Even klagen...

Hopelijk mag deze blog wel gewoon blijven staan i.v.m het onderwerp. Dit is m'n persoonlijke beleving.

Heb vanmorgen de huisarts en GGD regio utrecht gebeld, voor wanneer we gevaccineerd kunnen worden tegen covid19.
De huisarts kon ons iig niet helpen want hun prikken met astrazeneca, en die mogen we beide niet. We willen eind september beginnen met proberen voor een tweede kindje
Maar je moet na de vaccinatie beide 3 maanden wachten met proberen i.v.m eventuele koorts bij mijzelf of bij mijn man. Plus je moet er nog 6 weken bijrekenen door de wachttijd tussen de 2 vaccinaties (want zowel Pfizer en Moderna bestaan uit 2 prikken) tenzij ze met het Janssen vaccin werken...
De GGD Regio Utrecht kon ook niets doen, want het gaat op leeftijd en je kan niet bijvoorbeeld op een reserve lijst, voor als er vaccins overblijven.. die zeggen gewoon wacht je beurt af.

Zo als t er nu uitziet zijn we beide pas in juli aan de beurt.. dus dat zou betekenen dat we pas eind november weer veilig kunnen gaan proberen.... ipv het beoogde eind september.

Ik ben daar wel een beetje boel teleurgesteld over, en ook een beetje boos. Het vaccineren gaat in NL ook gewoon tergend traag.

Ik ben er wel uit dat ik niet tijdens een zwangerschap de prik wil. Dat voelt niét goed.

Want ook voor ons tweede kindje wil ik graag een goede start.

P.s mocht willen reageren over het wel of niet nemen van de vaccin, dat mag. Maar hou t wel netjes en respectvol

2148 x gelezen, 2

reacties (49)

1 2 • Rosa2019

  En is het een idee dat je er gewoon nu voor gaat en het vaccineren uitstelt tot na de zwangerschap?

  Mocht je in juli nog niet zwanger zijn, dan kun je altijd het vaccin nog nemen en daarna 3 maanden wachten.

  Maar dan zijn komende maanden niet voor niets geweest.

  Tenzij jullie natuurlijk een dringende reden om gevaccineerd te willen worden, daar heb ik natuurlijk geen weet van.

  Succes!

 • Bigbangtheory

  Hi!

  Ik begrijp je gevoel van onmacht volkomen maar helaas is dit het beleid en daar moeten we het mee doen. Je wil niet weten hoeveel mensen die medisch zijn, schrijnende verhalen, ouders van bijvoorbeeld kindjes met leukemie die geen voorrang krijgen. Ik neem telefoontjes aan van de overheid en het is echt zo verschrikkelijk lastig. Ik kan inderdaad niks betekenen voor niemand niet.

  Dat neemt niet weg dat ik mensen begrijp maar er zijn zoveel uitzonderingen en schrijnende verhalen. Wij ontvangen zeker 15.000 telefoontjes per dag en 50% is mag ik voor? Iedereen heeft zo zijn redenen.

  Nu het advies is aangepast dat je tijdens je zwangerschap gevaccineerd mag worden, komt dan die wachttijd niet ook gewoon te vervallen?

  Ik probeer ook zwanger te worden, ik twijfel of ik niet wacht tot na mijn zwangerschap. Het is kiezen tussen kwaden!

  Succes met je keuze!

 • Charliecharlie

  3 maanden wachten is sowieso achterhaald. En tja, balen van het vaccineren. Maar in heel veel landen duurt het zo lang hoor (tja in UK gaat het snel maar die hebben heel veel geld geïnvesteerd in de vaccinaties en prikken stug door met Astra zeneca). Het is nou eenmaal een enorme operatie om dit op te zetten, en op afstand is het (ook voor mij) makkelijk praten.

  Je kan er overigens kiezen om toch op een reservelijst te gaan voor Astra Zeneca. Veel mensen komen niet opdagen bij de huisarts en dan blijven er best wat prikken over. Als je daar bewust voor kiest, mogen ze die nog wel zetten (als er dus over zijn hè).

 • Smt9

  Ik ben gewoon zwanger geworden direct na mijn laatste vaccinatie (zelfde maand). Die 3 maanden wachten lijkt mij niet nodig hoor. Een virusje uit de omgeving kan ook koorts geven en kan je ook niet voorkomen.

 • Nola82

  Als je zwanger bent kun je je veilig laten vaccineren, zie link:

  https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vaccins/zwangerschap

  Ben je nog niet zwanger of bezig om zwanger te worden dan dus ook.

  Stel dat ik zwanger zou worden de komende periode zou ik de prik wel gaan halen. As zwangere heb je al een verhoogde kans om in het ziekenhuis te belanden door COVID en dat risico zou ik juist niet voor mijn baby durven nemen. Misschien ben ik wat gekleurd qua mening maar familie van mij werkt op de IC waar dus ook zwangeren liggen. Ik vertrouw daarnaast volledig op het vaccin.

  Doe wat goed voor je voelt!

 • Cindy16

  Ik zou persoonlijk wachten met de vaccinatie tot na je zwangerschap. Het is nog onbekend wat de gevolgen op langere termijn zijn. Ik baseer deze uitspraak op gevoel, geen onderzoek naar gedaan.

  Ik werk in de zorg en ben een paar dagen geleden gevaccineerd met de eerste Pfizer. Mijn man valt buiten alle risicogroepen dus is als laatste aan de beurt. Hij weet nog niet of hij gevaccineerd wil worden.

  Wij hebben geen kinderwens meer.


  En ik snap heel goed dat je het moeilijk vind om je wens uit te stellen. Haha ik zou daar ook echt niet tegen kunnen🙈

 • Oummii

  Niemand vind het heel fijn als verwachtingen en realiteit verschillen maar probeer je bewust te focussen wat je allemaal wél hebt deze "wachtmaanden" ipv te focussen op wat je graag nog wil. De reden waarom er uitstel zou moeten (?) plaats vinden, is omdat jij iets wil doen wat jij voor jouw gezondheid belangrijk acht. Noem het self-care. Daarnaast heb je nu enkele maanden om nog extra te genieten van jullie 1ste. Slijt deze maanden niet in wachten, maar vul ze lekker in. Er is wellicht ook meer mogelijk met een vaccin.

  En altijd blijven denken: iedereen wacht wel op iets in haar leven. Al is het de grote liefde, een eerste kindje en een hele reeks aan andere dingen die voor elk belangrijker zijn dan andere.

 • Yune

  Dat was idd ook wel het plan, veel genieten van mn zoontje, en mn man. Ben ook bezig met het afvallen naar een gezond gewicht (nu rond de 77,5, wil naar de 70) voordat ik er weer voor ga. We hebben begin okt ook een verbouwing, dus t komt uiteindelijk ook wel goed uit. :)

 • niobe

  precies dit! mooi gezegd

 • Sharon

  Ik zit in een medische risicogroep en zit ook nog steeds te wachten (ik wil pas erna geopereerd worden al wordt het langzaam noodzaak) het is frustrerend zo langzaam als dat het gaat..maar je kunt er helaas weinig mee.

 • mamavananouk

  Vanaf morgen gaan ze deze groep oproepen 🥳

 • Caatjemaatje

  Ik ben blij dat ik ongevaccineerd ben en zwanger ben ☺️ Heb totaal geen zorgen om Corona gehad maar nu in laatste trimester wat voorzichtiger omdat het dan meer gevolgen kan hebben voor mezelf (en zwak ziek en vermoeid raken met huishouden met twee jonge kinderen is niet wenselijk). Wat is jouw grootste angst wbt Corona en geen vaccinatie hebben tijdens D eventuele zwangerschap? Misschien als je dat heel helder hebt en de feiten erbij opzoekt dat het je enigszins meevalt? 🍀

 • Sophie-123

  Misschien een stomme vraag, maar waarom wacht je niet met inenten tot na de zwangerschap? Als mensen om je heen zich wel inenten, ben jij ook een stuk veiliger toch?

 • Yune

  Mja, weet je, ik neem graag ook mijn verantwoordelijkheid. En wil niet enkel varen op de bescherming van andere. :)

 • soccer-mom

  GGD heeft gelijk, groot gelijk! Iedereen moet wachten op zijn/haar beurt, ook ik met mijn medische achtergrond. Intussen heeft Covid mij ingehaald dus het vaccin komt eigenlijk te laat. Wees blij dat je hier woont en binnen twee maanden de eerste prik kan krijgen. Wees even eerlijk, wat is nou drie maanden extra wachten op een heel leven.

 • Yune

  Dat is zo, het duurt alleen even kwa relativeren. :) je kent me nu al langer dan vandaag

 • Lola1990

  Wel grappig. Daar waar jullie absoluut niet kunnen wachten op het vaccin zou je die van mij zo mogen hebben. Met een bos bloemen erbij. En daar waar TO zich druk maakt om dat het niet snel genoeg gaat, maar ik me druk om het feit dat het te snel is gegaan. En maak ik me druk dat er met geweld een vaccin doorgedrukt wordt wat nog in de testfase zit en waarvan nog helemaal niemand kan zeggen wat het gaat doen op de lange termijn. En ik maak me nog drukker om het feit dat je als het ware geen keuze hebt want als je het niet neemt wordt je straks vrijwel zeker overal buitengesloten.

 • .Familyfirst

  Helemaal met jou eens lola1990. Ik zie het precies zo als jou. Mijne mogen ze ook hebben haha

 • Maartje07

  Zie het ook helemaal zoals jou! Ik ben helemaal geen anti-vaxxer. Begrijp ook prima dat sommige mensen een vaccin willen, want voor sommige groepen is t wellicht heel raadzaam. Maar het idee dat t je haast door de strot geduwd wordt, staat me zó tegen!

  Maar aan mijn lijf liever geen polonaise (zeker niet nu ik zwanger ben en nog bv wil gaan geven. En ja, ik weet wat COVID is: heb het zelf gehad met een mild verloop.)

 • Momtobe2021

  Nou mijne mogen ze ook hebben! Hoop niet dat ze straks dingen gaan weigeren als je niet gevaccineerd bent en als ze dat wel gaan doen vind ik ook dat je dan verplicht bent de kinderziektes inentingen allemaal te hebben want daar gaan nog meer kinderen dood aan dan een Corona griepje

 • Mam2021

  Precies, ik zit met verbazing de reacties te lezen!

 • Linde-1

  Lastig he. Ik laat me eerst niet vaccineren. Deze maand starten we met rond 1 en ik wacht tot evt na de zwangerschap.

  Als je hem echt graag eerder wil zou ik anders gewoon nog een keer bellen over een paar weken, wie weet kan het dan wel.

 • Florien84

  Zo doe ik het ook. Ik laat mij dan na de zwangerschap vaccineren.

 • Mamsievan3

  Ik snap je frustratie maar waarom is het van LEVENSbelang om in september te starten? Waarom is november zo bezwaarlijk? Of is dit puur “omdat dit in je hoofd zit, zo moet gebeuren?”

  Ik zou me drukker maken om m’n veiligheid ivm COVID dan om 3 mnd later beginnen aan een tweede kindje..

 • soccer-mom

  Precies!!!

 • Yune

  Je hebt gelijk, het is bijstellen van een verwachting, dat kan wel, alleen het is even schakelen, en dat is voor iemand met een vorm van autisme toch wat moeilijker.

 • Mamsievan3

  Ik begrijp dat hoor. Ik ben zelf ook vrij autistisch ingesteld. Nooit vastgesteld Maar ik weet zeker dat ik het ben.

  Maar probeer het positief te bekijken. Je bent dan iig wel lekker geprikt en dan ben je wat dat betreft mooi klaar voor baby 2 komt.

 • Maartje07

  Tja, het is gewoon wachten op je beurt op een vaccin, dus je hebt 3 opties naar mijn idee:

  - zwangerschapswens uitstellen

  - vaccineren tijdens evt zwangerschap

  - wachten tot na je zwangerschap

  Ik ben momenteel zwanger en neem zeker geen vaccin tijdens zwangerschap en bv-periode. Dat is een persoonlijke keus.

  Daarnaast heb ik met 12 weken Corona gehad, dus ik heb ws enige vorm van antistoffen. De infectie verliep bij mij heel mild.

  Mijn vk-praktijk heeft aangegeven dat ze eigenlijk alleen maar zwangeren ziet met heel milde klachten. Zelf denk ik dat dit te maken zou kunnen hebben met de hoge vit D spiegel die een zwangere in principe heeft. Er zijn meerdere onderzoeken die uitwijzen dat vitamine D zorgt voor een milder verloop. Ik vind het jammer dat daar weinig aandacht voor is, maar dat terzijde.


 • Caatjemaatje

  Onze vk heeft hetzelfde aangegeven en ben daardoor niet zo bezorgd om eventuele besmetting. Leven in angst met een baby in je buik is niet gezond en ben heel blij dat ik die angst niet ervaar (al lijk ik soms een van de weinigen te zijn haha).

 • Nog-even!

  Als ik om me heen zie dat jonge, gezonde mensen een jaar na Covid-19 nog bijna niks kunnen omdat hun longen ontzettend kapot zijn na ziek te zijn geweest...dan kan ik niet zeggen "ach, maak je geen zorgen".... Dan zeg ik liever: "probeer te voorkomen dat je het krijgt..."

 • Lynn-

  Kijk, dat het vaccineren niet vlot gaat staat volgens mij niet ter discussie. Wat ik wel vind is dat het nu zo strak gepland is om in september te proberen om zwanger te raken/of te starten...... Het leven is niet maakbaar of te plannen. Dingen lopen zoals ze lopen en wij "mensen" zijn heel klein in die zin, want zoiets als dit virus is een goed voorbeeld. Dat kan je niet veranderen, wel hoe je er zelf in staat. Dus of wacht met zwanger proberen te worden, start eerder, of informeer of je tijdens een zwangerschap gevaccineerd kan worden. Succes!

 • Vlindermoeder

  Ik herken het hoor! Ik twijfel enorm. Ik weet gewoon niet wat handig is en de adviezen veranderen telkens. Ik weet wel dat ik niet uit wil stellen, dus dan gaat in ons geval de kinderwens voor de vaccinatie waarschijnlijk.

 • Pindakaasappel

  Je mag gewoon tegenwoordig gevaccineerd worden als je zwanger bent of zwanger wil worden. Hoorde ik laatst in ieder geval

 • Caatjemaatje

  Alles mag maar het is wel goed je te realiseren dat er te weinig bekend is over de eventuele gevolgen.. De vraag is wil je dat risico nemen

 • Nog-even!

  De gevolgen van Covid-19 kunnen ook bij jonge mensen ontzettend ingrijpend zijn... Mijn buurvrouw van begin 40 was niet superziek... Maar haar longen zijn een jaar na dato zo kapot, dat ze bijna niks meer kan.... Je hebt niet alles in de hand... Maar de ksns dat je blijvende schade oploopt van Covid-19 is echt veel groter dan de kans dat je problemen krijgt door vaccinatie...

 • MamaItalia

  Ik snap je frustratie helemaal. Hier gaat het vaccineren ook langzaam in onze regio ondanks we zogenaamd een van de "rijkste en beter georganiseerde regio's" zijn (mijn vader van 72 is nog niet ingeent) . Wel goed dat je de prik niet wilt tijdens zwangerschap. Zou ik zelf ook nooit doen. Nog even geduld 😘

 • Happylife87

  Mijn gynaecoloog heeft gezegd dat de 3 maanden "wachten" al weer achterhaald is.

  Maar voor de rest is er helaas weinig aan te doen. Krijg als doktersassistente veel van dit soort vragen. En is helaas weinig aan te doen inderdaad. Snap je frustratie en Klaag moment best hoor

 • Lindaaaaaaaa

  En na de zwangerschap de vaccin ? Je wilt hem perse ?

 • Yune

  Ja, op zich kan dat wel. Maar ben liever op tijd beschermd voor mezelf, mn kind en mn omgeving (mn vader is diabeet en schoonouders zijn op leeftijd)

 • Lindaaaaaaaa

  Wordt keuzes maken ...succes !

 • Mykha

  Val je in een risicogroep voor Corona? Ik wacht tot na m’n zwangerschap, de meeste mensen van mijn leeftijd zijn alleen even verkouden van Corona. Stel je liever je kinderwens uit of liever je vaccinatie even uit? Dat is nu eigenlijk de vraag toch? Beide opties zijn prima te doen naar mijn idee!

 • Yune

  Wil het liever achter de rug hebben, die vaccinatie, zo dat ik er later niet nog eens achteraan moet gaan. Nee, geen risicogroep.

 • Nog-even!

  Er liggen momenteel steeds meer jonge mensen in het ziekenhuis door Corona.... Leeftijd is geen garantie dat je er makkelijk doorheen rolt... Ik hoorde gister nog van mijn fysio dat ze erg veel jonge vrouwen tussen de 20 en 30 begeleidt om te revalideren na Covid-19.... Ze leken niet erg ziek in eerste instantie, maar hun lijf is toch flink aangepakt

 • flierefluiter

  Helaas is het inderdaad je beurt afwachten. Maar even een kleine down-to-earth: in het ergste geval dat het inderdaad zo traag blijf gaan moet je je kinderwens met 1 a 2 maanden vertragen. Vergaat de wereld dan? Mijns inziens niet, want wie weet heb je geluk en ben je dit keer binnen 3 maanden zwanger. Of duurt het een eeuwigheid, en maakt 14 of 16 maanden bijvoorbeeld ook niet veel meer uit

  (Geen kritiek, slechts een spiegel 😉)

 • Yune

  Snap ik. Het is enkel het niet uitkomen van verwachtingen. Dat is lastig voor mij. En 2 maanden extra gaan ook wel weer snel voorbij

 • flierefluiter

  Dat snap ik! Hier zelf ook een vertraging op de lijn. Wilde nu ongeveer voor een tweede aan het proberen. Maar ziet er niet naar uit dat dat komend half jaar gaat kunnen (iets met medicatie....). En dan ga ik ook denken, shit. Dan is de kleine al 2,5 voordat we überhaupt kunnen gaan proberen, straks duurt het weer een jaar voor in zwanger ben en dan is zij al naar de basisschool als de baby er is. En eerlijk, je verandert er allemaal niks aan.

  Die gedachtes mogen er best zijn hoor, hier ook elke dag dingen die anders lopen dan gepland. Neem waar, en parkeer het dan. Het is helaas buiten je macht om overal iets aan te kunnen doen 🙂

 • Nog-even!

  Joh, los van zwangerschappen moeten we toch allemaal wachten tot onze leeftijdsgroep aan de beurt is? Waarom had je gedacht eerder aan de beurt te mogen komen? Je zwangerschapswens nog een maandje extra uitstellen hoeft toch niet erg te zijn? Op een heel leven, maakt die ene maand meer of minder toch niks uit? Dit om je even te helpen te relativeren... Pin je niet vast op data... Ook wanneer jullie weer beginnen kan het nog een tijdje duren voor het raak is... Het valt nou eenmaal niet te plannen

  Laat het los! Dan geniet je veel meer van je leven

 • Yune

  Dat snap ik. Maar de teleurstelling van het niet uitkomen van bepaalde verwachtingen vind ik best moeilijk.

  En het niet in 1x raak dat verwacht ik ook niet

 • Nog-even!

  Snap ik hoor... Even jezelf laten betijen


1 2