Stoppen met de allerlaatste voeding, hoe??

Mn zoontje is nu 19 maanden en sinds ik zwanger ben, ben ik echt langzaamaan opgedroogd.
Ik gaf hem in het begin nog 2x per dag de borst, bij het wakker worden en bij het naar bedje gaan.
Toen gestopt in de ochtend. Maar hij is best wel gehecht aan dat momentje savonds.
Terwijl het voor mij echt genoeg is zo, ik voel dat ik leeg ben en het is ook gevoelig dus ik zou graag stoppen.
Vanavond heeft mn man hem naar bed gedaan, ik heb nog wel voor hem gezongen.
Maar hij is al ern halfuur zachtjes mama aan het zeggen. Zo zielig!!

Hoe pak je dit nou goed aan🥹

725 x gelezen, 2

reacties (8)


 • billys

  Ah, lastig is dat hè.. Ik had hetzelfde toen ik zwanger was, beetje zelfde termijn als jij. Zoontje was toen 2 en een beetje en dronk nog veel 's nachts. Naast dat het me zwaar ging vallen vond ik het voeden ook echt vervelend worden. Het voelde naar en ik had ook echt geen zin om in een streep door te gaan naar het voeden van baby 2. Heb mijn zoon zo goed als het ging geprobeerd uit te leggen dat mijn borsten nu weer van mij waren en de "melkie" voor de baby in mijn buik. Hij begreep er natuurlijk de ballen van en heeft het een nacht of 2/3 echt moeilijk gehad (en ik ook 🤪) maar daarna ging het beter. Kwam 'ie wel kroelen maar vond hij het prima zonder tepel. Later in de zwangerschap vertelde hij zelf dat hij groot was en de melk voor de baby, dat die moest groeien. Dus blijkbaar was er wel ergens iets van blijven hangen ;)

 • Nog-even!

  Neem hem lekker op schoot en bied hem een flesje warme melk aan...

  En durf gewoon te kiezen: het zijn jouw borsten. Jouw keuze. Je kindje mag leren omgaan met verandering. Je hebt hartstikke fijn lang gevoed. Je mag echt zeggen:"nu is het klaar". Ja, dat isceven wennen. Maar het is echt niet erg. Binnen een paar dagen weet hij niet anders

 • Mamavanmeisjee

  Lastig!

  Die van mij is net 2 geworden en drinkt als ze de hele dat thuis is nog 4x xD. Ook dronk ze dan nog als ze wakker werd. Ik ben ook zwanger en heb niet veel meer, denk ik. De nachten waren voor mij te veel dus die ben ik nu aan het stoppen. Het is lastig en soms wat huilen. Maar sinds dien slaapt ze wel beter. Oh en ik heb haar tutje terug gegeven die ze al 8 maanden niet gebruikt. Hem slecht, maar ze tut er 2 seconden op, wordt rustig, valt in slaap en dat ding valt er uit.

  Heel veel succes, het is lastig als je al zo lang borstvoeding geeft. Hopelijk vinden jullie je weg

 • Mamavan2_juli2023

  Lastig er zit een associatie bij die is niet zonder slag of stoot doorbroken, vergelijk het met een tut afnemen. Je zal een manier moeten vinden die bij jou past. Uitleggen vind ik sws een pre, maak een aftel kalander met stickers bijvoorbeeld. Verwacht hier bij vele tranen (misschien) blijf dan als nog veiligheid en geborgenheid geven en vooral erkennen dat je snapt dat het moeilijk is voor hem. Dus zeg niet mama begrijpt dat het lastig is maar vanuit hem dus, dit moet heel lastig voor jou zijn maar we gaan dit samen doen.

  Ik ben nu ook aan het afbouwen krijgt hier ook 2 keer, met middag dut en avond, En soms een keer in de nacht. Ik ben begonnen met borst geven en wakker weg leggen en dus zelf in slaap vallen zonder borst. Tot op nu nog geen tegengas en vraagt zelf wat drinken water of melk (soja melk). Nog 4 stickers plakken en dan gaat de middag voeding er af en als dat goed gaat de avond ook. Ik volg ons tempo heb geen haast maar nu mooi avontuur geweest van 2,5 jaar. Ik praat er met haar over, erken gaat emoties en geef dit al wel een hele tijd aan dat dit er aan kwam. En ik verwacht nog wel wat tegengas maar niet erg dit mag ze zeker hebben en uiten

 • MamaRosali

  Een flesje melk/water als vervanging? Of een ander ritueel in de plaats van voeden. Uitleggen dat het op is, en dat je in plaats daarvan voortaan .... samen doet voordat je gaat slapen. (Als je een flesje melk gaat geven en dat blijft doen, moet je dat wel vóór het tandenpoetsen doen)

 • Chudo

  Hier was hij 2 jaar geweest en had ik er genoeg van.

  Was een weekje lastig voor hem maar daarna was het goed en dronk hij een flesje melk met naar bed gaan. Het is even volhouden! En zielig is het ook niet

  Hij moet gewoon even wennen. Je bezorgd hem heus geen trauma😌

 • Kloddervos

  Moeilijk, maar hij wend er vanzelf aan. Maak er s avonds een uitgebreid knuffelmomentje van en lees samen een boekje, zingen is inderdaad ook altijd goed.

 • Mama!

  Sinds ik zwanger ben heb ik helemaal geen melk meer.

  Toch wil mijn zoontje van 18 maanden even dat momentje als hij verdrietig is of moe is, dat is ongeveer 2/3 keer per dag.

  Er komt geen druppel meer uit, maar toch laat ik hem eventjes 1 minuutje en dan zeg ik: op! En dan laat hij los.

  Het voelt inderdaad irritant omdat het gevoelig is, maar daarna is hij blij.

  Misschien kan je het ook op die manier doen, dan begrijpt hij langzamerhand dat het op is.

  Mijn oma vertelde dat zij mosterd op haar tepel smeerde toen zij wilde stoppen met borstvoeding, werkte heel goed zei ze

  Dat zou ik natuurlijk niet doen