Ik moet even klagen

Om gek van te worden!
Ben ik echt de enige die problemen heeft met de gynaecologie poli??
Wij lopen in het ziekenhuis van hier waar wij wonen en ik heb in de 1,5 jaar tijd nu 5 gyno's, waarvan 1 in opleiding gezien. Ze werken allemaal samen. En maken allemaal notities.
Maar echt communicatie is er denk ik niet.

Januari gesprek gehad met de fertiliteitsarts D. Gaf aan we zien jullie over 6 maanden als het nog niet gelukt is en plannen een HSG in.
Februari HSG gehad door Gyno R. Hij gaf aan als je niet zwanger ben in 3 maanden zien we je terug


Begin Juni: Afspraak bij Gyno W. Uitleg IUI en gaf aan dat wij erg vroeg waren want in dossier stond door Ferti arts D, na de zomer. En door Gyno R. over 6 Maanden. Gyno W vond dat wij dus te vroeg waren. En moeten verder proberen tot juli en begin augustus IUI. Maar door ovulatie bloedingen nog een andere afspraak.

Half juli: Afspraak bij Ferti Arts D. Want ik wil Gyno W liever niet, want is een non sympathieke man.  Ik dacht we bespreken de ovubloedingen en wat het voor invloed kan hebben. Ze maakt een uitstrijkje om te kijken voor PAP. Dit is al gedaan voor ik naar de Gyno werd door verwezen door huis arts. Dus na uitstrijkje geef ik dit ook aan. Dan was dit niet nodig geweest.... In dossier staat ook uitslag van eerdere PAP test. Dan maar een Hysteroscopie om echt alles uit te sluiten. Gyno in opleiding heeft alles met mij doorgesproken wat er gaande is met de bloedingen en dit in dossier genoteerd.

Half/eind Juli: positieve ovu en gemeenschap dus dan maar  onderzoek opschuiven.
Half Augustus:  Geen plek vanwege vakanties voor Hysteropscopie. Dus wachten op volgende ronde.

Begin september: Hysteroscopie onderzoek. Alles is goed. Dit was weer bij Gyno W. helaas...  Geeft aan dat er in dossier staat over dat ik de pil heb gebruikt afgelopen maanden. Mijn antwoord Nee dit klopt niet, ( Hoe ze dan aan deze info komen weet ik echt niet). Moet op korte termijn terugkomen om uitslag van onderzoek verder te bespreken, en wat er nu verder gaat gebeuren. Tijdens onderzoek hebben ze al gezegd dat alles goed is.

11 September:  Moet vanmiddag dus terug voor uitslag en hoe nu verder.
Wil niet dat manlief vrij moet vragen voor uitleg wat we waarschijnlijk al hebben gehad in Juni. Dus bel de assistente. Die geeft aan dat het over uitslag gaat en of we Wel of NIET met de IUI mogen beginnen...

NOU sorry, maar nu valt mijn mond echt even open. Want ik vond het al jammer dat we hoopte in juni en dat het begin augustus werdt en dat het nu dus waarschijnlijk eind september wordt. Dat je nu te horen krijgt dat het misschien wel helemaal niet door gaat terwijl ik wel medicatie en alles heb liggen.

ik wordt hiet schijtziek van.... ( Pardon my french)  Maar kom op zeg. Ik vind het al een best spannende periode en dan nog zo veel miscommunicatie en vage verhalen.

Ben ik echt hier de enige in? Neem aan dat er meer mensen zijn die in het ziekenhuis lopen en niet bij 1 gyno? Hoe doen jullie dit.
En voor degene die willen weten welk ziekenhuis mogen PB sturen.


 


 


Wat moet ik hier nu verder mee??


 

539 x gelezen, 2

reacties (4)


 • Nora91

  Ik vind het erg raar en verwarrend dat je zoveel gyno's ziet. Dit maakt het alleen maar verwarrend aangezien je je blijft voorstellen. Natuurlijk kunnen ze niet alles onthouden van je ook niet 1 gyn. Maar ik zou er erg onrustig van worden als ik continu andere zou zien. Ik heb twee gynaecologen. fertilliteitsartsen wisselde wel door zwangerschap. Maar doordat ik redelijk een regelmatige cyclus heb zag ik wel vaak dezelfde. Alles wordt netjes genoteerd en heb volgens mij nooit een miscommunicatie gehad. Lijkt mij dat ze alles gewoon goed moeten noteren en niet zomaar iets erbij moeten zetten.

 • B756

  Ik heb altijd meerdere gynaecologen gehad en dit niet ervaren. Heus wel eens dingen dubbel moeten vertellen, ze moeten toch op elkaar aantekeningen afgaan. Maar ik heb niet de illusie dat 1 vaste gyn betekent dat die dan al mijn details zou onthouden dus dat hou je denk ik altijd.

  Ik vraag me wel af hoe jullie zelf met deze gesprekken omgaan. Niet om de schuld bij jullie te leggen hoor, maar als een gyn tegen mij zegt kom over 6 mnd terug en de volgende zegt tot over 3 mnd dan ga ik dat gesprek aan en zoeken we het uit. Dan is die verwarring meteen uit de lucht en niet pas bij een volgende afspraak weer.

  En zoals ik je verhaal lees is bij je laatste gesprek gezegd: onderzoek bespreken en bespreken hoe nu verder. Dan zei de assistente nu eigenlijk precies hetzelfde. Jij gaat er vanuit dat je met IUI ging beginnen, maar heeft een van die gyns wel gezegd dat dat zo is? Kan het onderzoek nog invloed hebben en kan IUI daardoor misschien wel helemaal niet? En kan het anders nog zijn dat de assistente gewoon een voorzichtige woordkeus gebruikt omdat zij niet alle dossiers kent? Ik bedoel meer: maak het ook niet groter dan het is. Bekijk even wie het zegt en als er iets onduidelijk is bespreek het dan direct. Niet elk dingetje is meteen een grote fout van het ziekenhuis en het zijn nou ook niet echt dingen om een klacht over in te dienen. Ik snap dat je ongeduldig bent en dat dit een groot en gevoelig onderwerp is. Maar heel veel gekke dingen lees ik niet. Dat het druk is vanwege de vakantie is normaal bijvoorbeeld, dat van die pil vind ik wel echt slordig. Ga het gesprek eens goed aan en geef aan hoe jullie je er bij voelen. Als je zelf ook niets aangeeft, kun je niet verwachten dat er iets verandert.

 • freyfrey

  Dit heb ik ook dit gesprek gedaan. Dat ik het jammer vind dat de communicatie niet geweldig verloopt en dat er dingen in mijn dossier staan die niet kloppen. Vanaf nu zal het beter moeten gaan want ik spreek of Gyno W of Fertiarts D. Het enige nadeel is dat je soms echt maar 10 min hebt een gesprek te voeren vandaag ook. Maar er zijn wel wat dingen duidelijker gelukkig nu. Maar in de situatie met de arts over ik zie je over 3 maanden. dat was handschudden en hij was foetsie. Dat vind ik soms wel jammer dat er geen echte tijd is om alles goed door te spreken en alles op tijd druk moet en rap. Maar zo is het nou eenmaal. Daarom is soms doorvragen lastig of kan dit niet vanwege de tijd. Dus het ligt gedeeltelijk bij de poli maar ook bij ons. Want soms is het moeilijk de juiste vragen te stellen en krijg je ook best veel info in die 10 min gesprekken.

 • littlefreckle

  Ik heb deze situatie niet zelf meegemaakt. Maar wat ontzettend vervelend want jullie willen natuurlijk ook vervolgstappen! Sowieso op je strepen staan. Communicatie tussen hulpverleners laten idd vaak wat te wensen over. Misschien kun je vragen naar een vaste gyn. Dat de afspraken bij een wordt ingepland. Als 't echt zo blijft zou ik een klacht indienen.