Recepten 6-7 maanden

Hoi meiden,

ik dacht zal wat recepten uit het opperdepop boek van ah neerzetten

Kleurige bietjespuree met wortel (bietjes zijn nitraatrijke groente dus 1a2 x per week)

1 portie

50gr wortels, geschrapt
0,5 gekookte biet
50 gram aardappel, geschild en in blokjes
moedermelk of opvolgmelk

1- snijd de wortel in plakjes. Wrijf de ruwe velletjes van de biet en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2-kook de wortel samen met de biet en aardappelblokjes afgedekt in een pan met flinke bodem water in ca. 15 minuten gaar. Giet de groente af.
3- pureer de groente met de staafmixer of keukenmachine tot een gladde puree. Voeg tijdens het pureren evt een beetje gekookt water , moedermelk of opvolgmelk toe om de puree dunner te maken.

Zacht-zoet witlofhapje

3 porties

150 gr aardappelen, geschild en in blokjes
1 struikje witlof, in repen (let op de kern is bitter evt eruit snijden)
2 appels, geschild en in blokjes
2 el rijstebloem naturel, evt moedermelk of opvolgmelk

1- kook de aardappelblokjes in een pan met een flinke laag water afgedekt ca. 5 minuten. Voeg dan het witlof en de appel toe en schep alles om., Laat het geheel nog ca. 10 minuten afgedekt koken tot alle ingredienten gaar zijn.
2- giet de groente af. Pureer het geheel tot een fijne puree. voeg evt om het hapje romiger te maken evt rijstebloem en moedermelk of opvolgmelk toe.

Mieschoteltje met paksoi

1 portie

1 nestje gedroogde mie (ca 15 gr) of 50 g gekookte mie
75g paksoi (nitraat groente 1a2 x per week)
50g champignons
1 tl olie
3 plakjes schouderham, in reepjes

1-bereid de mie volgens gebruiksaanwijzing.Snijd de paksoi in repen. Borstel of veeg met keukenrol de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
2- verhit olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak de champigons op een zacht vuur ca 4 minuten tot her vocht vrij komt. Voeg de paksoi toe en schenk er een scheutje heet water bij. Leg een deksel op de pan en laat de groente ca. 5 minuten zacht stoven tot de paksoi gaar is.
3- giet de paksoi en champignons af. Giet de mie af. Pureer de groente met de mie en de ham. voeg evt gekookt water erbij om het hapje te verdunnen.

Kiphapje met wortel en dopertjes

3-4 porties

150g wortel, geschrapt in plakjes
100g aardappel, geschild en in blokjes
150g doperwtjes
1 el olie
75g kipfilet, in reepjes

1- kook de wortel en de aardappel in een pan met een flinke laag water afgedekt ca. 6 minuten. Voeg de doperwtjes toe en kook ze nog ca. 9 minuten mee tot alle groente gaar zijn.
2-verhit intussen in een kleine koekenpan de olie. Bak de reepjes kipfilet op een matig vuur 4-5 minuten tot ze gaar zijn.
3- giet de groente en aardappel af, maar vang wat kookvocht op. Pureer de groente en aardappels samen met de kip tot een fijne puree. Voeg evt wat kookvocht , moedermelk of opvolgmelk toe om het hapje te verdunnen.

Pasta met vis en tomaat

ca 3 porties

60g macaroni
300g bloemkool, in roosjes
3 tomaten
1 el olie
witvis zonder graten (bv tilapia of kabeljauw)

1-kook de macaroni samen met de bloemkool in een pan met water zonder zout in ca 9 min gaar
2- Kruis intussen de tomaten bovenop in en dompel ze ca 1 minuut onder in een kom met kokend water. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit olie in een kleine koekenpan en bak de vis op matig vuur in 3-4 minuten zachtjes gaar.
3-giet de pasta en de bloemkool af, maar vang wat kookvocht op. Pureer de pasta en de bloemkool samen met de tomaten en de vis tot een fijne puree. Voeg evt kookvocht, moedermelk of opvolgmelk toe om het hapje te verdunnen.

Zo voor nu was dit het even volgende keer meer hapjes.

1805 x gelezen, 2

reacties (0)


  • Willemijn77

    Dank je voor de tip! Altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen.

  • patricia groningen

    dank je!!ga er zeker wat uitproberen!!