Schuldgevoel...... Sorry lief kleintje

Lief kleintje,


Jij bent er nog niet zelfs niet in de kleinste vorm. Maar toch besta je al... in onze gedachten dan. Maar zoals de titel zegt lief kleintje heb ik een schuld gevoel.... Tegenover jou, tegenover jou papa maar ook tegenover mijzelf. Lief kleintje jou mama kan mensen raken met haar schrijven... Alleen niemand lijkt mama meer te kunnen raken. Mama zegt veel maar eigenlijk ook weer niks.


En lief kleintje nadat wij wisten dat wij onze wens naar jou moesten stopzetten omdat mama niet meer kon. Is mama veranderd van baan. Haar oude baan was geen prettige werkplek naast het cultuurtje wat er heerste verwachte iedereen dat ik ondertussen wel eens zwanger zou worden. Wat deed mij dat pijn. Daarnaast wilde mama een nieuwe uitdaging... een andere doelgroep. Mama nam zich voor daar niemand van de kinderwens te vertellen gewoon omdat dat beter voor mij was. Maar weet je lief kleintje waar op mijn andere werk ik soms verwijtende opmerkingen kreeg dat ik een grote auto had maar geen kind, dat ik al lang met papa was maar nog niet mama was etc. Maar weetje lief kleintje mama's nieuwe collaga's zijn zo anders. Zo eerlijk, open en oprecht.heel soms komt hier met een collega op eens een gesprek op 'wil jij ooit kinderen' Ik zeg dan altijd: NEEE eerst mijn school hoor, kan al dat gehuil niet aan nu' Maar wat voel ik mij thuis dan soms schuldig. Hoe raar lief kleintje ik voel mij schuldig omdat ik meen wat ik zeg.... Ik kan het nu even niet aan. Mama's maatje op het werk vroeg pas: hoe komt het dat jij zo gevoelloos kan zijn? Ik vroeg hem? mwah ik lach toch? hoezo gevoelloos? Nou eigenlijk precies daarom naast lachen toon je nooit een emotie maar je bouwd wel kneiterhard muurtjes om je heen. 


Ja lief kleintje ik voel mij zo schuldig. Ik wil jou mama zijn.... maar mijn lichaam kan het nog niet aan... Lief kleintje ik wil jou mama zijn en vind het moeilijk dit nog niet te mogen. Maar ipv. dat ik die moeilijkheid en dat gevoel de ruimte geef bouw ik muurtjes... stop ik alles in een beerput.... lach ik en maak ik lol. 


Jou mama is die persoon die niemand echt zal kennen behalven de mensen die heel dichtbij staan. Ja lief kleintje en iedereen die dichterbij wil komen rent mama voor weg of schopt mama weg. Mama wil niet praten... Mama wil JOU.


Waar ik heerlijk een fijn team werk die elkaar knuffels geven als het nodig is... steunen nadat we een reanimatie hebben gedaan... is mama degenen die knuffels uitdeeld maar zorgd dat niemand mama een knuffel kan geven.
Lief kleintje pas was mama stil op het werk.... dit zijn mijn collega's niet gewend maar iedereen liet mama en wat vond ik dat fijn. Ook mijn maatje liet mij tot dat we even op kantoor samen zaten. Hij vroeg mij: hey kleine what's up? nothing. Ik gaf hem later aan ben moe heb slecht geslapen. Lief kleintje mama's maatje wilde haar een knuffel geven net zoals mama bij al haar collega's doet als het nodig is... Maar mama was spontaan verdwenen even naar cliënt ... hoor ben zo terug.


Ja lief kleintje jou mama moet nog veel leren. Mama moet leren dat ze niet alleen liefde hoeft te geven maar ook mag ontvangen. Maar nu is dat nog te vroeg. En vecht mama haar eigen strijd.


Liefs je mama


mama zonder kindje

2169 x gelezen, 7

reacties (17)


 • TrotseMama<3

  En ja hoor... daar is ze weer. Het is nog zo vroeg en je hebt me weer geraakt met je mooie schrijven mijn god!!

  War vind ik het knap hoe je hier mee om gaat.

  Voel jezelf absoluut niet schuldig lieve meid want weet je wat een goede moeder is...

  Die eerst zorgt dat zijzelf helemaal in krde is... zich goed voelt en alles gaat zoals het moet gaan en als dat is aan kinderen begint om die alllleeeee liefde te kunnen geven die jij in je hebt en zoals ik hrt lees is dat enorm veel!

  Jij kan je kindje straks zoveel bieden. Je hebt al veel op orde als ik het zo lees en nu jezelf nkg een beetje terug vinden. Maar ook dat komt goed want wat ik lees ben jij zon sterke vrouw.

  Veel respect heb ik voor je en blijf vechten meid.

  Ooit komt er een dag dat jij mkeder wordt van jou lief kleintje.💞

  Ik denk aan je

 • Smurfje24

  Awh elke keer maak jij mij weer stil met je reactie! Vechten blijf ik zeker!!

 • TrotseMama<3

  ❤ ala ik ooit wat voor je kan betekenen laat het me alsjeblieft weten! Al is het toxh een luisterend oor/ lezend oog🤪

 • annabelle83

  Wauw, ik vind het prachtig hoe je dat kunt omschrijven! Ooit zal jij dat kleine mensje in je armen mogen sluiten en je zal een top mama zijn! Dat staat paal boven water!

 • Smurfje24

  Dankjewel meis.

 • Liefgrootwensje

  JIJ mag er zijn he!! ❤️ Cijfer jezelf niet weg. Je hebt veel meegemaakt en maakt nog steeds genoeg mee en het is zeker allemaal niet niks, maar vergeet niet: Je bent een prachtige vrouw 💜

 • Smurfje24

  Awhhh dankjewel! Soms nog lastig. Ben altijd de persoon geweest die voor iedereen klaar staat, iedereen knuffelt en zichzelf wegcijfert. Vooral wegrent als iemand lief probeert te zijn.

 • Chudo

  Het is niet erg om dat muurtje te hebben, je hoeft je niet kwetsbaar op te stellen, je hoeft je masker niet af te zetten. Dit is jouw manier om hier mee om te gaan. Blok het gevoel maar, sluit je af, want dat is hoe jij je staande houd. De mensen die dicht bij je staan, je man, zij weten wie je echt bent en dat is genoeg, totdat daar het moment komt dat jij voelt dat je dat muurtje beetje bij beetje kan afbrokkelen.

  En hoe heerlijk is het, op je werk de vrolijke meid zijn waar het goed mee gaat? Gewoon even niet hoeven denken aan alles wat er door je heen gaat soms. Je uitlaatklep. Even gewoon diegene zijn met het masker. Is helemaal prima!

  Houd moed meis, als iemand een kleintje verdiend ben jij het. Ik hoop dat dit ooit goed gaat komen en dat het wachten word beloond. Helaas zijn er een boel goede mensen die ze nooit hebben mogen krijgen, maar zelfs dán zijn er andere wegen te bewandelen. Linksom of rechtsom!

 • Smurfje24

  Ah meis, echt super lief jou reactie. En idd het is heerlijk om op mijn werk de vrolijke enthousiaste smurfje te zijn... Degene waar van elke cliënt zegt: Wat ben jij elke dag toch vrolijk, oprecht en echt interesseert in ons.

  En mijn maatje op het werk hij begreep heel goed dat ik niks wilde zeggen... liet me en toen ik weer op kantoor zat en hij even naar een cliënt moest gaf hij mij een aai over mijn bol en liep verder. Zo lief dat gebaar... wetend dat hij een knuffel wilde geven maar uit respect naar mij een aai over mijn bol... Voor de grap noem ik hem wel eens mijn besar broer op het werk.

 • Miek_

 • Bibsje1982

  Lieve smurfin, ik moet zoveel aan je denken na je vorige blog. Ik stuur vaak wensjes voor je naar boven en zal dit blijven doen.

  Geef je zelf de tijd, hoe lang het ook al duurt. Voel je niet schuldig, ook al is dat veel makkelijker gezegd dan gedaan. Blijf bij jezelf, zoals ik ook al eerder zei. Raak jezelf niet kwijt.

  🍀

 • Smurfje24

  Awh dankjewel meis! Wetend dat jij wensjes stuurd naar boven doet mij al zoveel goed.

  Mij zelf zal ik nooit kwijtraken... ik merk alleen dat ik mijn gevoel wel meer en meer afsluit en blok.

 • Yune

 • B756

  Ik denk dat jouw kindje het juist fijn zou vinden dat je nu ook vrolijk bent, aan jezelf werkt, dat je lééft. Dat je kunt lachen betekent echt niet dat je verdriet om de niet vervulde wens minder is. Je mag het nu echt leuk hebben. En je mag mensen lief voor je laten zijn. Bedenk eens wat je tegen je kleintje zou zeggen als zij er later ook zo bij zit als jij nu. En volg dan je eigen advies eens op ;)

 • Smurfje24

  Soms voelt het gewoon als schuldig als ik even denk: het is beter dat wij nu nog niet zwanger zijn, een kleintje hebben.

  Ik weet genoeg wat ik tegen ons kleintje zou zeggen in zo'n situatie maar die adviezen geef ik gerust ook aan andere dames. Zelf accepteren dat ik ook die liefde van andere mag accepteren is nog erg lastig.

  Dankjewel voor je lieve reactie

 • Linde-1

  ❤️😘