Letrozol, Pregnyl en VitamineD tekort.

Hoihoi,


Vandaag kreeg ik de uitslag van het bloedprikken. Een van de dingen die eruit kwam is dat ik een heftig vitamine D tekort heb. De fertiliteitsarts heeft zelf mijn huisarts al bericht maar ze adviseerde om morgen ooknog even zelf te bellen zodat ik hier wat voor kan krijgen. Oke, niet een hele schok want ik ben al heel lang vermoeid en een beetje lusteloos maar ik dacht dat dit kwam door de afgelopen lockdown en het niets kunnen ondernemen.


Ook kwam uit het bloedonderzoek in combinatie met de echos dat ik een hele onregelmatige cyclus heb en ik waarschijnlijk zelf geen eisprong zou krijgen. Jeetje, balen!
Ik had de keuze om nog even te wachten om te kijken of het toch wel zou komen vanwege mijn pilgebruik maar ze was er vrijwel zeker van dat dit niet de oorzaak was. Al helemaal toen ze hoorde dat ik sinds 7 maart nogsteeds niet ongestelt was geworden. Voor mij was het duidelijk, laat maar komen die medicatie. Ze heeft Letrozol voorgeschreven. Dus als mijn menstruatie begint, op dag 3 mag ik beginnen tot dag 7. Daarna een echo op dag 12 om te kijken hoe het ervoor staat.
Ook krijg ik Pregnyl. Nu weet ik niet of ik dat krijg als de echo op dag 12 laat zien dat er follikelgroei is, of dat ik dat zelf moet doen.. Het gesprek had zoveel informatie dat niet alles is blijven hangen maar ik zal het later nog even navragen als ik een afspraak maak voor de echo.
Mocht ze op de echo zien dat er follikelgroei is, kan ik ook meteen worden geinsemineerd als het semen binnen is! Dat is wel heel fijn. Vandaar dat ik er ook eigenlijk vanuit ga dat ze de Pregnyl bij de kliniek hebben maar we gaan het zien!


Ik moet de situatie maar rooskleurig inzien. Nu hoef ik even niet te auwhoeren met ovulatietesten en gaat de kliniek het strak in de gaten houden!


Liefs

537 x gelezen, 1

reacties (4)


 • Manon3

  Dag 12 klinkt al best laat. Bij mij waren de echo's altijd al wat eerder zodat een eventuele eisprong niet gemist kon worden.

  Pregnyl wiseelt het advies over. Ik krijg zelf alleen letrozol en bij mij zorgde dat al voor een eisprong. Hoor van andere vrouwen ook dat als het eitje groot genoeg is zij pregnyl moeten zetten om hem daadwerkelijk te laten springen. Zelf ben ik blij dat het zonder kan omdat ik dan bij een positieve zwangerschapstest in ieder geval zeker weet dat het door een zwangerschap komt en niet nog een restje is van de medicatie.

  Ik neem aan dat je eerst ook nog iets voorgeschreven krijgt om de menstruatie op te wekken als je al zo lang niet meer ongesteld bent geworden? Dan kun je misschien al snel met de letrozol beginnen.

  Super spannend hoor. Hopelijk is het snel raak.

 • Iris95BAM

  Ik hoor vaker dat ze de echo op dag 12 doen. Misschien dat ze hem toch dag 10 of 11 plannen als ik de afspraak maak. We gaan het zien!

  Gelukkig hoef jij geen pregnyl! Bij mij moet het inderdaad om hem te laten springen.

  Nee, niet om de menstuatie op te wekken. Ik wil ook niet meteen een heleboel medicatie want mijn menstruatie komt wel altijd vanzelf. Mijn vorige cyclus was 43 dagen dus als het goed is zal ik ergens volgende week weer ongestelt worden en kan ik beginnen!

  Duimen maar 😄

 • Scheirischa

  Ik heb ook al heel lang een vitamine D tekort. Dit kan ook invloed hebben om je schildklierwerking, wat weer invloed heeft op eisprong (ik heb schildklierproblemen en beide worden altijd geprikt).

  Veel vitaminesupplementen genomen. Tijdlang d-cure 100.000 ie omdat ik een waarde van 6 had (dit was extreem laag zei de arts). Daarna overgestapt op d-cure 25.000.

  Goed laten checken dus!

 • Iris95bam

  Klopt! Mijn schildklier hebben ze ook gecheckt en die was helemaal prima gelukkig.

  Oei, dat is inderdaad heel erg laag. Ik heb de waarden wel hoger dan dat. Ik ga het in de gaten houden. Bedankt voor de tip! Hopelijk is het bij jou goed bij te houden.