Wanneer groeit een baby niet goed?

Jaja, daar ben ik weer.. Inmiddels 6 maanden moeder en i love it.. Maar die zorgen 😅
Onze kleine meneer is dus inmiddels 6 maanden oud. Heeft Reflux en krijgt daar nog altijd omeprazol voor. De ene dag gaat het beter dan de andere dag. Hij eet volop hapjes en vind het echt heerlijk. Gelukkig zijn we over de periode heen van onrust. Snachts slaapt hij van 7 tot een uur of 6 /7. Overdag is het nog altijd drama en is het vaak maar 3 x een half uur.
Nu zijn groeicurve... Hier maak ik me nog steeds zoveel zorgen over. Zijn gewicht blijft van de lijn afbuigen waar hij op zat.. En dan zijn hoofdomtrek die zie ik ook maar steeds dalen. Deze week moeten we weer naar het cb en zal de jeugdarts gaan kijken. Als zij vond dat het niet goed gegroeit is dan worden we weer door gestuurd. Zijn lengte vond ik goed gaan maar op het cb maakte ze zich daar zorgen over inverband met de hoofdomtrek die van de lijn af blijft zakken..

Sorry weer voor deze onzekere post... Fotos van zijn groeicurve staan trouwens op mijn profiel.

592 x gelezen, 2

In Baby

reacties (6)


 • bienmoos

  Snap wel dat de jeugdarts zich zorgen maakt, want dit zijn inderdaad afbuigende curves. Niks om in paniek te raken, maar wel goed om alert te zijn. Hoop dat je mannetje goed blijft groeien!

 • Pindakaasappel

  Zo te zien heeft ze altijd een klein tot normaal hoofd gehad toch? Zou het wel in de gaten houden en als ze onderzoeken willen gewoon doen, ook voor je eigen geruststelling. Zou alleen niet nu al in paniek raken

 • Chudo

  Ik zag de curve en dacht wat ziet die er netjes uit!! Dat hij afbuigt rond deze leeftijd is echt niet raar hoor!!

 • 2019baby.

  Hoe groot is ze nu? Zijn jullie ook wat kleiner? Mijn ex en ik zijn maar klein dus mijn oudste zat ook overal onder, geboren op bijna 40 weken en maar 43 cm groot ze droeg maat 50 nog op 3 maanden zelfs maat 80 tot 2 en half jaar, ook altijd opmerkingen gehad maar met kleinere ouders is het toch te verwachten. Mijn oudste droeg al op 9 maanden 80 een heel verschil dus

 • Stokstaartjes

  Hoi, hij is momenteel 66 cm en weegt 6820 kilo. Wij zelf zijn best fors en gemiddelde lengte. Onze zoon woog met de geboorte 4140 en was 51 cm.

 • Charliecharlie

  Laat het zeker in de gaten houden, maar...

  Je kan de voeding er niet in proppen. Dan zou je alleen maar weerstand veroorzaken.

  Ons zoontje ging vanaf 2 maanden ook als een gek van zijn curve af. En hij wilde gewoon niet méér drinken, zo frustrerend! Wel altijd vrolijk en een ontwikkeling volgens het boekje.

  Hij blijkt (nu bijna 2,5) gewoon een smalletje dat écht wel eet als hij honger heeft en bij spurten hard groeit, en op de WHO-curve (zoek hem eens op) groeit hij wel op zijn eigen lijn (na die even gezocht te hebben in het begin). Zal je de foto’s ook eens laten zien (staan op mij profiel - let op, de ene is gewicht bij lengte, maar die had ik even niet anders :)).