Het moment is daar....

 De uren tikken langzaam weg, nog heel even en voor jou zit de basisschoolperiode erop.
Waar ik ooit hard voor jouw plekkie en jouw zijn als persoon heb moeten vechten (als een leeuwin erin geklauwd) ben je inmiddels een enorm lieve, zekere en puberale jongeman. Maar lieverd wat maak je me trots.
Ik weet dat het weinig uithaalt, maar soms wil dat ene stemmetje in mijn hoofd het eindadvies erin wrijven bij de kleuterjuf, bij de dame die de aanvang van jouw schoolperiode tot een ware uitdaging (nog net geen hel heeft gemaakt) maakte.
De eerste groei toonde je al in groep 3, inene kwam je binnen bij een juf met structuur en regelmaat, je had er weer zin in.
De stap naar de school erna (door verhuizing) was een nog veel betere, je werd op waarde geschat en je ging met plezier naar school.
Toen kwam er rondom het midden van groep 7 de verhuizing naar waar we nu wonen, althans de optie...en wat was het moeilijk, want we wilde eerst weten of de overstap voor de laatste anderhalf jaar voor jou een issue zou worden. (Mocht de school toen niet matchen, waren we oprecht in ons oude huis gebleven), maar wat kwam je in een warm bad binnen, en eigenlijk wij allemaal. De huidige school (waar je zusje de komende jaren nog gaat groeien) is een gouden match gebleken, je zekerheid groeide, je geniet en hebt mentaal een enorme groei doorgaan nog deze laatste anderhalf jaar.
Morgenavond de eindavond, woensdag de erehaag en dan zit groep 8 erop...het afsluiten van een periode die je heeft gemaakt tot wie je nu bent, die jongen die een enorme positieve groei door heeft gemaakt.

Na de vakantie wacht daar de middelbare school en het erna heb je momenteel ook al voor ogen, en daar ga je komen! Want met jouw doorzettingsvermogen is niets mis!

Trots op jou lieve Shane!
En morgen? Morgen pink ik net als nu een traantje weg.

 

1024 x gelezen, 10

reacties (11)


 • Minibeeb83

  Wat verwoord je het mooi!

  Precies wat ik vorig jaar voelde toen mijn zoon met ASS de overstap naar middelbare ging maken. Zou het toch speciaal onderwijs moeten worden was de vraag in groep 3&4. Maar nee het lag aan de juffen … in groep 5 kreeg hij een fantastische juf die structuur en regelmaat bood en vooral voorspelbaarheid en wat bloeide hij op. Groep 7 ook zo’n meester gehad (en nu op middelbare fantastische mentor). Onder de juiste vleugels kunnen kids zo ontzettend veel bereiken! Alleen als je brein niet gemiddeld is zijn die juiste vleugels een must have en is het zoveel harder werken ..

  Wat een heerlijk gevoel om zo trots te zijn!

 • Sharon

  Dankjewel

  En ik kan het erbij indenken, het gros van de kids binnen het spectrum gaat beter op structuur en duidelijkheid (kids ansich) en niet iedereen kan dat geven. (naast dat de kleuterjuf in dit geval duidelijk van de alleroudste stempel was, heel verhaal, mocht je die willen weten kan ik die wel eens via pb sturen).

  Het valt me vooral op dat de nieuwe generatie leraren (of eigenlijk vanaf een X leeftijd) veel meer openstaan om iedereen te verwelkomen en te zorgen dat alles mee kan!

  En ja zeg het hem ook best vaak, hij kan bereiken wat hij wil, en wij bieden hem die hulp ook.

  Hoe ervaart je zoon de middelbare?

 • Minibeeb83

  Heel fijn! Is op megagrote school gestart maar hij was resoluut ‘hier wil ik heen.’ Want elke verdieping was hetzelfde ingedeeld alles werd bij de voorlichting duidelijk aangegeven etc. Hij is in speciale kleine klas gekomen en had 1 uur per week een coach op school. Ook een mentor met veel ervaring met kinderen met ASS dus die had een fantastisch jaar waarin hij ontdekte wat hij allemaal wel kon ipv niet zoals op de basisschool. Veel leukere vakken die aansluiten bij waar hij goed in is. Speciale dagen werden voorbesproken en sommige dingen krijgt hij vrijstelling voor (zoals uitje naar Amsterdam met 3 uur bus, rondvaart waar je niet weg kan etc). School denkt onwijs goed mee. Op naar jaar 2. Geen speciale kleine klas meer dus hij gaat vaker van lokaal moeten wisselen, maar zijn maar 19 leerlingen dus komt wel goed denk ik.

  Heeft die van jou er zin in?

  Hier hebben ze op havo/vwo niveau zelfs een middelbare speciaal voor kids met neurodivergent brein (brainport regio :))

 • Nog-even!

  Wat wordt hij groot!!!💪😊

 • Sharon

  Hahaha fysiek sowieso, lange darm hahah.

  Maar mentaal de groei is echt bizar.

 • Nog-even!

 • ~Blended~

  ❤️❤️

 • Sharon

  <3

 • Vicja

  Wat lief! Krijgt hij dit te lezen?🥰

 • Sharon

  Denk dat ik iets soortgelijks in een kaartje schrijf voor hem.

  Hij weet dat ik megatrots op hem ben!

 • Vicja

  Heel lief! 💓