Gordelroos - ziek melden? HELP!

Hoi Allemaal,

Vandaag ben ik 4.4 wij zwanger. Ik werk als leerkracht. Vandaag studiedag gehad en te horen gekregen dat ik een lln heb met gordelroos. Gelijk opgezocht en het blijkt dat gordelroos aanverwant is aan waterpokken. Waterpokken krijgen als zwangere vrouw is gevaarlijk voor vrouw en ongeboren vrucht. De kans dat je daadwerkelijk waterpokken krijgt is 5 tot 10 %. Als je als kind waterpokken hebt gehad ben je immuun.

Nu het hele verhaal. Mijn moeder kan zich niet herinneren of ik waterpokken heb gehad. Nadat ik contact heb gehad met de fertiliteitsverpleegkundige wil zij dat ik morgenochtend laat bloedprikken op antistoffen. Deze uitslag krijg ik dan vrijdag.
De verpleegkundige raadt mij af in contact te komen met de leerling. Ook de assistente van de huisarts (waar ik de bloedprik-doorverwijzing heb gehaald) raadt mij af in contact te komen met het kind.

Mijn directie wil dat ik morgen na het bloedprikken gewoon kom werken.
Ikzelf voel een knoop in mijn maag en vergeef het mezelf nooit als ik ziek word en mijn kindje verlies.

(Wisselen van groep heeft geen zin ivm unit-onderwijs. Deze leerling komt letterlijk overal!)

Wat zouden jullie doen? Word zo onzeker!

563 x gelezen, 1

reacties (7)


 • Zonnebloem87

  Bedankt voor jullie reacties allemaal. Ik heb me ziek gemeld tot groot ongenoegen van directie.

  Hij heeft ook nog contact opgenomen met de stichting waaronder ik werk, omdat hij vindt dat ik me niet ziek had mogen melden, omdat ik niet ziek ben. en de bedrijfsarts.

  Ik voel me zo dom... eerlijkheid loont toch? Inmiddels weten daar bijna 20 mensen van mijn zwangerschap en heb ik het snikkend mijn moeder verteld. Terwijl ik dat allemaal pas na de eerste echo wilde.... Zo stom!

 • nog-even!

  De verpleegkundige serieus nemen

 • Mama0408

  Zoals de rest zegt.. Ziek melden! Je hebt het netjes aangegeven bij de directeur. Hij had op tijd vervanging kunnen regelen en heeft ervoor gekozen dit niet te doen. Jouw kindje gaat voor alles en zéker voor een eigenwijze directeur

 • 2e--wondertje

  Ziek melden. Baby gaat voor.

  Je hebt het advies van de vk, huisarts en assistente.

  Dus daar heeft de directeur mee te dealen.

  Je kunt event. Nog langs de bedrijfsarts.

  Maar ik zou zeker niet gaan werken. Je vergeeft het jezelf nooit.....

 • Soccer-Mom

  Ziek melden, punt.

 • mamavan3zonenen1dochter

  Geen risico lopen en thuisblijven.