Stoppen met werken

Hallo allemaal,

Hier zijn we weer. De afgelopen 2 weken ben ik na de vakantie weer 50% aan de slag gegaan met mijn werk als Verzorgende Ig.
Helaas heb ik een aantal keer bloedverlies gehad en op het ziekenhuis gezeten voor controle.
Het blijkt dat ik een overgevoelige baarmoedermond heb die bij het minst geringste begint te bloeden.
Aangezien dit zaterdag onderzocht is had ik mijn afspraak met de bedrijfsarts naar vandaag gezet.
Deze vroeg ook naar de vorige zwangerschappen en zei toen meteen dat het klaar is, geen fysieke belasting meer en niet meer werken in de zorg.
Hierna ben ik gelijk naar mijn senior gegaan, deze neemt de leidinggevende waar totdat zij terug is en nu ben ik dus 100% ziekgemeld.
Wel moet ik de komende diensten nog komen om medicatie te delen en te kletsen of spelletjes te doen met de bewoners.
Volgende week is mijn leidinggevende terug en ga ik bespreken hoe verder tot mijn verlof begint.
Helaas dat dit er nu weer bij komt. Ik wil zo graag gewoon genieten van de zwangerschap..
Maar helaas werk ik in de zorg en dit is een zware baan voor een zwangere.
Hoe doen jullie dit?

Xoxo

9327 x gelezen, 4

reacties (21)


 • Lispeltuut

  Bij de 1e werkte ik ook in de zorg, lichamelijk zwaar (EMB). Tot 36 weken doorgewerkt (28 uur).

  Ging wel goed eigenlijk.

 • MomOfGirls

  Herkenbaar, ik werk ook in de zorg en bij de tweede ben ik met 26 weken volledig de ziektewet in moeten gaan wegens aanhoudend bloedverlies en aanhoudende harde buiken.

  Volgens mij mag het wel wat ze doen. Door je alleen medicatie te laten uitdelen etc. laten ze je arbeidstherapeutisch werken. Ik had het geluk dat ik tijdens mijn zwangerschap via een flexpool werkte en dus gewoon per direct thuis kon blijven.

 • Soccer-Mom

  Als ik je verhaal zo lees, geeft de bedrijfsarts aan dat je niet meer mag werken in de zorg. Dat betekent dus ook dat je niet verplicht bent om die resterende diensten naar je werk te gaan, ook al ga je geen belastend werk doen. Voel je dus vooral niet verplicht.

 • Oemomar

  Ik ben nu bijna 36 weken en heb zondag mijn laatste dienst ook als viger :)

  Vraag me niet hoe ik het heb gedaan heb tot de laatste dag aan het bed gestaan en zelfs diensten gewoon alleen gedraaid

  Ik ben wel rond de 20 uur gaan werken op het laatst en heb tussendoor wel veel moeite gehad omdat ik iedere keer flauw viel.

 • Chudo

  Hier ook viger! Bij mijn eerste met 28 weken moeten stoppen ivm stress en bloeddruk. Laatste zwangerschap met 31 weken 50% en met 33 weken begon ik wat bloed te verliezen en toen heb ik mn laatste dienst eraf laten halen.

  Voelde me laatste zwangerschap heel goed gelukkig!

  Voor jou heftig nu al 100% ziek. Hopelijk kun jeje goed vermaken thuis en ga je je niet eenzaam voelen! Had ik bij mijn eerste heel erg maar wat moet dat moet!

 • Mysweetboy

  Ik ben ook moeten stoppen verplicht vanaf dag 1 dat ik wist dat ik zwanger was en heb me echt niet verveeld ofzo hoor! Ik ben verdrietig dat deze periode al voorbij is, binnenkort begin ik weer met werken na bijna exact een jaar thuis te zijn geweest, en dat is zuur!

 • Lucailyana1215

  Ik werkte ook in de zorg en was ook zwaar aant worden. Nu ben ik bij dat ik thuis ben.3de zwangerschap en 35j zijn is zo ook al zwaar vind ik heb dan ook nog fybro , momenteel zeer gevoelige maar ook weer buikgriep, verleden maagonsteking gehad en is nu overgevoelig. Dus geniet zou ik zeggen probeer ik nu ook vn het thuis zitten

 • Florien84

  Ps volgens mij mag het wettelijk zelfs niet. Je bent immers ziek gemeld vanwege je zwangerschap. Je werkgever ontvangt daar een vergoeding voor en toch verricht je arbeid, al is het minder dan je normaal doet. Je werkgever profiteert op 2 manieren hier van. Ik wil echt niet vervelend doen, maar als die vergoeding van het UWV komt, dan kan het nog wel eens als fraude gezien worden.

 • Soccer-Mom

  Ze mag op arbeidstherapeutische basis werken. Ze doet straks immers niet haar eigen werk dus profiteert de werkgever hier ook niet.

 • marieke-2018

  Ik zit sinds week 7 al in de ziektewet. Kwam door extreme misselijkheid en spugen, leidinggevende vond het beter om mij dan 100% ziek te melden aangezien ik ook in de zorg werk als verzorgende IG en ze zei het team heeft dan wel telkens een groot probleem als je s' morgens ziek meldt en dat wilde ze voorkomen. Maar ik kon ook echt niet werken dus het was ook een goede keuze. Zodra het beter werd zou ik weer gaan werken, het werd rond week 18 beter maar toen kreeg ik heel erg last van mijn rug en bekken waarvoor ik nog steeds onder behandeling bij de fysio ben en toen zei mijn leidinggevende dat ik tot mijn verlof in de ziektewet zou blijven omdat je met deze klachten niet in de zorg kunt werken. Ik zou wel af en toe helpen in het restaurant of administratie doen en dit heb ik een paar keer gedaan maar ik kreeg op een gegeven moment de ene na de andere klacht, luchtweginfectie, extreem moe en benauwd, voelde me gewoon niet lekker en had harde buiken. Dus zit sinds februari al thuis en ben een paar keer op t werk geweest. Ik vindt t wel heerlijk om fulltime bij mijn dochtertje van bijna 2 te zijn maar ik merk ook dat zelfs de zorg voor haar mij te zwaar is. Gelukkig gaat ze 2x smiddags naar de opvang en de opa's en oma's willen ook wel op andere dagen s' middags oppassen zodat ik alleen de ochtend alleen ben met haar maar sommige dagen heb ik haar de hele dag en dan ben ik savonds heel moe en last van mijn buik. Nog 5 weekjes en dan mag ik gaan genieten van 2 lieve meisjes😍 Hopelijk komt ze mooi optijd.

 • Sammiebammie

  Ik zit al vanaf 8 weken 50% in de ziektewet ook ivm extreme misselijkheid

 • Joep95

  Zie de drie reacties hieronder, dat klopt niet helemaal denk ik. Er bestaat ook nog zoiets als arbeidstherapeutisch aanwezig zijn, dit is niet ongebruikelijk. Fijn voor jou, fijn voor je werk. Als het niet lukt lijkt het me geen probleem dat je volledig thuis blijft, ze rekenen in de bezetting als het goed is niet meer op je.

 • Summer89

  Klopt wel hoor! Ze mogen je dan niet zomaar voor ander werk inzetten. Een zwangere die 100% uitvalt wordt 100% door het UWV betaald. Een bedrijf mag hier van niet profiteren door dus toch om werkzaamheden te vragen. Want dan ben je in feite gratis aan het werk.

 • Lispeltuut

  Ze profiteren er niet van. Ze doet namelijk niet het werk waarvoor ze is aangenomen.

  Een werkgever mag gewoon, in overleg met de ARBO-arts, besluiten dat je therapeutisch aan het werk kan.

  Ik denk dat een werkgever uiteindelijk boven de ARBO-arts staat, maar weet dat niet zeker.

 • Dane

  Ja dat dacht ik ook al (wat florien84 zegt). Weet de bedrijfsarts dit en wie zegt dat je komende diensten wel gewoon moet komen? Je bent niet voor niks 100% ziekgemeld.

 • Lispeltuut

  Arbo-arts geeft alleen advies, werkgever is bindend.

  Arbo-arts geeft advies geen fysieke belasting meer. Zoals ik het lees heeft haar leidinggevende ervoor gezorgd dat zij geen fysieke belasting heeft op haar werk.

 • Sammiebammie

  Bedrijfsarts geeft idd advies maar leidinggevende moet zich daar ook aan houden. Zij is op vakantie dus neemt senior verpleegkundige haar waar, met haar heb ik afgesproken om alleen medicatie te delen en een beetje met de mensen te keuvelen haha, dinsdag is leidinggevende terug misschien dan vervangend werk doen

 • Lispeltuut

  Een leidinggevende hoeft zich dus NIET aan het advies van de arbo-arts te houden (al doen ze dat in de praktijk meestal wel).

 • Florien84

  Je bent 100 procent ziek, dus eigenlijk zou je de komende diensten ook niet moeten werken.

 • marieke-2018

  Klopt, ik ben ook 100% ziekgemeld al heel vroeg ivm hele erge misselijkheid en spugen en toen dat over was rug en bekken klachten. Ik zou wel af en toe komen om administratie etc. te doen maar omd ast ik me vaak niet fit voelde en heel erg moe was ben ik maar een paar keer geweest en mijn leidinggevende heeft hier nooit moeilijk over gedaan, ik moest aan mezelf denken en idd ze krijgen het volledig vergoedt dus als je wel iets kunt betekenen voor het team is dat mooi maar het moet jouw keus zijn vindt ik, wanneer en of je komt, ze hebben immers extra hulp gratis dus al is t maar een uurtje wat je die week komt, moet niks uitmaken.