Vraag over puber dochter

Ik heb een hele gezellige lieve zorgzame puber dochter. Overigens ook eentje met een grote mond dienen geregeld achter het behang wil plakken.

Maar goed ze word in juli 12 en gaat na de middelbare school. Bortsvorming en haar groei hoort daarbij. Prima al vind ik het lastig om ons kleine meisje groot te zien worden. Nu zoek ik leuke boxers/hipsters. Ze heeft mooie ronde billen dus een 176 past niet. Maar een xs is vaak met kant en al voor wat grotere pubers dat vind ze niets. Dus de tips zijn welkom.

Hoofdvraag is ze heeft een soort van snorretje, het zijn hele zachte haartjes maar als de zon erop schijnt vind ze het vreselijk. Dan zie je echt wel dat ze haartjes heeft op haar bovenlip. Een mini snorretje. Ik weet alleen niet goed wat te doen. Ze wil het eigenlijk wel weg hebben. Maar ik vind haar zo jong. En het is vooral te zien als de zon schijnt. Ik heb nu gezegd laten we de zomer even afwachten en is het echt zo vreselijk dan kunnen we er wat aan laten doen. Maar goed ervaring is dat de haartjes dan sneller en harder terug komen. Iemand hier ervaring mee?

1103 x gelezen, 1

reacties (25)


 • AMimi

  Ik zou naar hema, zeeman of primark gaan. Die hebben vaak wel gewoon ondergoed, zonder poespas. Maar mocht er nou wel een kanten randje aan zitten, in principe draag je het toch onder je kleding, dus lijkt het me belangrijker dat het comfortabel zit.

  Wat betreft de snor. Informeer naar een laser behandeling.

 • CCARINAA

  Hier ook een puber dochter van 14.

  Ze heeft een periode de Australian boxers gedragen. Te koop bij de action.

  Nu wil ze over op sport strings 🤦🏻‍♀️

  Ze is best groot van postuur. (Groter dan mij) en ook met mooie rondingen. Ik denk dat ik er maar aan toe moet geven. Maar het verschil is wel erg groot in 1 jaar tijd!

 • Pcuk

  Heftig he

 • CCARINAA

  Ja best wel. Als ik kijk naar mijn puberteit met mijn vriendinnen en deze puberteit, dan zie ik ook echt zulke grote verschillen.

  Het veranderen van lichaam begint al in groep 6/7.

  "Vroeger" was het niet normaal. En nu wel. Menstruaties beginnen al op de basisschool.

  Mn oudste van 14 al vanaf haar 11e.

  En dan heb ik nog een dochter die dinsdag 11 wordt, en die zit daar nog helemaal niet op te wachten! Ze worden dan zo snel "al een dame". Ik was 15 toen en totaal niet mee bezig toen mij dit allemaal overkwam.

  Meisjes van tegenwoordig zijn al zo snel rijp lijkt het wel. Dat maakt me soms best wel bang.

 • Charliecharlie

  Hema heeft heel fijne slips/boxers (ik ben vooral fan van de micro stof, rekt ook lekker mee als ze verder groeit!). Ook bij c&a wel eens fijne gekocht.

  Het “snorretje” zou ze evt kunnen laten waxen of epileren. Dat komt niet harder/opvallender terug. Ik zou er, als ze het echt vreselijk vindt, niet al te erg tegenin gaan. Gewoon zeggen: ik zie het nauwelijks, maar als jij het vreselijk vindt halen we het weg. Hoe dan ook niet scheren, natuurlijk.

 • Pcuk

  Ik ga er ook niet tegenin snap het helemaal. Het is meer dat ik haar zo jong vind. Ik vind alles prima als ze zich maar prettig voelt

 • Soof16

  Ik heb gewoon onderbroeken van wibra en zeeman zonder kant hoor. Hema heeft ook zonder kant. Lekker samen even gaan shoppen en verschillende dingen bekijken/ proberen tot ze een fijn merk heeft gevonden?

 • Pcuk

  Ja ze had een heerlijk merk maar helaas te klein nu. We zijn al een paar keer geswitcht. Onderbroeken draagt ze niet het zijn van die hipsters. We hebben hier geen primark wellicht is dat een goede optie

 • Baby323

  Volgens mij is er genoeg XS zonder kant hoor! Bij de Hema sowieso fijne en neutrale boxertjes in maat XS.

  Snorharen geen ervaring mee, maar als ze er zelf last van heeft/onzeker van is, dan zou ik het ook eens bij een salon vragen. Wie weet is een soort bleken wel voldoende..

 • Marjolein84

  Mijn dochter (12) past al een tijdje geen kindermaten boxer/hipster. Ze vindt printjes nog leuk. Wij hebben bij action gehaald van australian.

  Als je zoekt op Google zijn er veel resultaten van effen tot printjes. Mijn ervaring is dat xs zelfde maat is als 176. Mijn dochter draagt een m.

 • Lady-Whistledown

  Xs boxers vaak met kant? Nee joh, genoeg keuze. Laat haar vooral zelf kiezen.

  Over het ontharen, zou advies inschakelen bij een schoonheidsspecialist.

 • Pindakaasappel

  Hema, primark, hunkemoller. Ik zou haar het zelf laten uitzoeken. Zij moet er nota bene in lopen.

  Ik heb zelf ook een hele sterke haargroei dik en donker. Ook op plekken waar ik het liever niet had dus ook op de bovenlip. Ik heb zelf altijd waxstrips van de action gekocht. Even de schaar erin en op maat maken. Huid strak trekken en rats eraf. Ik zou haar hier ook gewoon zelf de keuze ingeven. Hou het niet tegen. Ik wilde dat mijn moeder mij toen zulke dingen had laten doen/vertelt had. Nu ik ouder ben heb ik zojuist zoiets van lekker boeiend, maar in de pubertijd ben je zo kwetsbaar.

 • Pcuk

  Nou precies dat het kwetsbaaarder ik wil haar daarvoor behoeden. Ze mag uiteraard gewoon het weg halen maar ze leek me nog zo jong. En hopelijk word het dan niet erger

 • Vlindermoeder

  Ik heb zelf ook altijd heel veel haargroei gehad. Ga alsjeblieft niet scheren. Dat is mijn fout geweest en nu heb ik echt baardgroei. Ik zou even naar een schoonheidsspecialiste gaan. Ik was 11 toen ik mijn benen voor het eerst heb geschoren, omdat ik werd gepest. Ik snap dus zeker de onzekerheid bij je dochter.

 • Pindakaasappel

  Dat schijnt niet zo te werken heb ik een keer gehoord. Ik dacht dat ook altijd. Volgens mij is het echt een genetische iets. Ik durfde daarom zelf nooit te scheren, maar de snorharen werden ook dikker met waxen.

  Je hebt er waarschijnlijk inruil voor een mooi dik boshaar op je hoofd. Dat is dan weer het voordeel🤣

 • Assiral

  Als zij het niet mooi vind of zich er aan stoort dat ze een snorretje heeft (wat ik best begrijp), zou ik met haar naar een schoonheidsspecialiste gaan, die kan het goed weg halen. Zelf goeie ervaring met het weghalen dmv touw, ipv harsen. Harsen is vrij heftig voor de kwetsbare huid.

 • Mela2020

  Primark.

  Laat haar zelf d'r ondergoed uitzoeken daar, vind ze ook vast fijner. En haar snorretje zou ik idd pas doen na de zomer. Als ze naar de middelbare gaat.

  Tips inwinnen bij salons niet weg scheren nee

 • MarieAnn

  Je hebt ook leuk ondergoed bij de Action. Over het snorretje, ze is inderdaad jong, maar als ze er echt last van heeft, zou ik er wel iets mee doen. Dan zou ik het eerst met haar bespreken wat de opties zijn.

 • Moedervanprinses

  Ondergoed bij de primark. Daar heb je xxs of xs heel veel soorten zonder kant, meer sport. Ook de topjes. Ik haal ze daar ook. Snor hier hetzelfde probleem, ook de vraag hier gesteld en uiteindelijk voor ontharingscreme gegaan. Heeft niet heel erg geholpen maar goed genoeg voor mijn dochter want hoor haat nu even niet meer hierover

 • Pcuk

  Ze draagt beginnende bh van de zeeman voor nu is dat nog oké. Ja zonder kant was al bij de h en m en Hema etc geweest maar dan is het meteen to much. Fijn dat je dochter geen last meer heeft momenteel. En fijn te lezen dat mijn dochter niet de enige is 😊

 • Lola198

  Je kan het makkelijk zelf harsen met wax strips. Of door de schoonheid specialist. Heb ik ook altijd gedaan. Of laten touw epileren maar dat vind ik persoonlijk pijnlijker als harsen. De Blonde dons haartjes in het midden blijven zo en het wordt niet meer.

 • Pcuk

  Ook op deze leeftijd al? Ik doe zelf ook mijn bovenlip maar goed dat zijn ook echt donkere stugge haren. Vind mijn dochter nog zo jong. En tegelijk denk ik het zit er wel dus kan me best voorstellen dat ze die zachte donkere haartjes niet fijn vind.

 • Lola198

  Ja als ze er echt mee zit zou ik dat wel gewoon doen inderdaad. Of zeggen wat de opties zijn en haar zelf er een keuze in laten maken. Waarom er last van hebben als er een makkelijke oplossing is.

 • Iboi

  Ik zou het ook doen, voordat ze naar de middelbare school gaat al een paar keer aan laten wennen. Ik heb er als kind zo'n onzeker gevoel door gehad. Het had heel erg geholpen als ik het weg had kunnen halen (mijn moeder interesseerde het niet hoe ik er bij liep, als het maar geen geld kostte).

 • Nog-even!

  Met zo'n jonge huid, zou ik niet zomaar gaan harsen... Ik heb er 20 jaar geleden blauwe plekken aan overgehouden die nooit meer zijn verdwenen... Dat is op mijn benen, maar in het gezicht vind ik dat dus echt nogal riskant...

  Zijn het werkelijk overdreven veel haartjes? Of mag ze gewoon leren accepteren dat elke vrouw daar wat zachte haartjes heeft? Het kan ook gewoon gezond zijn om te leren dat een lijf verandert en dat dat het nieuwe normaal is...

  Laat haar zelf ondergoed kiezen. Sloggi heeft vaak zonder kant.