Hoe het nu gaat: 7 maanden na de bevalling

Hoi allemaal! Jemig dat is lang geleden dat ik een blog schreef. Ruim 7 maanden geleden beviel ik van onze dochter Alyssa. Wat komt er daarna veel.op je af zeg! We genieten volop, maar we vinden het ook zwaar. Onze dochter slaapt niet door. Ze komt.3x per nacht voor voeding en ook nog een paar keer wakker voor de speen. We slapen samen, hierdoor trek ik de nachten nog. En ik het weekend als we met zijn 3en zijn slaap ik veel bij. Dat helpt! Ik geef borstvoeding en dat loopt gelukkig super. Zo goed, dat Alyssa nog geen ander voedsel wil. Alles op zijn tijd. We leggen er geen druk op en bieden haar zo veel mogelijk vast voedsel aan en we zien wel wanneer ze het dan op gaat eten. Verder is het een vrolijk meisje. Ze tijgert sinds een paar dagen en beweegt lekker overal heen. We hebben ook een nieuw huis gekocht. Een huis met een tuin. Zo heerlijk. We gaan terug van de stad naar een dorp. Ook dichterbij onze ouders, want die genieten zo van Alyssa. We wonen nu 75 minuten van hen af en dat is zo jammer, straks worden het 15 minuten, heerlijk. Ik vind het verhuizen wel spannend, een heel nieuw leven weer opbouwen. Nieuwe baan, nieuwe omgeving. Maar wel echt zin in! Verder groeit het verlangen naar een tweede enorm. Gezien ons verleden is dit niet vanzelfsprekend, maar ik betrap mijzelf er echt op. Als ik een zwangere vrouw zie denk ik ooooh ik wil het echt heel leuk r meemaken, ik zou het zo mooi vinden als ik het nog een keer mee mag maken. Want ik heb natuurlijk niets te willen, het is een wonder. Tegelijkertijd heb ik moeite met loslaten, omdat het zo'n wonder is dat ze er is. Maar ik zie wel hoe de toekomst loopt, die kan ik.niet voorspellen. Tevens vind ik dat we haar wel mogen verwennen, we hebben immers zo lang op haar gewacht. Dan kom ik op het punt, dat ik tegen onbedoelde adviezen aan loop. Zo moeilijk vind ik dat. Mensen bedoelen het zo lief, maar soms komt het zo belabberd aan. Zoals dat ik haar verwen met bij ons slapen (kind hoort toch op haar eigen kamer) of ja je moet haar echt gewoon laten huilen hoor, is helemaal niet erg. De eeuwige discussie wel/niet huilen. Laat ons gewoon lekker. Het maakt mij zo onzeker. Verder lees ik hier veel mee. Ik heb er echt veel aan, dus dank dames!! Nou dat was het wel weer. Veel liefs van ons! ❤️

645 x gelezen, 2

In Baby

reacties (9)


 • Lindaaaaaaaa

  Ho wacht.. nieuwe baan nieuw huis ? Waar en wat , vertel?!?!?!

  Gelukkig doet iedereen het anders, anders waren we allemaal hetzelfde

  Mijne slaapt gelukkig sinds week 7 door ben ik echt gezegend mee. Maar daar heb ik ook hard naar toe gewerkt hè .. haha

  Doe lekker jouw ding op jouw manier!

  En idd, ik wil ook wel weer zwanger worden , maar wacht er toch nog even mee (denk ik haha)

  Zal even foto sturen in privé bericht

 • Troetelbeertje9

  Ik stuur je een privé bericht!

 • littlefreckle

  Ja, lekker laten hoor. Gewoon doen zoals jullie willen.

  Lekker je kindje volgen.

  Je bent niet de enige daarin

 • Troetelbeertje9

  Nee en dat is "fijn" om te horen, ik heb soms echt die bevestiging nodig dat ik niet de enige ben.

 • Dane

  Ja die onbedoelde adviezen ken ik! Mijn schoonfamilie vindt het nodig om elke keer te zeggen "zo hoort het" als we zeggen dat onze dochter (6 mnd) 4 a 5 uurtjes achter elkaar heeft geslapen voor een keer (alsof dat per se moet ofzo, elk kindje is anders) en idd ook die opmerking van 'verwennen' en 'laten huilen'. Ik zeg altijd dat wij doen waar wij ons goed bij voelen . Ik ga niet teveel in discussie en ene oor in, andere oor uit. Jullie doen waar jullie je goed bij voelen en denken dat het beste is en dan is dat ook het beste.

 • Lindaaaaaaaa

  Hier ook laatst schoonouders

  Wij doen geen slaapzak want meneer moet leren om ook zonder slaapzak te slapen

  Ik heb mm man erop af gestuurd en nu laten ze hem slapen met slaapzak

 • Troetelbeertje9

  Nou ik ben duidelijk niet de enige. Mijn schoonmoeder kan er vooral wat van. Gewoon doordrammen ook. Zelfs als ik nee zeg. Dan zeg ik zelfs "ik zeg toch nee, nee is nee". En dan weer dat eeuwige 'ja maar....'

 • Kelly94

  Hoe je het ook doet, je doet het nooit goed volgens wie dan ook. Dus lekker je eigen gevoel volgen en de goedbedoelde adviezen naast je neer leggen wanneer je het er niet mee eens bent.

  Druk hè zo'n eerste jaar! Onze kleine is nu ruim vier maanden. Wat een vermoeiende tijd, maar wat een vreugde brengt hij ons. Hij slaapt bij papa op de borst en we laten hem niet huilen. Ik krijg er veel commentaar op. En veel goedbedoelde vragen of hij al in zijn bedje slaapt. Ik merk dat dit onbewust de druk opvoert. Mijn man vindt het over het algemeen wel prima zo. Soms doen we een goede poging, maar hij is er nog niet klaar voor.

  Drie keer voeden snachts lijkt me vermoeiend, dan scheelt het inderdaad dat ze bij je in bed ligt.

 • Troetelbeertje9

  Ja dat omschrijf je goed. Wij doen ook alles lekker op verzoek. Het bevalt prima. ❤️