Wel niet wel niet

Oh hier ben ik weer. Man man man ik word een beetje gek van mezelf. Laat staan jullie . In mij vorige
Blog wil ik dolgraag dat we voor de tweede gingen. Dit wil ik nog steeds dol graag. Er was twijfel om deze maand al een gokje te wagen of niet. Mei is een mooie maand om een kindje te mogen ontvangen maar mijn dochter en man zijn ook in mei jarig. Mijn hersenspinsels is dus begonnen. Wel of niet deze maand en gokje wagen? Een maand is weer zo voorbij maar tegelijkertijd wil ik niet meer wachten . En dan bestaat er ook gewoon nog de kans dat het helemaal niet lukt.
Ik vraag me nou af of jullie bepaalde maanden ook overslaan en of je rekening houd met andere jarigen in het gezin.
Lijkt wel of ik nu al bezeten ben van die hormonen.... misschien ook wel want eind deze week verwacht ik mijn eisprong..

1285 x gelezen, 3

reacties (48)

1 2 • Marj0lein

  Haha ik snap je vraag helemaal.. Wij zijn allemaal nov dec en jan geboren.. 2x rond dezelfde tijd zwanger geraakt.. En dus zitten we allemaal dicht op elkaar! Als er een 3e komt dan zal ik idd hier naar kijken en eventueel overslaan.. Ik vind die 4 op elkaar behoorlijk (druk/duur/onhandig)

 • Canimelif

  Ik heb 2 kinderen van begin oktober en 2 kinderen van midden mei. Stel dat wij nog een kindje zouden willen zouden we daar wel rekening meehouden. Dan slaan echt een maandje of 2 over. Is prima toch, dat hoeft iemand anders helemaal niet te begrijpen.

 • mybelovedkids

  Mijn drie kinderen zijn in een tijdsbestek van 2 weken jarig en mijn man nog eens 2 weken daarvoor dus 4 verjaardagen in 1 maand. 🙈 Niet bewust gedaan, het is nu eenmaal zo gelopen.

 • Skymis

  Heb je het wel allemaal in 1x gehad haha. Ik vind het best een knappe prestatie.

 • ~Luna

  Ik snap het wel hoor! Natuurlijk begrijp jij ook wel dat het niet te plannen valt, maar sommige reacties vind ik behoorlijk pittig. Als je behoorlijk vruchtbaar bent, dan kan het ook wel. Ik begrijp ook dat als mensen al een aantal maanden bezig zijn, ze er op den duur schijt aan hebben.

  Ik zou niet de verjaardagen overslaan, maar het liefst wel de maand december (dus proberen in maart). Wij gaan er vanaf december voor, dus als ik niet binnen 3 rondes zwanger raak, wachten wij wel even.. Dit is op mijn werk altijd een hele drukke periode, zowel voor mijzelf als mijn leerlingen. Vervolgens heb je de vakantie met feestdagen, waarbij ik in dit geval ook vaak nog vanalles regel (cadeaus, eten), dus ik zit er niet op te wachten om dan ook nog een verjaardag te moeten vieren. Zou ik een jaar verder nog niet zwanger zijn, dan denk ik er waarschijnlijk compleet anders over!

  Ik baal sowieso wel, ik was graag vanaf juli al begonnen, zodat we kans zouden maken van april T/m september, want dat vind ik de mooiste maanden. Maar het huis is pas in juni af en dan moet je het nog woonbaar maken, dus ik kan gewoon niet eerder dan september bevallen helaas. Wij zijn zelf in oktober en november jarig, maar de wens is sterker dan verjaardagen overslaan en/of de herfst en winter overslaan.

 • Skymis

  Wat fijn om erkenning te horen. Dat is precies wat ik bedoel inderdaad. Mocht het over een jaar anders wezen dan zal ik er beslist anders over denken. Ik denk dat het voor ieder anders is..

 • mama-van-E.J.M

  Nee, n komt wanneer t komt en het is echt niet minder welkom als het in een 'drukke' mnd geboren word. Onze oudste is van 13-12 niet altijd even handig zo week na de sint en de overskills aan prikkels en kado's die maand, voor haar was t beter geweest als ze bv in sept al geboren was, ook ivm toendertijd nr school gaan, ze kon moeilijk wennen in zo'n volle klas wat al draaide. Maar helaas heb je er niks over te zeggen na haar heb ik 5 miskramen gehad voordat onze zoon kwam, dus wij zijn elke x al dankbaar als t goed gaat. Nu 33 wk zwanger van nr 3 en dat is wederom heel welkom!

 • 3blessings

  Eerlijk gezegd nooit zo op gelet of rekening mee gehouden. Onze nr 3 was een cadeautje en er zit net 1 dag tussen haar verjaardag en die van haar zus. Niet zo handig dus! Als ik het ff had kunnen plannen had ik dat wel ff anders gedaan. En mn oudste is geboren met precies 41 weken op de verjaardag van zn vader...

  Als je de kans hebt en jullie zijn beiden vruchtbaar, waarom niet? Heel veel succes meid en hopelijk is het snel raak!

 • M.ardjen

  Wij hebben expres geen pogingen gedaan in januari t/m april, omdat je dan op school altijd met de twijfel zit of een kind al naar groep 3 gaat of niet. En ik heb zoveel novemberkindjes in de klas gehad die als ze een jaartje extra hadden gekregen veel sterker waren geweest.

  Maar dit is wel dankzij de luxepositie dat ik elke keer heel snel zwanger ben.

 • 4mommy

  Hahaha nee hoor zo was of ben ik ook.

  Ik wilde perse in juni zwanger worden. Is ook gelukt maar werd een miskraam helaas. En ik werd per toeval in maart zwanger. En ik dacht ja top... Dan heb ik de alle jaargetijden een kind. Mijn oudste een zomerkind, kind erna een herfstkind en mijn derde een lentekind.

  Dus ik wilde wel een winterkind. Maar ja als ik dat nog zo wel moet ik nog lang wachten.. Dus ik heb het maar losgelaten.

 • Mamavan1knapmeisje

  Wij hebben er bewust voor gekozen om afgelopen maand te wachten aangezien mijn man en dochter in april jarig zijn. Wij beginnen dus deze maand

 • An3

  Wij hebben er bewust voor gekozen niet in de winter uit te komen. Nu heb ik alle drie de keren geluk gehad dat het ook gelijk raak was en zo 2 keer in april en 1 keer in juni uit te komen. Een kind is zeker niet te plannen en inderdaad het is niet iedereen gegeven wij hebben het geluk gehad dat het steeds volgens 'planning' gelopen is.

  Dus ik snap je 😉

 • Ting55

  Nee joh. Mijn vriend en kind zijn in juli jarig. Ik in augustus en onze zoon wordt mss ook wel in augustus geboren.

  Ik kan daar niet mee zitten.

 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Het is me 3 jaar geleden wel door het hoofd geschoten eind augustus dat een vriendin van me begin juni ging trouwen, maar ik dacht ach het zal vast niet. Tja 13 dagen na mijn bevalling was ik op de bruiloft ;)

 • eva...

  Hier niet gedaan, tussen jongste dochter en zoon zit 4 dagen en vriend is een week later jarig. Tussen oudste dochter en jongste zoon zit straks ook 7-10 dagen. En dan heb je nog de rest van familie en vrienden... met wie ga je wel of geen rekening houden? Lijkt me lastig. Daarnaast hier 3x direct en 1x na 1 maand zwanger, maar dat weet je natuurlijk nooit. En een kind kan ook nog eens veel eerder of wat later geboren worden. Kortom, ik zou niet proberen te plannen.

 • verassing3

  ik begrijp je ook wel hoor bij mijn dochter hadden we het geprobeerd na mijn mijn miskraam was raak en juni geboren en ik dacht wouw 2de wil ik ook rond mei juni was in mei geboren en nu was het een verassing deze komt jan.

 • Peepah

  Hihi, nee geen rekening mee gehouden. Bo is 16 dagen te vroeg geboren, ik was op de verjaardag van mijn nichtje uitgerekend. We zouden de verjaardag van mijn neefje gaan vieren op de zondag ik ben die nacht bevallen. Dit keer op de verjaardag van mijn schoonvader uitgerekend. Als ik 16 dagen te vroeg beval is het kerst. De verjaardag van me schoonzus, oud en nieuw, mijn moeders verjaardag, de verjaardag van een vriendin of... Nouja. Geen rekening gehouden met... Ik heb al aardig wat data waarop anderen het niet willen. Voor mij maakt het niet uit als hij maar niet blijft zitten

 • Skymis

  Hier is de familie inmiddels ook behoorlijk gegroeid. Maar niemand is jarig is augustus en september. In mei daarentegen hebben we er nogal wat. We gaan het wel zien.

 • Freyfrey

  Ik let er wel op. Want hebben 3 verjaardagen in maart. Nog niemand in juni of juli en april. Helaas lukt april nu niet maar wie weet komende 3 maanden voor juni of juli

 • Kimtwee

  Ik heb daar niet heel erg bij stil gestaan, wel tegen Mn man gezegd: in september moeten we maar niet proberen (drie jarigen dan al, ik was bij de jongste al bang dat de kinderen op dezelfde dag jarig zouden zijn). Ik ging ervan uit dat het wel even zou duren. Toenin de eerste ronde zwanger dus een maart kindje!

 • Linda4meisjes

  Neehoor. Wij hebben verjaardagen in januari februari maart april en juli en ben nu weer in april uitgerekend. Niet erg handig persé maar ach. Ik zou eigenlijk met kerst uitgerekend zijn maar dat werd een miskraam dus ik ben alleen maar blij en hoop dat t nu goed gaat. Op welke dag zal mij een zorg zijn 😊

 • Happyfamily!

  Totaal niet op gelet... snap eigenlijk ook niet dat er mensen wel op letten.

  Zwanger mogen worden is wonder...

  En daarbij, je weet nooit hoe het loopt. Bij de oudste uitgerekend eind Januari. Nou het dametje is mooi tussen sinterklaas en kerst al geboren..

 • Trotse-Ouders-Van-4-Wonders

  mee eens ❤

 • Cadeautjenr2

  Wij hebben geen maande waar we rekening mee houden.

  Bij onze dochter was het na 3.5 jaar pas raak. En nu binnen 5 maanden.

  Alle neefjes en nichtjes zijn in december geboren op 1 na. Onze dochter is van 12 december.

  En nu uitgerekend op 26 november. Denk dat deze niet over de 40 weken heen gaat aangezien het nu al boven het gemiddelde is en we mogen kiezen om natuurlijk te proberen of voor een keizersnede gaan.

 • Skymis

  Spannend! Ben je er al uit of je keizersnede of natuurlijk gaat doen? Ik krijg die keuze ook bij een tweede gezien men dochter met een keizersnede is geboren.

 • Skymis

  Spannend! Ben je er al uit of je keizersnede of natuurlijk gaat doen? Ik krijg die keuze ook bij een tweede gezien men dochter met een keizersnede is geboren.

 • Cadeautjenr2

  Zijn er nog niet over uit.

  Maar als deze net zo eigenwijs is Als onze dochter en naar boven blijft kruipen ipv in bekken vast met 36 weken dan sowieso een keizersnede. Ik ga het niet weer afwachten.

 • Isobel85

  Ik heb er bij de tweede wel op gelet met dat wanneer we zouden proberen ervoor te gaan, dat ik, mocht ik gelijk zwanger zijn niet in de herfst zou bevallen, zoals bij de eerste. Als het langer geduurd zou hebben en het kwam toch in de herfst, dan was dat prima geweest, want dan kijk je er al zo lang naar uit. Maar ik ben niet op mijn best in de herfst, dus ik wilde ook niet expres die mogelijkheid creëren zeg maar. Ze is in de lente geboren en daar ben ik nog altijd heel dankbaar voor

  Dus ik snap best dat die gedachte door je hoofd gaat. Succes met het maken van een beslissing

 • Skymis

  Fijn dat je me begrijpt. Bij mijn dochter hadden we ook december overgeslagen. Ik heb zelf altijd veel last van de feestdagen. Dan uitgerekend te zijn leek me niet fijn. Het verschilt dus echt per persoon .

 • liley

  Wij hebben er bewust voor gekozen te zorgen dat ik niet zou bevallen rond de feestdagen/december/januari... Waarom? We zitten buiten de feestdagen om, dan al met zeker 10 verjaardagen... Het wordt gewoonweg te druk! Partner en ik zijn allebei erg vruchtbaar dus daar hoeven we niet op te letten...

  Nu, voor onze derde heeft het meer pogingen gekost, maar dat ging Door wat lichamelijke (makkelijk op te lossen) problemen van mijn kant

 • Soccer-Mom

  Wij hebben nooit een maand overgeslagen. We waren ook verminderd vruchtbaar. Toch blijft het gewoon jullie eigen keuze en zou het niet moeten boeien wat anderen daarvan vinden.

 • mamavnmj

  Wat een heftige reacties... ik vind het niet zo raar hoor. En dst terwijl ik een van de gene ben die niet vruchtbaar is. Onze zoon kwam met ivf 10 dagen na de verjaardag van onze dochter, en nee dat is niet super handig maar mijn dochter vond het geweldig dat ze tegelijk hun feestje hadden. En later zien we wel weer. Er zijn ergere dingen. En als je wel het geluk hebt dat je redelijk snel zwanger wordt vind ik het niet gek om het een beetje te plannen. Mij leek een zomerbaby altijd geweldig met verjaardagen en een zwembad in de tuin, dat is gelukt.

 • Skymis

  Bedankt voor je reactie. We zijn idd super vruchtbaar. Ook dat zegt niks. Maar onze dochter is snel verwerkt. Ook begrijp ik dat dit bij vele een gevoelig onderwerp is waarbij ik woorden anders had moeten formuleren. Ik ben ook maar een mens...

 • mamavnmj

  Dat zegt inderdaad niks, ik heb het hier al vaak voorbij zien komen. Bij de eerste vrijwel meteen zwanger en een tweede die lang op zich laat wachten. Je hebt in ieder geval bewezen vruchtbaar te zijn. Succes!

 • Vi3r-kindjes

  Als jij niet uitgerekend wil zijn in de maand mei, dan zou ik deze maand het proberen overslaan. Snap niet waarom mensen dan zo reageren. Jullie leven, jullie keus. Ikzelf heb daar eerlijm gezegt nooit op gelet. Ook niet mee bezig geweest. Maar zelfs al zou ik erover hebben nagedacht, wij vieren geen verjaardagen dus dat is lekker makkelijk

 • DeVriesjes

  En als je 4 weken te vroeg bevalt? 🤔

 • Skymis

  Ja dat zou natuurlijk ook nog kunnen

 • Vi3r-kindjes

  Hahaha ja dan heb je een probleem .

 • DeVriesjes

  Haha sorry!! 🤣🤣🤣

 • Africanmommy

  Nee zou absoluut niet op de maanden gaan letten. Het moet eerst nog maar eens lukken en mocht het wel meteen lukken dan mag je je handjes dichtknijpen. Dus ga ervoor

 • Momtini

  Zonder onaardig over te komen, maar met je vraag wek je de indruk dat je op bestelling een zwangerschap kan aanvragen 😉 Het is überhaupt nog de vraag of een 2e jullie gegeven is natuurlijk; ik hoop t van harte maar ik zou me persoonlijk niet druk maken over welke maand het beste zou uitkomen🙈

 • Skymis

  Je hebt helemaal gelijk. Ik denk dat ik een beetje door draaf in mijn eigen gedachte. Soms is het even goed om van onbekende te horen hoe het zit.

  Ik heb gewoon ff die schop onder men kont nodig...

 • Momtini

  Als je eenmaal de wens heb dan gaan de gedachten soms alle kanten op ja 😉 Succes er mee en wellicht zien we binnenkort een positief berichtje langs komen!🍀

 • Enjoyingourfirst<3

  Je wilt het of niet , dan ga je toch in godsnaam niet op de maanden letten?!🤔


1 2