Bijna 2 en geen middagdut willen?

Help ik heb een moe kind wat weigert te gaan slapen.
Ik weet het hoort er op deze leeftijd bij, ontdekken dat je ook nee kan zeggen etc.
Maar nu loopt telkens onze dag in de soep😅 de planning klopt niet meer want 2 uur later dan normaal gaan slapen betekend savonds tot laat wakker zijn en vervolgens sochtends ook laat wakker.
Hoe ga je hier mee om?
Consequent in bed leggen om de normale tijd en ookal blijft ie roepen gewoon laten voor wat het is tot ie slaapt?🥺
En hoelang duurde deze fase bij jullie?

1037 x gelezen, 5

reacties (19)


 • life1234567

  Zeker consequent in bed blijven leggen want dit is een fase (was bij al mijn kinderen zo) en uiteindelijk gaan ze echt weer lekker slapen

 • Sylvestertje

  Hier bij de eerste voor haar 2e verjaardag al regelmatig overslaan. Met 2 jaar en 2 maanden definitief van haar middagslaapje af.

  De jongste is ook aan het rommelen, slaat af en toe ook al over. Ik verwacht dat ook zij niet heel lang meer smiddags slaapt. Zij wordt binnenkort 2.

  Dat gaat eigenlijk helemaal goed! Op bed leggen met weinig afleiding hielp hier. Vallen ze uit verveling wel in slaap. Maar moet zeggen dat ze dan nooit echt gaan huilen. Ze vinden en vonden het ledikant wel een fijne plek.

 • Nicolette87

  Herkenbaar zo vlak voor de tweede verjaardag.. het lijkt nu net deze week weer iets beter te gaan, wij zijn blijven doorzetten. Áls hij slaapt overdag moeten we hem vaak na twee uur slaap zelfs wakker maken dus denk wel dat hij het nog nodig heeft. Het is een moeilijke fase ofzo…

  Afgelopen weken heeft mijn zoontje wel ook op dagen het dutje helemaal overgeslagen, tja je kunt niet dwingen. Hier helpt gewoon laten liggen iig niet.

 • Possiblymaybe

  Per dag bekijken hoe het gaat en go with the flow, kan zo met een paar weken weer anders zijn. Niet teveel bezig houden met uurtjes later dit of uurtjes korter of langer dat enz. 👌👌

 • Possiblymaybe

  Per dag bekijken hoe het gaat en go with the flow, kan zo met een paar weken weer anders zijn. Niet teveel bezig houden met uurtjes later dit of uurtjes korter of langer dat enz. 👌👌

 • Bosco

  Hoeveel strijd is het waard? Hier heb ik het geskipt rond die leeftijd. Waren ze echt moe dan vielen ze wel in slaap in de kinderwagen tijdens hond uitlaten. Eerst een periode om de dag en daarna gewoon helemaal niet meer. Per dag naar het kind kijken.

 • Charel89

  Hier ook! Bijna 2 en al 2 weken feest. Steeds bed uit komen, slaapzak uittrekken. Heb een nieuwe babyfoon gekocht met camera en terug spreek functie. Hoef ik niet steeds naar boven te lopen. Steeds als ze er uit wilt klimmen zeg ik wat door de babyfoon. Net zolang tot ze slaapt. Lukt af en toe 😓 hoop ook dat deze fase snel over is. Haar tweeling zus wil namelijk wel graag slapen

 • Nog-even!

  Ik deed de rits vd slaapzak op de rug: dan kregen ze hem niet uit...

 • Semeli

  Wat vindingrijk van je had dat nooit kunnen bedenken, kan ik onthouden als Steve straks ook de rits ondekt

 • Jvb

  Ik legde ze dan niet in bed. Gewoon iets rustigs doen, boekjes lezen op de bank ofzo. Vaak vielen ze dan daar alsnog in slaap. Als ze erg laat op de dag in slaap vielen dan maakte ik ze gewoon wat eerder wakker, een kort dutje.

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Hier ook een nee zegger. Bij toeval kwam ik erachter dat het werkt om het vooraf aan te kondigen, bijv. als de crackers op zijn ga je naar bed. Dan gaat hij netjes mee en rustig slapen. Als ik het vergeet te zeggen is het een drama.

 • Nog-even!

  Ja, ik legde ze gewoon in in bed, rond een uur of 14.00. Met een boekje naast het bed, dat konden ze pakken als afleiding. Als ze in slaap vielen, was dat mooi meegenomen. En anders haalde ik ze na een uur weer uit bed. Dan hadden ze iig even rust gehad. En ik ook

  Vaak gingen ze na een week of 3 ineens wél weer in slaap vallen... Vaak groeiden ze dan ineens ook weer hard... Wat was ik dan blij dat ik me niet had laten verleiden om ze niet meer naar bed te brengen!

 • Maris2203

  Zo deed ik het ook! Liet de kids iig liggen, dan hadden ze even rust, geen prikkels etc

 • Ginette87

  Wij zijn toen gestopt met de dutjes. Ze wilde echt niet 😅. Rond 15:00 uur deden we dan even een rust momentje op de bank met wat lekkers en om 18:30 lag ze op bed ipv 20:00 met slaapje.

  Soms viel ze alsnog op de bank in slaap (op twee handen te tellen) en dan werd ze na een half uurtje ongeveer weer wakker 😅

 • Charliecharlie

  Mijn dochter is ook al een tijdje bijna altijd zonder middagdutje, en ze is nog geen tweeenhalf. Zoon heeft tot 3,5 nog bijna altijd geslapen, hoewel die ook periodes zonder had. Ik ben een beetje gaan proberen: ik legde ze wel in bed op normale tijd (13.00-13.30u was dat bij ons). Bij zoon ging fase dus weer over en die sliep weer. Tot uiterlijk half 4, dan ging ik m altijd halen. Dochter is gewoon echt gestopt met slapen. Maar soms kan gewoon een half uur-uur wakker in bed liggen ook al echt ontspanning geven, merkten we bij m’n zoon, die was helemaal zonder echt niet te genieten. Dochter kan het veel beter hebben.

  Ik zou niet als slaapje om 13u niet lukt en kind lijkt 15u moe dan alsnog in bed gaan leggen. Dat is chaos 😉 dan maar even rustig aan en volhouden tot bedtijd.

 • AshleyJessy

  Ja ik deed dr altijd normale tijd naar bed, normaal sliep ze altijd binnen 2 min. Mocht het drama zijn en na 15 min nog niet slapen; Probeerde ik het na een kwartier weer. Vaak ging het dan wel. Maar als ze het niet deed, dan niet. Blijf niet aan de gang hahaha.

  Volhouden had bij mijn directrice geen zin. Gelukkig sliep ze altijd wel goed en de keren dat ze het niet deed waren echt uitzonderlijk.

 • Mariss29

  Rond die leeftijd is er inderdaad weer een slaapregressie. Gewoon proberen alles op dezelfde tijd te doen en anders maar een keer niet slapen als het echt niet lukt en op tijd naar bed savonds.