Buikgriep nachtmerrie

In ons gezin volop de buikgriep aan de gang.

Zoontje wil niet eten en drinkt weinig, komt er bijna allemaal weer uit. Vreselijk om te zien pff

Hij plast ook minder en ik ben enorm bang voor uitdroging.

Dokter van wacht zegt af en toe wakker maken in de nacht om te drinken en morgen naar de huisarts.

Dit wordt een ellendig lange nacht. Je kan het in de nacht ook niet in de gaten houden, dan moet je hem weer wakker maken terwijl die slaap ook heel nodig heb.

Zal ik blij zijn als we morgen bij de huisarts zijn geweest pffff

Zo ongerust over dat kleine manneke 😰

1118 x gelezen, 2

reacties (16)


 • Ilsje85

  Hoe gaat het in de ziekenboeg?

 • soccer-mom

  Buikgriep is naar maar het overgeven hierbij duurt gelukkig vaak ook maar kort. Soms lijkt het alsof alles wordt uitgespuugd maar vaak blijft er wel wat vocht achter dat toch door het lichaam wordt opgenomen. Blijf vooral vocht aanbieden. Als mijn kinderen buikgriep hadden, dan sliepen ze bij mij en sliep mijn man in de logeerkamer. Als je de huisarts belt, zal hij of zij ook adviseren drinken te blijven aanbieden en de plasluiers in de gaten te houden. Beterschap!

 • Charliecharlie

  Vreselijk hè. Ik heb bij m’n zoons eerste buikgriep ook echt gehuild op een gegeven moment: drink nou wat! Leur er met lepeltjes achteraan, tuitbeker, elke slok telt. Niet al teveel tegelijk, en probeer ook eens wat aangelengde limonadesiroop, dat er ook wat suiker in zat. Ik merk en hoor vaak dat dat makkelijker binnenblijft dan water (of (poeder)melk wat toch wat zwaarder verteert). Zolang er iets van plas komt is de situatie nog niet zodanig dat vocht via sonde of zo nodig is. Dat het minder is is juist een goede reactie van het lichaam, zou gek zijn anders.

  En geloof me: ineens wordt het beter! Heel raar met buikgriep altijd…

 • Lindaaaaaaaa

  Hier gaven we danoontjes, knijp fruit, ijsjes etc

 • Lindaaaaaaaa

  Hier gaven we danoontjes, knijp fruit, ijsjes etc

 • Mommyx3

  Wij hadden vorige week ook heftige buikgriep. Als hij een paar dagen niet wilt eten is niet erg. Zolang hij maar voldoende drinkt.

  Kleine slokjes warme water geven of lauwe thee. Ik gaf hem ook aa drank (Daar zitten dezelfde mineralen in als ORS en het is (mier)zoet, dus dat willen ze vaak wel)

  Als zijn maag leeg is en hij heeft behoefte aan eten dan zou ik droge toastjes, Liga koekjes, beschuit, ontbijtkoek banaan of appel aanbieden steeds kleine beetjes

 • SandraBibi

  Ja hij drinkt maar het komt er ook vaak uit.

  Had al appelsap gegeven zodat hij wat makkelijker zou drinken door het zoete.

  Ben echt bang dat hij uitdroogt en in de nacht in shock gaat ofzo

 • Mykha

  Appelsap irriteert de maagwand en zorgt juist voor spugen. Ik zou voor zoete limonade gaan. Water niet, dat heeft ook een bepaalde ph waarde wat voor misselijkheid en overgeven kan zorgen (vertelde verloskundige mij).

 • Assiral

  Je maakt je zelf te druk!

  Bij buikgriep is het heel logisch dat ze even niks willen eten en drinken. Het maagje heeft rust nodig om te herstellen. Elk slokje is er 1, en ookal lijkt het vaak veel wat er weer uit komt, er blijft altijd vocht achter in het lichaam. Goed uitzieken en elk kwartier even 1 slokje geven.

 • Moedervanmooieknullen

  Probeer ORS in te krijgen, dit helpt tegen uitdroging. Appelsap worden ze juist misselijker van. Evt een toetjes, of ijsje zal veel lichter op de maag werken

 • Sharon

  ORS geven.

  Limonade/chips/appeltje etc.

 • SandraBibi

  Ja we geven ors al sinds gister maar ook dat komt er vaak uit.

  Vlak voor slapengaan alles overgegeven, dus ben nu bang dat het in de nacht heel slecht gaat gaan met hem en dat we dat niet merken ofzo

 • Pindakaasappel

  Dan neem je hem toch bij je op de kamer of jij gaat bij hem op de kamer slapen?

 • Sharon

  Ondanks wat je hier verteld, zou ik hem toch bij mij nemen. (Maar dat gebeurd hier ook met de oudste twee als ze ziek zijn)

 • SandraBibi

  @pindakaasappel

  Dan slaapt hij niet, wordt van alles wakker, zelfs als we de wc boven spoelen. En wij snurken 😅

  We zetten het geluid van de babycamera goed hard op onze kamer de ouderunit, maar ik denk eerder wat als hij in shock of bewusteloos geraakt ofzo, dat maakt allemaal geen geluid

  Ach maak mezelf banger dan nodig denk ik

 • My-two-Pride-and-Joys

  Joh doe eens relax meid.. van de buikgriep ga je heus niet ineens dood hoor. Laat het maagje eerst eens tot rust komen. Even niets eten en niets drinken. Daarna begin je met lichte thee of limonade paar slokjes en zo bouw je dat steeds verder uit. Zo lang ze nog plasluiers heben is er niets aan de hand en daar hoef je ook helemaal niet voor naar de huisarts te gaan. Zolang ze af en toe wat vocht binnen krijgen drogen ze niet uit.