Autisme en overprikkeld

Wat heb ik soms een rot hekel aan het hebben van autisme
Overprikkeling... vandaag combi trein/metro/9maandenbeurs/metro/trein en vervolgens thuis nog de prikkels van de kids..
Ik voelde het al aankomen, op de beurs, een gevoel van vermoeidheid, zo'n sluier voor mijn ogen en voorhoofd, waar ik van te voren al
2x500mg had ingenomen, kwam de klap pas toen ik weer thuis was, zo ongelooflijk moe, en pijn in mijn hoofd en nek, zelfs heel even op bed liggen
Bracht geen soelaas. Ik huil, want het voelt alsof daardoor mijn wereld steeds kleiner wordt en blijft, dat ik enkel maar fijn draai op wat bekend en voorspelbaar is, terwijl ik ook
Zo graag net als de gewone mens, dingen wil kunnen doen en ondernemen zonder na een dag uitgeschakeld te zijn..

Autisme, een zegen en vloek in 1..

1814 x gelezen, 3

reacties (21)


 • Moederbeer

  Hoe voel je je ondertussen?

  Lastig hè die overprikkeling? Dat soort plekken zijn voor mij ook echt een no go. Vooral nu ik kinderen heb en thuis niet de rust kan krijgen die ik dan nodig heb. Heb je wel deels een fijne tijd gehad? Ook fijn om op terug te kunnen kijken wanneer je je weer wat fijner voelt.

 • Yune

  Ja, het gaat beter. Het weekend genomen om goed bij te komen. Het was wel leuk, en ook om zijn mama te leren kennen, en anderom ook, goede eerste indruk, zelfde humor dus dat is fijn

 • Reismama

  Ik kan het heel goed voorstellen. Ben vandaag ook op 9 maanden beurs (en nog even bij de huishoudbeurs). En dan alleen met de auto naar de Arena en vanuit daar met bus.

  Ik had de kleine mee, maar beide zijn er echt overprikkeld. Ik vond vooral de negenmaandenbeurs erg smal en druk, bij de huishoudbeurs waren er meer mensen maar de gangpaden ook 2-3 keer zo groot.

  En toen ik thuis kwam de rest van het gezin hyper. Dat is echt pittig inderdaad

  Ik wil je gewoon een bemoediging geven! Het is je toch maar gelukt vandaag, en die overprikkeling is hartstikke logisch!

  Hopelijk kun je een rustpunt vinden, bij ons hielp uiteindelijk een douche samen. Ik weet even niet wat jou daarbij kan helpen. Maar geef jezelf een beloning, you did it!

 • Sandujour

  Goed dat je toch gegaan bent! Vermijden lijkt me ook niet het beste? Accepteren dat je daarna een dag nodig heb om bij te komen.

  En zoals vele hieronder al zeggen, ik zou ook kapot zijn van een dag 9 maanden beurs 🙈🙈

 • BoyBoyBoy

  Ik heb ASS en ga dus niet naar deze plekken. Gewoon omdat ik weet dat het me niets oplevert en ik er meer last dan lol van heb. Accepteren dat je wereld iets kleiner wordt is wel even een ding, maar daarin speelt jezelf niet overvragen en jezelf beschermen een grote rol in. Dan zal je merken dat er genoeg overblijft in wat wel mogelijk is. Maar dan moet je wel je beperking serieus nemen en daarop anticiperen, in plaats van je grenzen overgaan en dus ook kiezen voor de gevolgen, dan blijft het een teleurstelling.

 • Rupsje1995

  Nou mij kan je naar zo'n dag ook oprapen hoor. En die dag erna ook 😄

 • life1234567

  Nou echt he, mij ook!!!!!!!!!!!

 • Bosco

  Ik heb geen ass,maar mij loslaten op een 9 maanden beurs... Ik ben 1keer op de huishoudbeurs geweest. Gelukkig was er een deel et alcohol. Ik was tijdig gestopt met proeven, maar de terugreis was heel gezellig. Verder vond ik het pittig. Leuk om een keer mee te maken, maar... Tegenwoordig heb ik last van tics. Bij overprikkeling verwerk ik met tics. Ook niet prettig,maar anderen vinden het vaak wel grappig. Ze zien het echt en geven me ruimte. Of gaan net iets meer in mijn zone zitten(partner).

 • Nog-even!

  Zou jouw hele proces van draagmoeder willen worden hier geen rol in spelen? Dat geeft ook stress... Het idee dat jij naar de 9 maandenbeurs gaat, vind ik wat verwarrend mbt het draagmoederschap... Het lijkt er nl ernstig op dat jij je voorbereid op een baby...😳

 • Yune

  Nee, mijn beslissing om dm te worden, is op andere dagen geen probleem. Dan heb ik er amper tot geen stress van.

  Ik was samen met de mannen en 1 van de mannen zijn moeder.

  Het is voor hun, om inspiratie en kennis op te doen, ik ben daar enkel als moral support.

  Ik zelf heb niks gekocht, of meegenomen, zelfs geen folders, dus hoe bedoel je dat ik me voorbereid op een baby?

 • Nog-even!

  Daarom zei ik "het lijkt"... Waarom hebben zij moral support nodig voor de negenmaandenbeurs? Vonden ze het zo spannend?

 • AshleyJessy

  Hoezo moet ze een verklaring geven waarom ze ergens heen gaat?

 • Shrimp

  Nog-even wil dr beschermen denk ik..tegen emotionele klappen

 • Minibeeb83

  Hier zou deze niet autist ook overprikkeld van raken hoor…hier chronisch ziek en dan kan je ook niet alles wat het hoofd wil. Als ik iets wil doen waarvan ik weet dat het mijn grens over gaat pak ik daarna verlof als ik weet dat het niet alleen de zondag vraagt om bij te komen. Ik vraag partner dan op de zondag wat met de kids te doen of regel speelafspraken etc. Elke keer dus weer de afweging ‘is dit het waard?’ In combi met ‘hoe kan ik hersteltijd inrichten’. Ik zou willen dat het niet nodig was maar moet het ermee doen. En zo lukt het toch om leuke dingen te doen :)

  Lekker even bijkomen dus en hopelijk blijven er ook mooie herinneringen beklijven ..

 • Dame68

  Ik herken het . Heb geen ass maar wel snel overprikkeld. Best pittig met kinderen die zoveel prikkels geven. Ik probeer meestal met iemand mee te rijden als ik weet dat het een drukke middag ergens wordt. Zodat ik terug ff ogen kan sluiten en er thuis weer sta. Misschien op die manier volgende keer proberen? En zorgen dat je de dag erna hersteltijd plant

 • Meedjuh

  Wees niet te hard voor jezelf, je doet het toch maar mooi wel allemaal en je laat je niet tegenhouden!

 • Lady-Whistledown

  Nou meis, ook als 'gewoon' mens vind ik plekken zoals de negenmaandenbeurs ronduit vreselijk. Daar zul je mij niet vinden, veel te druk. Na een drukke dag moet ik ook bijkomen.

  Maar hé, je hebt het wel gedaan dus toch een herinnering in de pocket. Kijk vooral wat wel kan en leer doseren. Ik weet dat ik na het concert van Pink komende zomer een dagje rust nodig heb. Ik heb dus vrijdag vrijgenomen, om maar wat te noemen.

 • Pinkl@dy

  Wat een lieve reactie. Ik ben het helemaal met lady whistledown eens. Ook dit 'gewone' mens kan best overprikkeld raken bij veel drukte en moet ook zeker bij komen daarna.

  P.s. natuurlijk is het echt super rot om autisme te hebben en ervaar je de gevolgen van een drukke dag waarschijnlijk nog 10x zo heftig als mensen zonder autisme. Maar inderdaad, je hebt het toch maar even gedaan powervrouw!

 • Linde-1

  Hier sluit ik me ook bij aan.

  Heel leuk om een dag erop uit te gaan, maar eigenlijk ook heel vermoeiend allemaal.

 • Jvb

  Hé, wat rot dat je je zo voelt! Je hebt ook wel een heftige dag gehad hoor, ik heb geen moeite met prikkelverwerking en zou na een dag op zo'n beurs en flinke reis ook afgedraaid zijn. Ik begrijp dat het voor jou echt anders (en zwaarder) voelt, maar je bent meer een 'gewoon mens' dan je denkt 😉

  En om je nog wat positiefs mee te geven: het eist (flink) wat van je, maar je hebt wel mooi iets gedaan wat je graag wilde doen 💪 Hopelijk slapen de kinderen bijna, en kun je wat meer tot rust komen vanavond.

  Nog iets leuks gescoord op die beurs?

 • Maartje07

  Kan me voorstellen dat het vervelend is om zo thuis te komen.

  Ik weet niet hoe het is om autisme te hebben, en wil je bericht dan ook niet bagatelliseren, maar kan je zeggen dat ik na een dergelijke dag zoals jij deze beschrijft ook wel genoeg prikkels heb gehad. Miss een schrale troost…Een beurs bezoeken en reizen met ov kost voor veel mensen veel energie.

  Vanavond even lekker bijkomen 😁!