Daar zijn we weer, voor nr4!

Ja hoor, daar zijn we weer! Ik zag dat mijn laatste blog van 2018 is! Ondertussen is onze derde alweer een jaar, zijn we 2 jaar geleden verhuisd en wonen we nu dus alweer een tijdje met zijn vijfen hier. Ook heb ik 2 jaar geleden alweer mijn mbo verpleegkunde afgerond en ben ik afgelopen februari met HBO V begonnen.

Helaas ook minder leuke dingen. Ik wist al dat 1 eierstok PCOS liet zien en nu blijken beide eierstokken al PCOS te laten zien. Ook ben ik in december geopereerd om te kijken of ik endometriose heb, nadat ik zoveel pijn had tijdens de menstruatie dat ik niks meer kon. Naast mijn gewrichtsaandoening, waar ik de laatste tijd wel redelijk wat last van heb, blijk ik dus nu ook endometriose en PCOS te hebben. Verder gaat alles gelukkig goed, en zijn we gelukkig!

Maar.... we willen toch graag een vierde! Wij zijn dus weer aan het proberen! In november is mijn koperspiraal verwijderd, voor de operatie en daarna hebben we dus geen nieuwe anticonceptiemethode afgesproken. 1e menstruatie was 18 dec, en daarna in feb weer. Helaas is mijm cyclus door de PCOS al bijna een jaar erg lang steeds. Dus 16 april ga ik naar de gynaecoloog, voor medicatie om mijn eisprong op te wekken, zodat ik een regelmatigere eisprong heb! 2 weken geleden had ik een gekke bloeding, dit kon een ovulatie of innestelingsbloeding zijn (echt een paar druppen, helder rood, geen stolsels, dus lijkt in niet op mijn normale endo menstruatie) dus dat is nog spannend, want ik zou dus zwanger kunnen zijn nu, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik erg sceptisch ben 😅.

Super spannend allemaal dus weer en ik hoop dat we snel goed nieuws hebben! Het blijft toch echt een vervelende periode hoor, vind ik. Maar dat komt denk ik mede door mijn lange cyclus steeds (laatste was 60 dagen). Daardoor duurt het wachten nog langer en het is zo onzeker, want ik heb steeds geen idee waar ik ben in mijn cyclus en wanneer ik dan vruchtbaar ben. Ik voel mijn eisprong de laatste paar keer wel, maar niet elke keer. En door de endometriose heb ik van eisprong tot menstruatie pijn. Dit wordt dan ook écht onze laatste zwangerschap, want daarna laat ik mijn baarmoeder verwijderen. Maar, ik vind dit dus een akelige periode. Dat wachten, de onzekerheid, de teleurstelling steeds.... ik hoop dus snel op goed nieuws!!

909 x gelezen, 0

reacties (0)