Zonnebrandcrème welke?

De keuze is reuze. Maar welke zonnebrand creme is nou het beste. En waarom is de ene goedkoper dan de andere? Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden. Ik haalde altijd goedkopere eigen merk. Maar o ze jongste is rood en heeft een witte huid. Zelf word ik ouder dus dacht ik vision of biodermal Maar ja waarom? Zijn deze dan ook echt beter?

1092 x gelezen, 3

reacties (27)


 • Jij-laat-het-hartjes-regenen

  Van P20 vind ik heel fijn. Deze werkt 10 uur dus je hoeft niet steeds weer in te smeren. Kwam ook bij de Consumentenbond heel goed uit de test

 • Pandabeertjes

  Ik gebruik echt zélden zonnebrandcrème. Wij zoeken altijd de schaduw op. Dan kleuren ze langzaam bruin en verbranden niet snel. Op die hete zonnige dagen ben ik het liefst thuis. We hebben wel een flesje liggen, factor 30 van de lidl

 • Manou1987

  Van de hema de spf 50+ voor gevoelige huid. Ruikt natuurlijk minder lekker want er zit geen parfum in maar werkt super goed.

 • Marr550

  Sowieso een zonnenbrand zonder deze ingredienten:

  Oxybenzone

  Avobenzone

  Homosalate

  Octinoxate

  Octocrylene

  Cinoxate

  Dioxybenzone

  Ensulizole

  Meradimate

  Padimate O

  Sulisobenzone

  Octisalate

  Aminobenzoic acid

  Trolamine salicylate

  Sowieso Ben ik geen fan van zonnenbrand. De zon is gezond voor je. En tuurlijk te veel niet. Zonder zonnenbrand, hoed/pet en zonnenbril houd je het vaak niet lang uit in de zon. Dan geeft je lichaam eigenlijk al dan dan het je lichaam te heet wordt en dat je afkoeling of schaduw nodig hebt. Synthetische filters in de zonnenbrand is echt voeding voor huidkanker. Ga opzoek naar een zonnenbrand met 100 % minerale filters ipv synthetisch. Zul je heus wel ergens in NL hebben. Woon zelf niet in NL dus ik Kan je niet helpen aan merken.

  Met een natuurlijke zonnenbrand moet je wel wat vaker smeren. Wij hebben zelf wel pigment in onze huid, dus ik gebruik het alleen aan het begin van de zomer. Vaak doe ik bij onze kids ook een t-shirt aan als we de hele dag bij het meer zitten. Smeer alleen hin nek en oren in.

  Duurdere merken kunnen vaak gebonden zijn aan bekende merken, niet eens kwaliteit. Maar blind aub weg van goedkope rotzooi en ga echt opzoek naar een goed middel. Helemaal als je erg afhankelijk bent van zonnenbrand

 • Maartje07

  Voor de jongste gebruik ik Naïf.

  Wijzelf en de oudere kinderen meestal Nivea.

 • XooXooX

  Voor mijn dochter gebruik ik biodermal. Ze heeft een gevoelige huid, maar met biodermal valt het mee.

 • Pcuk

  Ik ben vooral benieuwd wat maakt dat de visions of biodermal duur is.

 • flierefluiter

  Merknaam. Reclame. Investeren in onderzoek.

  Waarom is Nutrilon 2x zo duur als Kruidvat? Coca Cola versus huismerk? Biologisch VS niet.

 • flierefluiter

  Ik weet niet of ‘ik verbrand niet met die en die’ een goede graadmeter is. Ik ben echt nog nooit van m’n leven verbrand. Ben toch echt een blanke Hollandse met blonde haren en vroeger nooit hoger dan factor 4 gesmeerd. Daar op afgaande zou dat dus prima zijn. Ondertussen weten we wel beter haha.

  Maargoed. Hier wordt altijd gesmeerd met de goedkoopste. Lidl. Kruidvat. Ik vind ze allemaal prima. Ik denk dat de crux meer zit in hoe dik en vaak je smeert dan in het merk. Met het duurste merk maar twee keer per dag insmeren doet natuurlijk weinig goeds

 • Trotsemamavan3kindjes!

  Ik vind Eucerin heel fijn!! We zijn net naar Turkije geweest, 40 graden en volop zon. Alle 3 de kinderen, mijn man en ik hebben hierbij gesmeerd en niemand verbrand!

 • hienbabytie

  Ik zweer bij Vision. Factor 50 en 30, merk tussen beide weinig verschil. 3 kinderen, nog nooit verbrand gelukkig.

 • MarieAnn

  https://www.maxmeldpunt.nl/veiligheid/deze-geteste-zonnebrandcremes-beschermen-minder-goed-dan-beloofd/

 • Nien33

  Onze dermatoloog raadde Actinica aan. Waar wij zelf op letten, is dat de zonnebrand parfumvrij is.

  Voorheen gebruikte ik altijd een spray, maar volgens de dermatoloog is een lotion beter. De spray wordt vaak veel te dun gesmeerd, waardoor het effect minder is. Als de kunderen buiten spelen en de zon flink schijnt, hebben ze uv-shirts aan.

 • Dame68

  Het maakt niet zoveel uit. Wat belangrijker is is dat je kiest voor factor 30 of 50 en elke 2 uur een goede laag insmeert. Ik zou ook voor waterproof gaan (maar ook dan veel en vaak insmeren)

  Denk ook om de huid in t-shirts . Katoen van tegenwoordig is niet altijd meer zo dicht geweven als vroeger. Wij kopen ook uv werende kleding voor ons kind voor op heel zonnige dagen

 • Charliecharlie

  Ik geloof echt niet dat duurdere merken beter zijn. Parfumvrij/hypo-allergeen kan soms nodig zijn maar niet voor iedereen en lang niet alle duurdere merken zijn dat per definitie.

  Wij hadden een voorraad van de Lidl en van Kruidvat. Zo’n deodorant-achtige fles (met waterachtige lotion) of type plantenspuit vind ik het fijnste :)

 • Minibeeb83

  Hier de goedkoopste ook voor dochter met kwetsbare zeer lichte huid. Alleen zoon is er allergisch voor, voor alles waar parabenen in zitten dus die krijgt eucerin (doe je ook echt lang mee met zo’n fles)

 • Chudo

  Hier krijgen mijn kids vele bultjes en uitslag van goedkope zonebrand.

  Zwitsal bevalt wel erg goed. Geen bultjes, zacht voor de huid en trekt snel in/is niet vet

 • seonsyain

  Hier ook inderdaad. Nivea voor kids hebben ze geen uitslag van.

  Onze jongste zoon kreeg bij mijn zus vision op, maar zat daarna ook onder de uitslag. Dus prijs heeft er niet alles mee te maken. Kruidvat huismerk viel een paar jaar terug hier ook slecht uit. Sindsdien gebruik ik alleen nog maar Nivea, omdat dit altijd nog goed is gegaan.

 • 10048Female

  De veiligste zonnebrand is waarschijnlijk van attitude.

  Op de app inci beauty kan je kijken welke het veiligste zijn. De groene zonnebrand van de lidl komt er ook redelijk goed uit.

 • Assiral

  Ik zou vooral kijken naar wat voor ingrediënten je op je huid smeert. Er zit in heel veel zonnebrand merken zoveel troep, dat wil je niet op je hebben.

  Verdiep je daar eens in en kies dan.

  Wij hebben Lovea, en dr leenarts voor onze kinderen en onszelf.

 • Lindaaaaaaaa

  Heb kruidvat, prima!

 • billys

  Overigens denk ik dat er niet een beste zonnebrand is, maar dat het enorm afhankelijk van je huidtype is. En van wat je fijn vindt, ik heb eerder een zonnebrand van de gezondheidswinkel gehad, die was fijn, rook lekker en beschermde ook beter dan alles wat ik daarvoor had gebruikt maar ik vond het een drama om 'm goed uit te smeren.

 • billys

  Ik smeer de kinderen met Naïf, altijd factor 50. Afwisselend met de spray en de lotion. Ik heb zelf een zeer witte huid en verbrand altijd, ongeacht welk merk zonnebrand (altijd minimaal factor 50 en idioot vaak smeren) maar sinds ik me ook insmeer met Naïf ben ik nog geen 1 keer verbrand. Kinderen hebben allebei het huidtype van mijn man en worden na een tijd poepie bruin, beige is het hoogst haalbare bij mij 🤣

  Verder hebben ze altijd uv-shirtjes aan als we aan het water zijn en een hoedje/pet op.

 • Jvb

  Wij gebruiken Niveau omdat we die geur fijn vinden, het lekker smeert en niet lang plakkerig blijft. Doet ook goed z'n werk. Ik koop ze altijd in de aanbieding, want volle mep vind ik ze te duur. Andere merken vind ik niet fijn voelen of vies ruiken.

  Maar in de volle zon bij water dragen onze kinderen altijd een uv shirt

 • Koningskoppel.mama

  Wij zijn op het moment op vakantie en gebruiken (al jaren) vission voor ons en onze kinderen. Onze kinderen zijn geen moment verbrand. Zelfs mensen hier vragen welke zonnebrand wij gebruiken omdat de zon erg fel is en er volgens andere niet tegen op te smeren is.

  Wij zijn van mening dat Vission veruit de beste zonbescherming biedt. Zowel wij als de kinderen verbranden nooit en dat was vroeger wel anders toen we nog nivea gebruikte.

 • Nog-even!

  Ons gezin gebruikt de kinderzonnebrand van Lidl. Deze kwam ooit goed uit de test. En ik vind het fijn dat er geen geur aan zit.

 • Lady-Whistledown

  Meningen over welke de beste is, zullen enorm verschillen. Zelf gebruik ik graag Ambre Solair of Nivea. Altijd factor 50. Naast een goede zonnebrandcrème is goed insmeren net zo belangrijk.