HET IS EEN TWEELING !

Wie had dit gedacht ?

Geen van ons beide !! Ik en mijn vriend niet.

Anderehalve week geleden voor het eerst samen naar de verloskundige geweest om naar ons babytje te kunnen kijken en te horen of alles goed ging met de baby.
MAAR TOEN,
Kregen wij een superleuke verassing ..

HET IS EEN TWEELING !
Dit hadden wij nooit verwacht maar wij zijn dubbel zo gelukkig !

Ik wil graag mijn verhaal vertellen en verhalen horen van andere mama’s . Dit is allemaal zo nieuw voor me en hoop dat ik veel van jullie te leren !

2392 x gelezen, 7

reacties (29)


 • Nx4

  Super gefeliciteerd hoe leuk is dat

 • rlyblue

  Dubbel gefeliciteerd!

 • Barbamammie79

  Fantastisch!

  Ons nooit gelukt

  Ik hoop oma te worden van een tweeling... onze jongste dochter heeft al gezegd dat zij het wel zal doen

 • Nx4

  Hier helaas ook nooit gelukt, lijkt me zo gaaf een tweeling hahah

 • Lisette1234

  Wat super leuk. Gefeliciteerd. Hier exact hetzelfde meegemaakt een paar weken terug. Wel nerveus omdat ik een eerste echo na een positieve test altijd spannend vind. Maar nooit verwacht dat het er 2 zouden zijn. Inmiddels 13 weken zwanger nu.

  Ik kan je nog niet veel vertellen. Ik vond de eerste 12 weken best 'zwaar' vergeleken met eerdere zwangerschappen, maar ook met een eenling is elke zwangerschap anders. Ik was veel en vaak misselijk en moest vaak spugen en heel heel heel moe. Maar heb er aan toegegeven voorzover mogelijk met nog andere kindjes en vanaf deze week merk ik echt verschil.

  Verder blijft het spannend. Ik heb een eeneiige tweeling. Er zijn dus heel wat controles gepland de komende weken.

 • Kindje12345

  Gefeliciteerd! Spannend hoor! Neem genoeg tijd om alles in je op te nemen, het kan soms heel overweldigend zijn wat er gebeurt.

  Hier waggelen 2 jongetjes van 14 maanden rond. Wij waren echt in shock, mede omdat ik had verwacht dat we slecht nieuws zouden krijgen. Ik had geen enkel symptoom toen, en bij de oudere 3 kinderen al wel (en: 5! kinderen! Dat hadden we niet gedacht!) Direct de medische hectiek in omdat aanvankelijk gedacht werd dat het om een mono-mono tweeling ging, gelukkig was t iets minder heftig en bleek het een mono-di. Dan nog onder strenge controle met minimaal elke 14dg echo, meerdere keren dreigende complicaties, op zwangerschapsdiabetes na alles steeds weer afgewend. Bevalling via natuurlijke route, helaas wel met fluxus en 2 baby's die direct maar ic moesten met glucose en temp problemen. Gelukkig alle 3 al snel weer er bovenop en binnen een week iedereen thuis. Thuis DRUK (ja met hoofdletters), en niet te vergelijken met 1 baby, maar je vindt er wel een weg in. De interactie tussen de kinderen is superleuk om te zien. Wat voor ons wel moeilijk blijft is om ieder kind (5! Ik ben er geloof ik nog steeds niet helemaal aan gewend...) eigen aandacht te geven, de tijd op een dag is zo voorbij. Dat begint nu ze wat ouder worden wel makkelijker te worden gelukkig

 • khloe2

  Waauw !! Elke dag feest bij jullie wat heerlijk! Gelukkig dat alles toch goed gegaan is voor jullie en dat jullie vollop genieten kunnen van de kindjes 😍 Het lijkt mij idd ook moeilijk de aandacht te verdelen en vooral als je er 5 hebt rondlopen ! Maar ik twijfel er niet aan dat jullie dit goed doen samen !

 • Kindje12345

  Weet je van voor n soort tweeling je in verwachting bent? Hebben de baby's ieder een eigen vruchtzak en eigen placenta of delen ze dat?

 • Lisette1234

  Super bijzonder om te lezen. Dat het druk is geloof ik best. Maar vast ook ontzettend gezellig. Geniet er lekker van.

  Bij mij dachten ze op de termijn echo ook dat het om een mono-mono tweeling ging. Ik was even in paniek want had me er al over ingelezen. Maar uiteindelijk zagen ze toch dat ieder zijn eigen vruchtzak had. Maar evengoed zit je dan idd met het risico op tts. Dus hier ook heel wat controles ingepland en probeer me er niet te druk om te maken, omdat ik het niet in de hand heb. Maar het blijft een spannende zwangerschap daardoor.

 • Lisette1234

  Super bijzonder om te lezen. Dat het druk is geloof ik best. Maar vast ook ontzettend gezellig. Geniet er lekker van.

  Bij mij dachten ze op de termijn echo ook dat het om een mono-mono tweeling ging. Ik was even in paniek want had me er al over ingelezen. Maar uiteindelijk zagen ze toch dat ieder zijn eigen vruchtzak had. Maar evengoed zit je dan idd met het risico op tts. Dus hier ook heel wat controles ingepland en probeer me er niet te druk om te maken, omdat ik het niet in de hand heb. Maar het blijft een spannende zwangerschap daardoor.

 • BiekeVdV

  Proficiat. Ben zelf ook een tweelingmama. De eerste keer dat we het nieuws vernamen waren we ook erg geschrokken. De knop was snel omgedraaid en keken er enorm naar uit. Nu zijn mijn jongens 9 maanden.

  De eerste maanden gaan super zwaar worden. Maar je maakt dingen mee die een moeder van 1 baby niet meemaakt. De interactie tussen de baby's bijvoorbeeld. En het gevoel dat je in het openbaar een wandelende attractie bent (binnenkort begrijp je mij). 2 baby's in een bedje zien liggen... het is gewoon anders. Ik voel mij gezegend dat ik dit mag meemaken. Het is echt de moeite waart. Jou staat hetzelfde te wachten.

  Ik wens je veel succes verder met je zwangerschap en dat je mooie gezonde baby's mag krijgen.

 • khloe2

  Heel erg bedankt ! super leuk twee jongetjes ! Voor ons is het nog steeds heel erg wennen kan het nog steeds niet geloven .. Dat zal idd na de bevalling ook weer opnieuw even wennen zijn twee kindjes te zien liggen !

 • BiekeVdV

  Ja het is even wennen. Is wat raar in het begin, maar heel mooi. Je gaat denkzn: hoe gebben die 2 in mijn buik kunnen zitten?

 • Vlindermoeder

  Gefeliciteerd! Bij de eerste zwangerschap zei ons voorgevoel dat het wel eens een tweeling kon zijn. De eerste echo was overduidelijk. We moesten even bijkomen hoor haha! Ik hoop dat je een voorspoedige zwangerschap mag hebben

 • Trotsemama<3

  Super leuk!!! Gefeliciteerd!!!

  Wij schrokken ons kapot toen we dat hoorde.

  In beide families geen tweelingen en gewoon op de natuurlijke weg zwanger geraakt... dubbele eisprong bij mij had ik dus.

  Wij moesten wel erg wennen aan t idee hahaha.

  Geniet van je zwangerschap

 • Yune

  Heel bijzonder

 • Anna-76

  Gefeliciteerd 😀

 • Wensvoornogmeerkinderen

  Super leuk! Gefeliciteerd! Ik ben er niet bekend mee, maar het had me echt wel leuk geleken☺️

 • Fijne-mie

  Gefeliciteerd

 • Senik

  Waaaahhhhh....!!!! Super gaaf!!😍

  Moesten jullie niet even aan het idee wennen?... ik ben ook zwanger van een tweeling! En moest er echt even van bijkomen... we zijn er nu ook echt heeeel blij mee en inmiddels al 30 weken onderweg. Heb zo nu en dan ook wat fotootjes in mijn profiel gezet, dus kijk gerust. Vind het ook altijd leuk om met andere tweeling moeders te praten, dus mocht je vragen hebben dan hoor ik dat heeel graag!!! Heel veel plezier de komende tijd! En hoe voel jij je op dit moment?!..

 • khloe2

  Ja wij moeten er nog steeds even aan wennen wat een verassing is dit !! Ik zal zeker even een kijkje nemen bij je foto’s! Fijn om te weten dat ik met mijn vragen bij je terecht kan , zal ik zeker nodig hebben iemand die er al verder instaat haha . Ik voel me bijzonder goed eigelijk ik ben wat meer moe als anders en ik kan sommige geuren niet goed verdragen maar gelukkig voel ik me voor de rest goed !

 • Twinmommyforlife

  Gefeliciteerd! Toen wij voor de eerste echo gingen in april 2018, zei ze na nog geen minuut al, ik zie 2 hartjes kloppen! Nou ik dacht dat ik van die tafel af zou vallen hahah! Heb daarna nog een half uur in de wachtkamer gezeten met open mond van hoe kan dit nou haha! In beide families kwamen geen tweelingen voor en ook gewoon op de natuurlijke manier zwanger geraakt. Eerste weken kon ik t niet geloven, dat kwam pas na een week of 2, 3

 • khloe2

  Dankjewel ! Wij kunnen het ook nog steeds niet geloven .. Het idee is even wennen dit is mijn eerste zwangerschap en heb geen idee waar te beginnen maar dat zal allemaal wel komen ! wij zijn in ieder geval super blij

 • Linde-1

  Wat bijzonder🥰.. gefeliciteerd!!

 • MamavanMilo

  Wat super leuk!

  Gefeliciteerd!

 • Madelon94

  Wat leuk!!! Gefeliciteerd !!

 • Sararara

  Oh wauw super!! Dubbel proficiat!!! ❤

 • Flamingootje

  Wauw wat bijzonder zeg! Gefeliciteerd met jullie dubbele wonder 😍

 • Wonderful-life

  Super leuk! Gefeliciteerd! Geweldig, wat een verrassing!