Aorta voelen kloppen

Het valt mij sinds de bevalling op (bijna 5 maand geleden) dat ik als ik op m'n rug lig m'n aorta vrij duidelijk voel kloppen bij m'n maag in de buurt, ook als ik onze dochter draag in de draagdoek voel ik hem soms flink kloppen rond m'n maagstreek. Is dit normaal? Misschien had ik hem voorheen ook wel kunnen voelen maar is me dit nooit opgevallen. Ik wil eerst hier even vragen voordat ik naar de huisarts ga voor niks. Het is wel zo dat in m'n familie aneurysma voorkomt, maar daar heb ik verder geen symptomen van, en ik ben voor de gemiddelde cijfers nog heel jong hiervoor. Maar toch houdt het me wel wat bezig.

976 x gelezen, 3

reacties (3)


 • Mama~linda~

  Gezien de familiaire belasting zou ik toch even laten controleren. Liever 10x teveel bij de dokter. Als alles oké blijkt, ben je ook weer gerustgesteld en kan het uit je gedachten.

 • Assiral

  Het kan zijn dat je buikspieren na de bevalling niet helemaal op hun plek zijn waardoor je maag als het ware door je buikspieren heen komt. Dat heet een diastase, die kun je zelf heel makkelijk ontdekken door op je buik te gaan liggen en ze lichtjes aan te spannen en dan even voelen of er ruimte (bij mij 2 vingers) tussen zit.

  Ik voel mijn hart dan ook heel duidelijk als ik op mijn rug lig, door die diastase. Maar je kunt altijd even laten checken door de huisarts, dat is natuurlijk nooit verkeerd.

 • Sandujour

  Toch je huisarts even bellen. Maakt toch niet uit als het ‘voor niks’ blijkt te zijn?