Toenemende pijn verborgen reflux.

Helaas is de verborgen reflux van ons zoontje weer flink verergerd.
Momenteel is het zo heftig dat hij ook veel last houdt als hij schuin ligt in de box of z'n bed.
Sinds 4 dagen slaapt hij niet meer echt, zowel overdag als snachts niet.
Waar ik vorige week de kinderarts vrolijk vertelde dat hij wel last had, maar het handelbaar was voor hem,
Is het nu totaal anders.
Ik zie dat hij oprispingen heeft, waarna hij moet hoesten en erg hard huilt.
Hij heeft veel pijn, is dood op, maar kan de slaap maar niet pakken omdst hij steeds wakker wordt door de pijn.
Kinderarts terug gebelt en de nexium is opgehoogd naar 2x daags 5mg.
Hij heeft geen last van krampen oid, gelukkig maar.
Het is echt het stomme zuur. Heb hem Zetpil gegeven onder het mom van, baad het niet dan schaad het niet.
Maar tot op heden geen effect. Opvallend is dat vast voedsel wel goed gaat.
Hij reageert vooral zo op zijn melk. Maar vaak pas een tijdje na de fles.
Hopelijk kan de kleine man zijn slaap vanavond pakken. Het is zo moeilijk hem zo te zien.
Ik wil hem zo graag helpen, maar meer als hem bij me nemen en mee op sleeptouw in de draagdoek kan ik helaas niet doen.
Het doet me pijn hem zoveel pijn te zien hebben...

642 x gelezen, 2

In Baby

reacties (7)


 • Regina1992

  Ik heb voor mijn baby van 3 weken een gel gekregen dat polysilane heet.. is uit Frankrijk maar de apotheek hier in België kon hem gewoon bestellen., ze heeft wel nog last van het omhoog komen maar het doet haar geen pijn meer .. het legt een laagje over de slokdarm en maag..

 • Mama-LenA

  Klopt het dat je zoontje 7 maanden is? Heel naar dat hij er nog steeds zoveel last van heeft. Onze zoon had ook verborgen reflux, nexium was gelukkig een top middel. Vervelend dat het bij jullie nog niet genoeg doet..

  Wij merkten dat vast voedsel beter ging, dat komt minder snel omhoog. Verder idd heeel veel dragen. Onze zoon werd toen hij kon rollen een echte buikslaper. Dat hielp ook enorm. Maarja, dat is wel een dingetje, want het is geen veilige manier.. maar hij draaide steeds weer terug naar die positie, dus op een gegeven moment vertrouwden we er maar op dat hij steek genoeg was.

  Ik weet niet of je iets kun geven om de pijn in de keel wat te verzachten? Misschien thijmsiroop? Bij de apotheek hebben ze er 1 die al vanaf 3 mnd mag.

  Heel veel succes en sterkte ermee, ik weet (helaas) uit ervaring hoe zwaar verborgen reflux is.

 • Raintje

  Bedankt voor je reactie. Ik zal eens kijken voor de thijmsiroop 😁

  Hij is as maandag 9 maanden. In het verleden is hij een keer volledig gestopt geweest met alles. Helaas weer herstart met nu een nieuwe piek. Nexium was hier ook een life saver. Ik had zowaar een ander kind terug. Hij was serieus opeens altijd vrolijk.. Letterlijk het zonnetje in huis. Het leek allemaal onder controle, op wat ongemakken na. Maar als je weet waar hij vandaan kwam, dan neem je die voor lief. Maar nu is hij dus weer terug bij af. Hopelijk helpt de ophoging en kan mijn mannetje weer zijn vrolijke zelf zijn. Want dit is echt hartbrekend.

  Hij kon eerst nog wel rgwoon even op verschoonkussen voor de luier of wassen. Nu begint hij meteen vol te lopen, te slikken en hoesten en vervolgens kei hard huilen.. Zo zielig.

  Ook met spelen was het nogmaal gewoon goed, hij rolde van rug naar buik en terug.. Maar nu zelfs op zijn buik last. Ik hoor het letterlijk omhoog komen. Hij reutelt / zaagt nu ook met ademen.

  Ik vermoed, zoals nog-even al zei, dat hij wederom een slokdarm ontsteking heeft.

 • Mama-LenA

  Pffff wat heftig zeg... ik kan me voorstellen dat je moederhart breekt, als je je kind zoveel pijn ziet hebben. Ik hoop echt voor jullie dat het heel snel beter mag gaan.

 • Nog-even!

  Misschien is zijn slokdarm wel ontstoken, door al het maagzuur? Ik weet helaas zelf hoe zeer dat doen. Tijd voor Omeprazol, lijkt me... O, iik zie dat nexium omeprazol is... Ik hoop dat de ophoging helpt!!

 • Raintje

  Toen hij nog geen 8 weken was had hij ook een ontstoken slokdarm, zo zielig.

  Hij heeft zo veel pijn. Warm of juist koud water helpt ook niet. Misschien heel eventjes, maar daarna komt het weer het zo hard terug.

  Weet jij nog wat je destijds deed ter verlichting?

 • Nog-even!

  Omeprazol was het enige dat hielp... Ik kon warme havermoutpap als enige een beetje wegkrijgen... En hele kleine hapjes/slokjes... Slikken deed zo'n pijn... Alsof er een brok vastzit in je slokdarm... Het is daarna ook niet meer helemaal goed geworden. Alsof er een litteken zit ofzo.. Als ik nu banaan heb gegeten, doet het weer pijn. Dus ik vermoed dat ik daar ongemerkt maagzuur door naar boven krijg... Maar zeker weten doe ik het niet...

  Ik hoop echt dat het gauw beter wordt, want dit is zo naar!