Het is een.....

Hallo allemaal.
Ik ben een tijdje niet hier op baby bytes geweest.
Maar wij zijn na 3 jaar lang eindelijk zwanger geraakt door middel van iui
En ik zou 1 april uitgerekend zijn. Nu wil ik jullie wel mijn verhaal vertellen van hoe het verder is verlopen.
Het begon donderdag smiddags om half 5 op 5maart. Ik kreeg opeens veel pijn in mijn maagstreek en rechter ribben.
Ik lag te shaken op de bank en kon opeens niets meer. Mijn man heeft de huisartsenpost gebeld. En doorgegeven dat ik 36 weken zwanger was en zoveel pijn heb dat het niet te houden was.
Ze stuurde meteen met grote spoed een ambulance en een verloskundige. Ook was mijn bloeddruk opeens torenhoog. Terwijl ik zelf altijd een lage bloeddruk heb.
De verloskundige heeft naar het hartje geluisterd en dat klopte gelukkig nog. Ze voelde even aan mijn buik en zei meteen. Jullie moeten nu met spoed naar het ziekenhuis!
Dit gaat niet goed ze heeft het hellp syndroom. (zwangerschapsvergiftiging) nou over een hele hobbelige weg met de ambulance dat deed me toch enorm zeer! En kreeg geen pijn medicatie.
Eenmaal in het ziekenhuis alle controles gedaan ctg, urine check, bloeddruk, bloedprikken. Toen kwam er een gynaecoloog aan rennen. En ja daar was het antwoord dan
Je moet nu met spoed een keizersnede ondergaan. Je lever is aan het falen. Jeetje dan schrik je toch wel even. Daar lig je dan bijna opeens op apen gapen..
Snelsnelsnel naar de OK. Kregen ze het infuus niet geprikt en lag ik nog steeds zonder enige pijn medicatie. Uiteindelijk met een echo apparaat is het gelukt.
Inmiddels was het toen half 9 savonds toen ik naar de OK ging. En kreeg ik een verdoving in m'n rug en hebben ze 10 x moeten aanprikken voor een zenuw voor de ruggen prik.
Je raad het vast al wel.. Dat ging dus niet lukken. Dus onder gehele narcose. Toen werd ik wakker op de uitslaapkamer.
Je hebt een zoon! En tja ik zei waar ben ik.. Ik wist niets meer. Was enorm ziek. En moest medicijnen krijgen door het infuus.
En ja hoor het infuus deed het niet meer. Moesten ze weer opnieuw prikken met echo apparaat. Dit duurde wel 15min. Toen mocht mijn man met onze zoon naar mij komen om kwart voor 11.
Dolgelukkig dat we een zoon hebben gekregen en dat we allebei de operatie hebben overleefd.
Onze zoon heet Owenn Avery. 2450gr 49cm. Hij heeft last van geelzucht door dat hij prematuur is.
Toen kreeg ik te horen dat ik kantje boort heb gelegen, mijn bloeddruk ging op en neer en ze kregen hem bijna niet stabiel
Ik moest bijna naar de ic. Maar toen gebeurde er een wonder en is het wat hersteld en mocht ik gelukkig samen met mijn zoon op 1 afdeling.
Ik ben nog een aantal dagen erg ziek geweest en kon niet voor mijn zoon zorgen. Dit was echt niet leuk.
Nu ben ik gelukkig na 5 dagen in het ziekenhuis lekker thuis. En knappen we allebei goed op. Zo dit was zo'n beetje m'n verhaal.


955 x gelezen, 1

In Baby

reacties (13)


 • Aapjeguppie

  Gefeliciteerd met Owenn, mooie naam. En ondanks de heftigheid van je bevalling hoop ik dat je ondertussen alles wat hebt kunnen bevatten en kunt genieten.

  Laat je man weten wat de signalen zijn waar hij op moet letten als je een terugval in je herstel krijgt. En dan bedoel ik zowel mentaal als lichamelijk. Soms denk je zelf dat je goed herstelt maar blijkt later dat je eigenlijk toch met wat dingen worstelt. En dat mag, dat is zelf heel begrijpelijk bij de ervaring die je hebt. En uiteraard hoeft dit niet hé, je kan het ook prima verwerken en meenemen als je er samen over praat.

  Oh en dan ook nog even... Let jij ook op je man. Want wat ik lees is dat het acutut heel erg slecht is gegaan met je en dat hij je had kunnen kwijtraken. Dit kan er bij hem ook inene inslaan en dan kan het ook zijn dat hij jou daar niet mee lastig wilt vallen.

  Geniet van jullie mooie zoon.

 • Ranna

  Dankjewel.. Ja het is erg heftig allemaal. Nu komt het pas echt aan. Ik had vandaag verloskundige aan de telefoon die mij naar het ziekenhuis heeft gestuurd ik moest spontaan huilen. Want ze zei je bent echt heel erg ziek geweest echt op het randje.. Toen kwam alles weer omhoog. En hebben mijn man en ik effe samen een momentje gehad. Ja het valt voor beide niet mee. Maar het was ook wel eng ivm corona virus.. Ziekenhuis waar ik zou bevallen was net die dag smiddags weer open gegaan voor bevallingen. Gelukkig gaat alles goed met onze Owenn. en ik voel me nu wel redelijk maar ik ben bang als mijn man weer gaat werken dat het er uit komt. Ik ben al voor mijn zwangerschap 1.5jaar thuis door burn out en depressie.

 • Aapjeguppie

  Wat ontzettend vervelend dat je al zo lang thuis zit. En meestal hangen die twee wel samen. Zorg goed voor jezelf. Zorg voor voldoende slaap, ga veel rondjes om (dat kan ook met corona) en eet gezond.

  Verder hoop ik dat je samen met je man heerlijk geniet van jullie prachtig mannetje.

 • Peepah

  Gefeliciteerd met jullie zoon, wauw wat een prachtige naam!

  Een heftig verhaal, maar gelukkig heeft iedereen snel gehandeld met een goede afloop. Ik hoop dat je dit tzt een plek kunt geven.

 • Ranna

  Dankjewel owenn doet het voorbarig goedja gelukkig herkende ik dat het niet goed was..

 • -mamavanM-

  Wauw, want ontzettend heftig zeg!

  Nu lekker genieten met je kleine man.

  Gefeliciteerd!

 • Ranna

  Gaan we doen dankjewel

 • Sara1989

  Jeetje wat heftig.

  Nu lekker rustig aan en heerlijk van elkaar genieten!

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon!

  😘

 • Ranna

  Dankjewel ja het was heftig en nog steeds. Je beseft het pas. Later..

 • Zeldawarrior

  Tjonge, wat een heftig traject! Allereerst gefeliciteerd. En heel veel beterschap en een spoedig herstel gewenst en hopelijk kunnen jullie volop van elkaar genieten.

 • Ranna

  Ja het was echt heel heftig en nog steeds wel het is best traumatisch je wordt geleefd.. Nu eenmaal thuis is het genieten met z'n 3e. Nu mag ik 6 weken niets doen..

 • MamaItalia

  Jeetje wat een heftige bevalling. Gefeliciteerd met je zoon

 • Ranna

  Ja had wel anders gehoopt maar soms Loopt het niet zoals je wilt. Bedankt