Hoera, we mogen terug naar de verloskundige!

Vanmorgen hadden we de tweede controle-echo in het academisch ziekenhuis om te dubbelchecken of de bloedtoevoer tussen ons gezonde kindje en de acardiacus is gestopt. En ook deze keer was er geen bloedtoevoer meer zichtbaar. Het tweede kindje lag stil en was niet meer gegroeid. Maar onze gezonde kruimel was flink gegroeid en lag zich prima te vermaken daarbinnen. Er werd weer lekker gestrekt en gedraaid, vruchtwater gehapt en met de handjes gefriemeld. Het lijkt erop dat dit kleintje òf graag duimt, of alvast oefent om een blaasinstrument te spelen, want de handjes liggen steeds bij het mondje. Nu maar hopen dat we straks geen Alpenmidwinterhoorn voor hem/haar hoeven aan te schaffen... want dat past niet in de woonkamer😂
De acardiacus gaat straks platgedrukt worden in de vliezen door het groeiende gezonde kindje en waarschijnlijk vinden we daar niets meer van terug.
We waren erg opgelucht dat het er zo goed uitzag en we mogen nu voortaan weer gewoon op controle bij de verloskundige. Dat is fijn, want daar kan ik lopend naartoe en het is een fijne praktijk die ook de bevallingen van mijn eerste twee kinderen heeft begeleid. We kunnen nu weer met vertrouwen de verdere zwangerschap in.
Binnenkort gaan we een pretecho laten maken zodat we een filmpje kunnen maken van beide kindjes. Hoewel er natuurlijk een grote kans is dat ons kindje niets heeft gemerkt van de verdwenen tweeling, vinden we het toch belangrijk dat er iets van wordt vastgelegd. Het tweede kindje krijgt na de bevalling ook een naam van ons en zal geregistreerd worden als doodgeboren. Want zelfs al is het faliekant mislukt, het heeft toch tot en met de twaalfde week hard zijn/haar best gedaan om er te zijn. En het was ook welkom geweest als het wel was gelukt. Maar nu tellen we onze zegeningen met één kindje op komst.

2434 x gelezen, 11

reacties (10)


 • Wonderful-life

  Lijkt me best een dubbel gevoel geven zo’n echo. Blijdschap, opluchting en verdriet van het definitieve verlies. Fijn dat jullie nu weer terug mogen en heel mooi dat jullie de echo laten maken en jullie tweede kindje laten registreren.

  Als het kindje in de placenta opgenomen gaat worden, kun je die wellicht nog terug vinden en de placenta misschien bewaren en begraven met een mooi boompje er op. Als blijvende herinnering en iets tastbaars voor het kindje in je buik aan zijn tweeling broertje of zusje.

  Ik wens je een hele fijne verdere zwangerschap toe en hopelijk kunnen jullie deze rollercoaster achter je laten.

 • @nke

  ooh wat een goed nieuws ,,, hier weet ik ook nog niet hoe we de verdwenen 2ling een plaatsje kunnen geven .. de gyn wou dat we niet te vroeg voor een nipt test zouden gaan omdat de 2de mogelijk een invloed zou hebben op de uitslag .. wat zoveel wil zeggen dat die 2de baby ook een geslacht had en wel degelijk is beginnen ontwikkelen . Natuurlijk moet het ook niet te zwaar beladen worden .. heel veel succes

 • Yune

  Had laatst opgezocht wat zo'n zwangerschap inhoud, daar schrik je toch wel van als je zo de beelden ziet. Het is jammer voor de 2de, maar ook gelukkig voor de 1ste, dat de bloedtoevoer tussen die 2 is gestopt, en de 1ste weer lekker doorgroeien mag.

  En je hebt gelijk, de 2de heeft erg zijn best gedaan, maar t mag niet baten, dus een naam is niet meer dan logisch

 • Nora91

  Wauw wat ontzettend fijn dat alles goed gaat en je nu weer naar de verloskundige mag!

  Heel mooi dat jullie het zo doen! Wie weet mist het kindje toch nog iets dan kan je het wel laten zien. En inderdaad het was er wel.

  ♥️

 • Sara1989

  Wat fijn dat het goed gaat. Heel knap en mooi hoe jullie hier mee om gaan.

  😘🍀

 • Ashleyjessy

  Bittersweet hè ?!

  Mooi dat jullie het zo doen, heel goed.

 • Yvonne0603

  Wat een fijn nieuws! Mooi gebaar voor jullie andere kindje die zo heeft moeten vechten! Hopelijk kunnen jullie nu lekker genieten ❤

 • NorthA24

  Wat een fijn nieuws! En wat een mooi eerbetoon ook straks aan jullie andere kindje, zal altijd een deel van jullie blijven. Ik wens je verder nog een hele mooie zwangerschap toe!

 • Chudo

  Wat fijn dat alles zo goed gaat! En een prachtig gebaar naar het andere kindje dat jullie het laten registreren. 2 vechters heb je in je buik!

 • Rupsie

  Wat fijn om deze positieve blog te lezen! Ik hoop dat het genieten weer terug kan komen,