Slapen baby 11 maanden

Ons zoontje van 11 maanden lag altijd rond 7 uur in bed en sliep tot ongeveer half 8.
Nu de laatste week leg ik hem om 7 uur in bed en hij word standaard wakker om kwart voor 8 's avonds. Terwijl hij voorheen doorsliep.
Hij huilt en hij wil echt uit bed. Als ik hem bij me pak is hij stil en lacht hij. Vervolgens leg ik heb rond 9 uur terug in bed en slaapt hij vervolgens wel door.
Wat kan ik het beste doen zodat hij weer gewoon aan een stuk gaat slapen? Hij krijgt momenteel wel 2 kiezen en 2 tanden die door komen.

Iemand tips?

640 x gelezen, 3

reacties (12)


 • Beukenblaadje

  Ik vond slaapregressies altijd onzin, want nooit iets van gemerkt. Tot mijn jongste dit met 13 maanden ging doen. Bij ons was het ook een rottige timing tandjes, ziek zijn en een slaapje eraf overdag wat allemaal niet hielp. Als we veel met hem in de weer gingen, werd het van kwaad tot erger. Hij niet blij (want moe en onrustig), wij ook niet. We hebben toen een keer een consult gehad bij Slaaptipsvoorbabies, en daarmee hadden we binnen 2 avonden de rust weer terug. Iedereen weer blij en uitgerust.

  Wat we deden in het kort: gewoon het slaapritueel op de gewone tijd, als hij wakker werd er naar toe, hem in bed laten, even kort gerust stellen, en weer weg. En dat dan herhalen als hij weer ging huilen of onrustig werd, met steeds iets meer tijd er tussen. Wat ook hielp was de slaaptijden overdag aanpassen, die deden we beiden iets te laat. Dat was één avond dik een uur in de weer zijn, en de tweede avond 5 minuten, daarna nooit meer last van gehad. Hij had gewoon geleerd dat we er wel in de buurt waren, maar dat hij ook alleen oké was. Ik weet dat er veel mensen zijn die dit principeel echt niet vinden kunnen, maar ik zou het zo weer zo aanpakken.

 • Ikendochter

  Ha hier ook slaapregessie mijne is nu 13 mnd

  En die wil ook rond 8e niet als ik haar 9e doe slaapt ze wel.

  Maar hier komen nu ook tandjes door. Je kan ze niet dwingen om te slapen. Dus ik als ik zie oke ze is klaar voor bed dan breng ik haar en tegelijketijd geniet ik ernnog wel lekker van dat ze nu nog na werktijd bij papa en mama zit haha

 • Ikendochter

  Ha hier ook slaapregessie mijne is nu 13 mnd

  En die wil ook rond 8e niet als ik haar 9e doe slaapt ze wel.

 • Jvb

  Hier was het bij alledrie rond 10 maanden rommelig met slapen. Twee gingen na een week of wat gewoon weer normaal slapen, ze gingen beiden ook lopen na dat gerommel dus dat zal een mentaal sprongetje geweest zijn. Eentje had verlatingsangst, dat duurde wat langer en kostte echt even investering.

 • Chudo

  Ik zou echt in mn handjes knijpen als mijn kind 11.5 uur van de 12.5uur zou slapen.

  Ik denk dat je nog moet genieten zolang het kanhaha

 • Possiblymaybe

  Precies dit 🤪

 • Mamasgirls

  Uit zitten je dwingt het niet af, als een kind extra nabijheid wil lekker bieden en dan vervolgens slaapt die weer. Hij is een uurtje wakker zie zelf het probleem niet en doorslapen van 7-7 is een luxe geen must. Waarom iedereen zo bezig is dat kindje zolang mogelijk slaapt hihi

  Hier vaak nog slapen tot 19:00 en dan om 20:00/21:00 de nacht in

 • Minibeeb83

  Even uitzitten…rond 11-12 maanden gingen ze hier ook altijd even aanmodderen met slapen, komt wel weer goed. Dus zou vooral niet teveel veranderen

 • Nog-even!

  Om 19.30 in bed leggen? Wanneer slaapt hij overdag?

 • Assiral

  Bedtijd verlaten naar half 8? Weet niet wat hij overdag slaapt?

 • Sanne12345

  Hij slaapt ‘s morgens de ene keer 3 kwartier en de andere keer 1,5 in de middag slaapt hij meestal standaard 1,5 uur. Misschien dat ik het is kan proberen om hem inderdaad te verlaten. Merk alleen wel echt dat hij om 7 super moe is.

 • Minibeeb83

  Zou ook kunnen dat hij naar 1 lange middagruk wil. Is vroeg maar had hier ook 2 korte slapers. Die gingen tegen de 1 jaar na 1 lange slaap overdag. Was in begin aanmodderen want 12.00 was te laat…deed ik ze rond 11.30 naar bed en dan sliepen ze vaak 2.5 uur aaneen soms zelfs 3 uur. Later verschoof dat naar 12.30/13.00 slapen. Die 11.30 moest ik wel rekken met vast boterham om 11.00 En dan werkte 19.00 ongeveer naar bed weer goed (tot uur of 6.00).