Dochter van net 1 jaar gilt belachelijk veel en hard :(

Mensen

Dit kind was de eerste 365 dagen van haar leven een zonnetje, alleen maar stralen en zacht en lief.
Maar dit lijkt compleet 180 graden gedraaid te zijn.
Sinds een week gromt en gilt ze, maar echt gillen zoals je nog nooit gehoord hebt. Door merg en been.

Nu ben ik al erg gevoelig voor geluid, voel ik me moe dan doen geluiden me letterlijk pijn, snijden dwars door me heen. Ik kan ook amper meer nadenken met die herrie, het moet zo gauw mogelijk stoppen gewoon.

Zoals dat een microfoon weleens zo snerpend hard piept en je inelkaar krimp en het hopelijk maar heel gauw stopt.

Dit is echt iets van de laatste dagen maar het kost me een bak energie, echt bizar.
We hadden lekker de flow te pakken maar nu net draaide ik echt even helemaal door..

Zoontje kan ook slecht tegen dat gegil en doet vaak de handen op zn oren en schreeuwt er dwars doorheen: stil!! Ik kan het niet horen! (Terwijl er geeneens een muziekje op staat ofzo🙈)

Maar net dus dat gegil icm met een enorm ongehoorzame vreeeeselijk irritante peuter. Avondeten wilden ze allebei niet. Uiteindelijk nog een boterham voor allebei kunnen gaan smeren.
Man kwam veel later thuis dan gezegd dus daar baalde ik ook flink van.
En dus errrg boos geworden op mn zoontje.

En nu voel ik me hartstikke piep. Letterlijk 🫣🫣🫣

1470 x gelezen, 5

reacties (13)


 • Pumpkinious

  Herkenbaar! Ik ben ook super gevoelig voor lawaai. En dat is helaas ontstaan door mijn jongens die vaak schreeuwend spelen of meerdere driftbuien hebben per dag 😭 ze doen een schreeuwende dino na en de rest loopt gillend weg 😂

  Ik vind het verschrikkelijk, maar zolang ze niet overdrijven of het te lang duurt, dan zeg ik er niets op. Ze mogen nog steeds kind zijn. Het is aan mij om ermee te leren omgaan. Dan zet ik mijn koptelefoon op of ga ik even naar een andere kamer.

  Een kind van 1 kan je echt niet straffen omdat het gilt. Het is een fase. Stembanden ontdekken ofzo 😂 De tip om luid en stil te oefenen is een hele goeie!

 • Bosco

  Oefen dit gillen vooral buiten en daag je kind uit om te fluisteren binnen. Wissel zelf in stemvolume en koop jezelf een goede koptelefoon.

 • Ikendochter

  Fase denk ik die van mij doet dit ook als ze haar zin niet krijgt, of aandacht wilt ook al zit ze in der box, of op de grond het maakt allemaal neit uit ze heeft het gelukkig niet dagelijks haha

  Ze kan ook wel ineens wel is zo wakker worden snachts.

 • Gelukkigiemand

  De jongste afleiden door een boekje te lezen, ander speelgoed aan te bieden, uitdagen op motorisch vlak, een soepstengel oid geven,een blokje lopen of fietsen. Vooral niet ingaan op het gillen, dan wordt het een manier om aandacht te vragen.

 • XooXooX

  Geen tips voor het gillen..maar misschien kun je voor jezelf even oordopjes indoen om het geluid wat te dempen. Helpt misschien om minder overprikkelt te raken♡. Vermoeiend zeg.

  Hopelijk gaat het gauw over.

  Is ze wel helemaal in orde verder? Geen pijn ofzo?

 • Minibeeb83

  Een boterham smeren omdat ze niet eten? No way … ik bepaal wat we eten en hoe laat en mijn kinderen hoeveel ze opeten ;-)

  Gillen deed er hier eentje. Nooit geaccepteerd, mocht ze op de gang gaan staan verder gillen. Eerst geprobeerd zoals hieronder gesuggereerd met ssshht, spelletje van maken etc maar hielp niet. Dus gillen was naar de gang en toen ze nog iets kleiner was in de hoek. En dan consequent zijn .. loopt ze uit de hoek, terug in die hoek zetten. Ook als dat 100x moet. Gillen was daarmee snel verleden tijd hier

 • Tweede83

  Dat gillen gaat weer over. Hier ook het geval. Vreselijk gewoon en zo herkenbaar hoe dat is en voelt. Hier dat gillen nooit geaccepteerd. Heeft ook niet lang aangehouden. Maar gebeurt soms heus nog wel hoor, ook doodleuk in hun spel. Vreselijk.. en schrik er soms ook nog van.. super stom.

  Oh en wanneer Hier slecht word gegeten dan nog wel een yoghurt na, zoals altijd maar ga echt geen brood meer smeren.. die neiging heb ik heus, maar geef er niet aan toe.

 • Rupsje1995

  Een kind van 1 ga je het gillen niet afleren. Kan je je zoontje geen stoete oogkleppen geven, zodat hij rustig door kan spelen?

  Is jouw probleem niet mee opgelost, maar je zoontje raakt dan misschien minder overprikkeld?

 • Vlindermoeder

  Hier gilden ze op die leeftijd ook zo ontzettend. Hoe meer ik reageerde, hoe leuker ze het vonden. Ze kunnen nog steeds gillen trouwens hoor, maar ze weten ook dat we dat niet willen hebben. Onze oudste dochter is heel erg gevoelig voor geluid, maar kan zelf een enorme hoeveelheid geluid produceren zonder daar last van te hebben. Alsof ze alle drukte/gedachten in haar hoofdje moet overstemmen.

  Volgende keer geen brood meer smeren hoor. Gillen ze alleen nog maar harder 🤭

 • Vlindermoeder

  Hier gilden ze op die leeftijd ook zo ontzettend. Hoe meer ik reageerde, hoe leuker ze het vonden. Ze kunnen nog steeds gillen trouwens hoor, maar ze weten ook dat we dat niet willen hebben. Onze oudste dochter is heel erg gevoelig voor geluid, maar kan zelf een enorme hoeveelheid geluid produceren zonder daar last van te hebben. Alsof ze alle drukte/gedachten in haar hoofdje moet overstemmen.

  Volgende keer geen brood meer smeren hoor. Gillen ze alleen nog maar harder 🤭

 • MaaikeT2

  O lieve mama, je bent helemaal overprikkeld en hartstikke moe. Gun jezelf wat ruimte om het minder perfect te doen.

  Mijn dreumes had die fase van gillen destijds ook. Ik weet niet wat bij jouw kindje helpt, maar als je open staat voor suggesties om te proberen: Bij mijn kindje hielp het om (op een ander moment, als hij niet aan het gillen was) spelletjes te doen met hard en zacht. Dus “Sssst” vinger op je lippen, heel zachtjes doen, overdreven sluipen (haal de komiek in je naar boven). Maak het leuk, lach samen om hoe zachtjes jullie doen. Verstop je samen of sluip ergens heen. Wissel het af met: “HARD!!!” Roep zelf ook heel hard, gil samen, “Aaaaahhh”, stamp met je voeten of timmer met platte handen op de tafel, maak samen herrie!! En daarna weer: “Sssst! Zacht” (met fluisterstem)

  Mijn kinderen vonden dit spel geweldig! Hilariteit gegarandeerd. En ze leerden meteen wat hard en zacht was. Dus als ze dan een keer te luid waren, en ik zei: “Sssst!” dan wisten ze wat ik bedoelde.

  Bij veel ukkies moet je oppassen dat gillen ze geen ‘winst’ oplevert. (Bv: Moest ze daarvoor even zelf spelen omdat jij bezig bent, en onderbreek je je bezigheden om te mopperen als ze gilt? Dat is winst en gaat ze het vaker doen.)

 • Chudo

  Herkenbaar, hier 3 van zulke gillers.

  Gaat door merg en been ja. Ben er gelukkig zelf niet heel gevoelig voor.

  Geen tips voor je maar als jij de gouden tip vind hoor ik graag😤

  Oh ik had trouwens geen broodje gesmeerd meer 😝

 • Pumpkinious

  Nee ik ook niet 😂 je eet wat ik heb gemaakt. Anders ga je maar zonder eten naar bed. En ze weten dat ze niet moeten klagen dat hun buik pijn doet omdat ze honger hebben