Ik vind dit zo niet leuk..

Oh man, daar zit ik dan. Altijd mega positief maar nu echt even helemaal niet. Heb ik medelijden met mezelf? Jep. Maar nog meer met m'n twee kleintjes. Nummer 1 was vanmorgen hard aan het brullen met het wegbrengen naar het kdv. Wilde naar huis en bij mama blijven. Voelt zo hard om hem dan toch achter te laten op het kdv.. En zijn kleine zus ging vandaag voor het eerst. Een lokaaltje verder, vlakbij haar grote broer. Ook al een ding, je kleine baby is opeens groot genoeg voor het kdv. Het allerlastigste (understatement) vind ik wel dat ze niet uit een fles drinkt. Gewoon niet. We zijn al weken aan het oefenen, hebben even pauze genomen en zijn weer vol goede moed begonnen maar zonder succes. Ze zit enorm te kokken zodra er een speentje in haar mond zit, zelfs als ze enthousiast aanhapt gaat ze daarna over haar nek. Ik vind dit zo moeilijk. Zit ik hier m'n borsten leeg te melken terwijl mijn kleintje niets liever wilt dan haarzelf daar aan vol te tanken. Ik hoop zo dat ze in elk geval kleine slokjes wilt drinken op het kdv. Dat vreemde ogen 'dwingen', dat de andere omgeving er voor zorgt dat ze wel wilt drinken. Ik vind dit echt heel lastig. Er zijn 2 verschillende flesjes mee die ze een soort van accepteert. Ze speelt een beetje met het speentje en kauwt er op en krijgt zo een paar druppels binnen maar het echte drinken doet ze niet. Ze lijkt het ook niet echt te snappen ofzo.. Ik heb hier een aventfles, een mamfles en een fles van tommee tippiee met bij allemaal minstens 3 verschillende maten speen. Allemaal zonder succes. Ik las veel positiefs over de lansinohfles, ga die denk ik ook maar kopen. En nu maar hopen op snel een (positief) berichtje van het kdv en anders laat ik het werk lekker voor wat het is en ga ik haar halen. Ben toch al zo dol op kolven 🙄 en op deze manier voelt het helemaal nutteloos. Vriezer vol melk en een baby die het niet drinken wilt.. 🙄🤦🏻‍♀️ Joe, ik ben klaar met klagen! Gelukkig zijn jullie geduldige luisteraars, tegen wil en dank. 😉

1816 x gelezen, 12

reacties (21)


 • 10048Female

  Heb je al een dr brown fles geprobeerd? Je kan hier een prematurenspeen op doen. Dat is een maat 0 speen. Deze heeft een kleiner gat dan de maat 1 spenen. Mijn dochter kon niet wennen aan de maat 1 spenen. Zij heeft tot 1 jaar zeker met een prematuren speen op de fles gedronken. Dat terwijl ze met 39.6 geboren is. Ook moeten ze bij deze spenen meer moeite doen om de melk eruit te krijgen net zoals bij borstvoeding. Ook was de temperatuur van de gekolfde melk hier heel belangrijk was het te heet naar haar idee voor haar dan wou ze het niet. En te koud ook niet.

 • Cindy16

  Deze fles was ook de enige die onze jongste met moeite wou pakken. Ze dronk eigenlijk altijd met de premature speen en kleine porties. De gedachte die ik had bij die andere spenen: de gaatjes in mn borsten worden ook niet groter. Succes!

 • Maria7

  Mijne is ook drama met drinken uit de fles pfffff met pijn en moeite (verslikken, hoesten, proesten, kokken) komt hij wel leeg voor een groot deel maar ik vind het vreselijk. Zo jammer dat je die tiet niet mee kan geven.

  Sterkte en natuurlijk mag je hierover klagen, het is gewoon niet leuk. Je kindjes wegbrengen.. zal nooit mijn hobby zijn.

 • Slear91

  Hier ook een flesweigeraar! 🙋🏼‍♀️

  Ik heb difrax, medela en mimics geprobeerd.

  Bij Mimics kun je het flesje uitproberen en als het niet lukt, mag je het gewoon terug sturen met geld terug 😊

  Maar veel tips heb ik niet. Aangezien de creche dichtbij mijn werk is, voed ik live. En we zijn met 5 maanden begonnen met groentehap (wilde eigenlijk pas met 6 maanden doen, maar nood breekt wet) en dit gaat al heel goed waardoor ik zelfs een keer minder moet gaan voeden. Dus voorlopig blijven wij het zo doen en ondertussen oefenen met een open beker (kan hij nog niet goed, maar hij vindt dat wel heel leuk 😄)

  Veel succes!

 • billys

  Bedankt voor jullie lieve reacties 💖 Na me een hele ochtend groot houden en op mijn handen zitten net toch maar gebeld. Ze heeft vanmorgen 20cc op en daarna niets meer, maar ze is wel gezellig en blij. Gelukkig is ze een weldoorvoede baby en zweeft ze niet ergens onderaan 'de lijntjes'.

  Ik kan weer een beetje ademhalen en voel me letterlijk weer wat lichter.

 • 3-Prachtigekinderen

  Mijn kinderen wilden geen gekolvde melk drinken uit een flesje maar wel flesvoeding uit een flesje. Misschien dat eens proberen.

 • billys

  Kleine fijnproevertjes zijn het 🙈 Gaan we ook proberen!

 • Fiorine

  Mijn meisje dronk ook niet uit de fles. Allerlei flesje geprobeerd.

  Uiteindelijk dronk ze wel van een lepeltje en uit een cupje.

  Misschien is dat voor jullie ook een oplossing?

 • billys

  Dit heb ik al voorbij zien komen ja, werkt dat een beetje? Foley cupfeeder ofzo toch?

  Maakt je moedeloos hè.. En dat allemaal omdat ik zonodig moet werken.. 😔

 • Fiorine

  Ja, dat werkte goed. Maar, mijn meisje kon ook gerust een hele werkdag ( voor mij toen zo'n 6 a 7 uur) niet drinken en haalde dat dan 's avonds en s nachts bij me in. Ze was hierdoor niet chagrijnig op de opvang trouwens

 • Vlindermoeder

  Is het een optie om live te gaan voeden?

 • billys

  Eigenlijk niet ivm reistijd. Maar misschien als ik alles combineer en in 1x 'opneem' wel. Op de andere werkdag is mijn man thuis, die zou evt een keer heen en weer kunnen rijden. Dan kan ze in elk geval 1x per dag drinken. Ach, arm wurm.. 😬

 • Chudo

  Hier hielp ook geen enkel flesje.

  Ik ging meestal naar huis om te voeden.

  Maar over een maand mag je meisje al starten met groente en fruit (ga je wel doen dnek ik??) en kan ze op het kdv toch wat vocht binnenkrijgen en haar buikje wat vullen.

  Hier kreeg de middelste fruit groente etc en thuis dronk hij weer melk.

 • billys

  Begonnen bij de 1e rond de 6 maanden en waren dat in eerste instantie nu ook van plan. Inmiddels niet meer, als het zo blijft gaan we iig op de opvang snel starten met hapjes.

  Langs gaan is eigenlijk geen optie ivm reistijd, maar als ik al m'n kolftijd in 1x gebruik en combineer met m'n lunchpauze misschien wel. Ik hou dat nog als optie, als mijn werkgever dat hoort flipt 'ie sowieso. Ik werk bij een bijzonder kindervriendelijke werkgever. En collega's. Ik heb al sollicitaties lopen 😉

 • Vespertine

  Tip: er bestaan professionals die je kunnen helpen bij problemen bij drinken uit de fles. Zo iemand heet een preverbaal logopedist. Op spotify kan je de podcast van dubbelzen vinden. Zij heeft een preverbaal logopediste geïnterviewd over haar werk.

 • billys

  Fijne tip, dankjewel! Ik ga 'm zo gelijk luisteren 😀

 • AshleyJessy

  Gewoon een lekkere emotionele dag ..

  kom maar op, virual hug!

  Dat van het drinken, ik werk met baby’s en zie vaak Medela en Lansinoh flessen voor bv.

  Wel dure grap als je alles moet aanschaffen elke x en het werkt niet maarja .. wel fijn als je kleintje gewoon rustig dr flesje kan drinken als jij aan het werk bent. Baby blij mama blij ..

 • billys

  Ah lief, dankjewel! ♡

  Nou, ik ben ik staat al m'n spaargeld te spenderen aan flesjes en spullen, zeker als er iets tussenzit dat werkt 🤣 Ga iig die lansinoh fles bestellen en daarna vast ook nog die van medela 🙈

 • Sharon

  Maar drinkt ze bij jou niet uit de fles of bij je partner ook niet als jij weg bent?

  En klaag maar lekker hoor, lucht op.

 • billys

  Bij allebei niet, ook niet als ik er helemaal niet ben. En na een tijdje proberen wordt ze pislink. 😅

  We hebben het half slapend geprobeerd, met lopen, met zingen, liggend op de benen van mijn man, zittend tegen (een van) ons aan, op mijn arm in bv houding. Op die van mijn man, op haar zijtje op de bank/bed, rechtop tegen mij aan terwijl man flesje vasthield en andersom. Voor het drinken, na het drinken, ergens halverwege en zelfs tijdens het drinken. Mijn man heeft zelfs met een doek over zijn hoofd gezeten 🤣 Onze trukendoos is leeg vrees ik. 🤷🏻‍♀️

 • Sharon

  Ik snap je. De jongste had dat hier ook. Uiteindelijk ben ik maar om de zoveel uur even naar opvang gegaan.