Flesvoeding baby 9 weken

Goedemorgen allemaal,

Onze dochter van nu 9 en een half week drinkt 6 flesjes van 165 ml. 1 juni was ze op het CB 5850 gram en 58 cm. Toe gaf ik nog flesjes van 135 en af en toe 165 ml. 165 was echt teveel, ze groeide te hard. Ze zat toen boven de bovenste lijn. Ik merkte toen ik 135 bleef bieden ze niet tevreden was. Op eigen gevoel dus 165 gaan geven. Nu wogen we haar gisteren weer, ze zit nu op 6750 gram met een (ongeveer) lengte van 62 cm. Dan mag ze deze voedings hoeveelheid toch gewoon hebben? Als ik deze gegevens invoer zit ze weer boven de bovenste lijn maar teveel geef ik niet. Ze komt elke dag op 990 cc. Hoeveel geven jullie jullie kindje?
CB kan je zo lekker onzeker maken vind ik.

496 x gelezen, 1

In Baby

reacties (4)


  • Mykha

    O bij mij zei het cb juist het omgekeerde: mijn zoon zat ook altijd boven de +2 lijn dus zeiden ze: deze jongen groeit hard dus heeft meer voeding nodig, lekker geven zoveel hij wil! Gewoon geven waar ze om vraagt hoor, je geeft prima hoeveelheden, niet overdreven veel ofzo. Fijn dat ze hard groeit (:

  • Assiral

    Mijn dochter zat ook altijd in de bovenste lijnen. Tot ze 2 werd, en niks meer wil eten (nee fase) en de lengte in ging. En nu is ze hartstikke mager. Terwijl toen ze baby was ik me soms erg druk kon maken over dat ze niet te dik werd. Ze lopen het er straks vanzelf weer van af. Komt goed, volg je gevoel!

  • Charliecharlie

    Ik geef/gaf mijn kind(eren) volledig borstvoeding en m’n dochter zat in het begin ook ontzettend boven de lijnen. Heerlijk als je bv geeft want het cb klaagt nooit 😉 Nou is het natuurlijk wel zo dat kinderen met alleen bv zelden overgewicht krijgen, dus dan geloven ze wel dat dat haar groeilijn is. Maar het kan net zo goed bij jouw kind óók de normale groeilijn zijn. Volgens mij is 6x165 helemaal geen extreme hoeveelheid, zolang je onder de liter blijft met dit gewicht is het oké toch?