Dan denk je dat je goed oplet tijdens de zwangerschap zegt de slagersvrouw plots salami mag je niet eten als ze zwanger bent. Ik voelde me meteen schuldig omdat ik dit maandag nog gegeten had. Ik had hier geen flauw benul van, de huisarts en gynaecoloog hebben hier niets over gezegd.
Gelukkig leert google, waaronder ook de site van de katholieke universiteit van Leuven ( dus betrouwbare bron) me het volgende: Gekookte, gerookte of gedroogde vleeswaren, zoals ham, rookvlees, bacon en salami, kunt u wel eten.
En op een andere site vind ik volgende info: Salami is een gedroogde worst en bevat gemiddeld zo'n 3,5 gram zout per honderd gram salami. Theoretisch zullen de weefselcysten in salami dus geïnactiveerd worden waardoor het eten van salami geen toxoplasmose kan veroorzaken. Hierdoor kan tijdens de zwangerschap gewoon salami gegeten worden.
Dus oef. Lief bedoeld, maar mensen mogen hun goedbedoelde adviezen voor zich houden
reacties (0)