer dan een uur na het telefoontje ben ik toch in slaap gevallen (ik was echt doodmoe loop al weken met voorweeën) en vanochtend werd ik weer wakker dus kid vals alarm.
Ik had gisteren 2cm ontsluiting bij mijn controle en de boel was verweekt, ze voelde het hoofdje al gelijk en baarmoedermond was a gekanteld, ze vertelde dat voor ontsluiting je echt weeën nodig hebt en voorweeën hier niet voor zorgen, maar dan vraag ik me nu eigenlijk af kan je die weeën dan door elkaar hebben ofzo?

Anyway ik duik terug m'n bed in de oudste zijn op de opvang en school even bijslapen alles is gevoelig merk ik wel ook mijn buik nog.

Dus wie wilt zijn bevallingsverhalen en ervaring delen? Hoelang liepen jullie met voorweeën rond, wanneer of wat deed je dat het toch doorzette? En zorgde de voorweeën voor ontsluiting bij jullie?

671 x gelezen, 2

reacties (5)


 • Yune

  Ik had rond de 3 dagen voorweeën, de nacht voor de bevalling echte ontsluitingsweeen. Ik wist niet meer hoe ik liggen of staan moest. Die middag is onze zoon geboren met 40 weken precies

 • mamavananouk

  Drie weken dag en nacht voorweeen . Bleef op 4 cm steken. Toen op de wip braken mijn vliezen en binnen 45 minuten was baby er . Daarna nog drie dagen dag en nacht naweeen .

 • JustAMom

  Nou, ik kreeg toch echt ontsluiting van voorweeën. Iedere week een cm erbij (van 34-38 weken, daarna ingeleid met 38+3).

 • ~MamaVan~

  Ik heb nooit voorweeën gehad maar pats boem echte werk. Dus heb nooit hoeven twijfelen 🙂.

  De Vk zei hier trouwens dat als douchen ontspant en afzakt het geen echte weeën zijn en als het dan juist doorzet dan is het het echte werk. Om die reden kon ik bij de laatste 2 niet meer onder de douche want de ervaring bleek dat ze daarna snel eruit komen bij mij dus het zal vast zo zijn denk ik haha.

 • Jvb

  Bij een volgend kindje heb je vaak al 1 of 2 cm ontsluiting zonder echte weeën. Dit filmpje legt heel handig uit wat het verschil is tussen oefen- en echte weeën:

  https://youtu.be/q_5XWgEBQQA

  Ik heb nooit voorweeën gehad, bij mij begint het altijd gewoon uit het niets met een weeenstorm op volle sterkte 😅