Kraammand op werk

Het is bij ons een traditie dat degene die een kindje krijgt een kraammand krijgt als ze met verlof gaan. Aangezien ik helaas al 2 maanden thuis zit, hebben wee dat even anders moeten doen en ben ik extra terug gekomen. Iets wat een gezellige middag had moeten worden is uitgelopen op een onplezierige ervaring. Allereerst heb ik een bepaald verleden met een collega waar zelfs 3 jaar geleden een abortus voor nodig geweest is om in te zien dat het nooit maar dan ook nooit iets zou worden. Dat heb ik inmiddels verwerkt maar je kunt je zo voorstellen dat het een erg ongemakkelijke situatie is waar iedereen wel een mening over heeft. Dat is niet alles, een andere collega vond het nodig om in de kantine te gaan verzitten omdat 'ze zichzelf er van wilde distantiëren' omdat ze zelf geen kinderen heeft mogen krijgen. Haar laatste poging was 10 jaar geleden ondanks ik er normaal altijd rekening mee houd, vond ik nu toch echt dat ze de sfeer naar beneden haalde door het ook op een bepaalde toon te zeggen. Ik bedoel, hoelang wil je jezelf nog 'distantiëren' vaan zulke situaties als je al zelf bijna de 50 aantikt en het andere mensen duidelijk niet gunt. De toon was dus gezet. En de halve tafel heeft terwijl ik cadeautjes uitpakte op zijn telefoon zitten gapen. Dit heeft niets met mijn hormonen te maken. Ik wilde het even kwijt. Liefs

1700 x gelezen, 5

reacties (8)


 • Piep10

  Wat sneu dat wat een leuke middag had horen zijn zo tegenviel. Ik vind het zelf vooral kwalijk dat er door de collega's aan tafel vooral op hun telefoon werd gekeken. Het is juist een moment om te praten over wat er gaat komen, verhalen op te halen.

  Wat betreft je 2e collega...ook 10 jaar na een laatste poging blijft de pijn en het verdriet...om je heen worden de kinderen van vrienden ouder en worden er weer nieuwe babies geboren. Een ongewild kinderloze vriendin van mij beschreef het zo ook en vertelde dat het altijd pijn doet...een hele gedroomde toekomst is weg. Geen baby, maar ook geen peuter, kleuter, basisschoolperiode, puber of volwassen kind....dat mist zij allemaal. Haar leven is zinvol en mooi maar dit blijft pijn doen ongeacht haar leeftijd. De één kan daar beter mee omgaan of het misschien beter verbergen dan de ander. Zij kwam wel op kraamvisite maar ze mocht ook toen, naast de blijdschap om ons kind, haar verdriet hebben en tonen.

  Ik zou het je collega niet kwalijk nemen (denk ik nu ik niet zwanger ben ). Dat ze niet bij de verwachte babyvreugde wilde zitten hoeft echt niet te zeggen dat ze het je niet gunt. Het doet haar waarschijnlijk te veel pijn.

 • dvd1987

  Ja idd, je tweede alinea! Dat gemis blijft hoor! Zie het zelfs bij vrienden van mijn ouders. Zij hebben nu geen kleinkinderen doordat het hen niet lukte en dat blijft dus zelfs dan moeilijk... dat gemis van geen kindje te krijgen blijft! Heel je leven loopt daardoor anders... dus ik zou dat ook niet persoonlijk opnemen. En koesteren dat het jou wel lukt.

  Jammer van de rest!

 • Pcuk  Voor de persoon die de 50 aantikt moet je het niet persoonlijk nemen. Waarschijnlijk heeft ze het nooit een plekje kunnen geven. Want het is natuurlijk wel heel verdrietig als je z’n verlangen hebt en het niet lukt. Ik denk vooral dat ze zichzelf beschermt en je kent haar vast goed genoeg te weten dat ze je het gunt.

  Mbt telefoon loeren, had er gewoon wat van gezegd. Ik heb zelf altijd zoiets van als ik afspreek en je zit steeds op je telefoon dan ben ik niet belangrijk genoeg.

  Desondanks hoop ik dat je genoten hebt.

 • Slear91

  Ik denk dat je de reactie van de laatste persoon niet al persoonlijk moet nemen. Haar laatste poging is misschien wel 10 jaar geleden geweest, maar haar onvervulde kinderwens is nog steeds aanwezig, tot op de dag van heden. Dat ze zich ging distantiëren wil niet meteen zeggen dat ze jou het geluk niet gunt, maar elke zwangerschap bij iemand anders zal bij haar opnieuw veel pijn en verdriet veroorzaken (en dan maakt het echt niet uit hoe lang geleden haar laatste poging is geweest)...

  Maar het is natuurlijk niet fijn dat je je zo hebt gevoeld tijdens dit moment!

 • NorthA24

  Weet gewoon even de woorden niet eens om hierop te reageren. Ik kan me zo goed voorstellen dat je juist met een groep mensen die je anders heel vaak ziet je dit ongelooflijk mooie moment in je leven had willen delen. De eerste persoon, ik kan me voorstellen dat het niet gemakkelijk is. Wat de tweede persoon betreft, ook bij ons loopt er een vrouw rond die bij elke aangekondigde zwangerschap het nodig vind om een nare of kwetsende opmerking te maken, hoogstwaarschijnlijk vanwege haar eigen onvruchtbaarheid. Het lijkt me ontzettend naar om toe te moeten kijken hoe iedereen iets mee mag maken wat bij jou niet lukt maar dat neemt niet weg dat jouw geluk er 100 procent zijn mag. Als iemand anders zich daar van moet ‘distantiëren’ dan moet zij dat weten maar het draait nu even om jou en je kindje die er aan komt. Ik hoop dat je ondanks deze nare middag de rest van je verlof en je kraamtijd alleen maar positieve lieve mensen om je heen hebt ☺️

 • Myrtheflower

  He meis, wat naar... Lekker los laten,, niet leuk, en je moet met collega's op goede voet staan om samen te werken, maar dat is lastig als zij zoo moeilijk en ingewikkeld doen terwijl dat echt onzin is!! Probeer er zelf lekker een feestje van te maken, je verwacht binnenkort een kindje en dat is prachtig!

 • LisanW

  Afschuwelijk dat je mooie middag zo in de soep loopt, vind het heel sneu voor je dit moet juist een leuk moment zijn.

  Je eerste collega ga ik geen woorden aan vuil maken, de tweede wel even.

  Hoe kan je zo verbitterd zijn!! Snap dat je hier geen directe reactie op hebt gegeven, waarschijnlijk omdat het in de drukte is geweest of je niet de juiste woorden had.

  Maar meid, leg dit alsjeblieft niet bij jezelf neer! Dat anderen zo in het leven staan zegt meer over hun. Je zou zeggen dat je op die leeftijd en aangezien het dus 10jr geleden was, iemand nu een manier heeft gevonden om een ander het geluk te gunnen.

  Dikke knuffel voor jou en geniet van de fijne mensen die je wel om je heen hebt.

 • Trotsemama<3

  Ik sluit me hier bij aan