Zoontje 9 maanden bang voor andermans honden

Hoi dames,

Heeft iemand hier ervaring mee?
Mijn zoontje is inmiddels ruim 9 maanden oud. Wanneer wij met hem ergens op bezoek zijn die een hond hebben raakt hij helemaal in paniek.
Hij gaat huilen en trillen. Ik begrijp het niet zo goed... want wij hebben zelf ook een hond, een labrador best een flinke en dat is echt zijn beste vriendin.
Hij zit heel de dag achter haar aan en speelt met haar. Daarom vind ik het zo vreemd dat hij schrik heeft van andere honden.

Iemand die hier raad mee weet?

Ik hoop dat dit niet blijvend is... ik blijf hem wel erbij betrekken en haal hem er niet bij weg.

994 x gelezen, 2

reacties (10)


 • BoyBoyBoy

  Onze kinderen 8, 5 en 3 zijn ook doodsbang voor honden. Geen idee waar dat vandaan komt. Het levert zelfs gevaarlijke situaties op, bijvoorbeeld dat ze de straat oprennen. Er is nooit wat gebeurd wat betreft voorvallen met honden van anderen. We hebben zelf geen hond.

 • Jvb

  Onze kinderen zijn ook een labrador gewend, maar juist kleine honden vonden zij spannend. Dat zijn vaak toch drukkere honden. Onze hond is heel rustig, maar zo'n springende, rond draaiende en vaak blaffende/keffende kleine hond vonden ze helemaal niks. Liep er een bijvoorbeeld herder voorbij, dan reageerden ze niet eens, maar een jack russel was dan wel eng 😅

  Laat je de hond uit in een gebied waar je veel honden ziet? En neem je hem dan mee? Dat kan helpen met wennen.

  Maar niks geks hoor, dat een vreemd beest spannend is. Best goed aangevoeld zelfs al, dat de ene hond de andere niet is 😊 Blijf zelf gewoon rustig, niet voeden of veel aandacht aan geven, maar blijf bij je kind zodat hij zich veilig voelt.

 • Barbamammie79

  De laatste zin snap ik niet zo.... je haalt hem niet weg?

 • MontBlanc

  Jullie hond kent hij, andermans honden niet. Ik vind het heel logisch en evolutionair zeer verklaarbaar dat hij bang is van honden: ze zijn onvoorspelbaar en voor een baby echt enorm. Als er hond op mij af kwam die groter is dan ik zelf ben, zou ik ook geen boodschap aan 'hij doet niks hoor' hebben, ik zou doodsbang zijn. Ik zou hem als het mijn kind was beschermen... Hij heeft jou nodig voor veiligheid.

 • Rupsje1995

  Ik ken het alleen van kinderen die totaal geen hond gewend zijn 😉

  Maar mijn eerste gedachte is ook: eenkennigheid. Hoe reageert hij naar andere mensen?

  Daarnaast is een labrador wel een grote hond, maar het zijn wel rustige beesten, en hij weet hoe jullie hond is. Wij kunnen denken dat grote honden enger zijn, maar ik kan snappen dat een drukke, springende rat (of sorry, hond) imponerender is. Ikzelf vind ze ook veel vervelender en opdringeriger dan de meeste grote honden.

 • Sanne12345

  Naar andere mensen is hij absoluut niet eenkennig. Het gaat inderdaad om drukke en kleine honden. Die van ons is ook wel echt een lobbes dat zit ook in een Labrador.

 • Rupsje1995

  Ik denk echt dat het 'probleem' daar ligt. Gewoon niks forceren en de honden die hij eng vind uit zn buurt houden.

 • Ikendochter

  Oh nee die van mij heeft dit niet.

  Wij zelf hebben een mechelaar waar ze echt goed mee is.

  En als we ergens anders binnen komen gaat ze altijd klappen en lachen naar de honden. Nu 11,5 maand is ze

 • Nog-even!

  Eenkennigheid

 • Assiral

  Sommige kinderen hebben dat van nature. Doe je niet veel aan. Onze oudste heeft het ook, als die bij nieuwe mensen thuis komt vraagt ze altijd eerst of er ook een hond is. Zo ja, komt ze echt niet binnen. Ze heeft gewoon een hekel aan honden. En ik snap haar, ik heb ook een hekel aan andermans honden (al laat ik dat niet merken aan haar).

  Ik zou er voor je kindje zijn, even optillen en troosten, wachten tot hij weer rustig word. Het is zielig om hem zo in paniek te laten. Daarnaast is hij nog een baby, die zien de wereld natuurlijk heel anders als dat wij dat zien. Die zien een onbekend raar beest, en kunnen niet plaatsen wat het is.