Wanhoop

Ik ben echt de wanhoop nabij. Onze lieve spruit, bijna 1,5 jaar, is vannacht welgeteld 2 uur NIET aan het krijsen geweest.
Hoe kan dit? Ze is nooit een goede slaper geweest, ze huilt de afgelopen tijd gemiddeld 2-3 uur per nacht. Maar altijd komt het moment wel dat ze een langer blokje slaapt.
Maargoed, net zoals altijd is ze ontroostbaar als ze huilt. Ik check altijd luier, fles, warm/koud.
En dan is het de huilbui uitzitten tot ze weer stil is. Vaak loop ik rond, of we zitten in de schommelstoel, vaak is ze een uur aan het huilen voor ze stil wordt. En dat dan meerdere keren per nacht.
Ik ben bij dit kind echt heel streng in eigen bed/zelf in slaap vallen. Dat gaat ook heel goed, ik laat haar nooit opzettelijk huilen.
Vannacht was ik zo wanhopig dat ik haar maar eens in bed heb genomen.
Maar ze begint gewoon te overstekken, trappen, slaan, krijsen.... Niks hielp. Niet troosten, geen speentje, ze huilt er gewoon doorheen
Ik dacht dus dat ik een escape had, maar die werkt blijkbaar ook niet...
Ik heb nu dus 2 uur geslapen, de rest van de tijd heb ik met een krijsend kind in de schommelstoel gezeten / gelopen.....
Ik wordt hier echt heel erg bang van, wanneer houdt het op? Hoe overleef ik dit?
Ben bijna zo ver dat ik dit wel een nachtmerrie durf te noemen😭
Ik heb al met meerdere kinderartsen gepraat, huisarts, diëtist, lactatiekundige, osteopaat, fysiotherapeut, pre-logopediste. Maar niemand kan iets vinden aan haar. Ze eet, ze groeit, ze ontwikkelt.......
De huisarts checkt regelmatig haar oortjes ( wat vaak niet lukt omdat ze zich heftig verzet).
Verder doet ze overdag gemiddeld nog 2 dutjes, en ze gaat op tijd naar bed, dus ze is denk ik ook niet oververmoeid.....
😭

1742 x gelezen, 6

In Baby

reacties (18)


 • 10048Female

  Heb je een nachtlampje aan? White noise al geprobeerd? Sommige kindjes vinden het fijn om met een knuffeltje te slapen dan voelen ze zich veiliger. Mijn dochter is bijna 1,5 en daar hebben we er 1 slaapje van afgehaald. Sindsdien slaapt ze beter snachts. Ik vertel ook altijd waar ik heen ga als ik haar in bed heb gelegd. En dat ik later nog even kom kijken of ze al slaapt. En hou hetzelfde avond ritueel aan; pyama aan, tandenpoetsen, flesje melk, verhaaltje, kusje en slaap lekker zeggen. En dan ga ik naar beneden. Hebben ze verborgen reflux al uitgesloten? Anders kan je misschien wat boeken onder de poten bij het hoofdeind zetten waardoor haar hoofd hoger dan de voeten liggen. Sommige kinderen slapen niet goed in stilte onze zoon had een muziekje met trekkoord eraan die we altijd aanzette als hij ging slapen. Wanneer is dit huilen begonnen? Zit er enige regelmaat in wanneer dit zo erg is als nu? Sommige kinderen hebben ook behoefte om zelf even uit te huilen zonder opgepakt te worden maar dat je er gewoon naast zit. Of juist behoefte dat ze heel stevig vast gehouden worden. Dan doe je de benen van de kleine aan de zijkant als ze op schoot zit en jou beide armen vouw je dan om haar heen, waarbij je met 1 hand ook stevig haar hoofdje tegen je borst aandrukt. En ook een beetje "hummen" als je dat doet. Je kan ook nog eens proberen of iemand anders dan jij haar wel stil kan krijgen. Vreemde ogen dwingen soms wat af. Of anders even een blokje om. Kinderen worden vaak rustig buiten. Ik hoop dat er een tip tussen zit wat je nog niet geprobeerd hebt. Heel veel sterkte en hou vol!

 • Sas86

  Ja super frustrerend en enorm vermoeiend.. Wij hebben dit rond 2 jaar bij onze zoon ook gehad. Nachtenlang wakker en ontroostbaar met onduidelijke reden en soms ook maar 2 uur slaap. Wij wisselden af qua nachten om te troosten en er bij te blijven, maar waren soms ook samen er druk mee. En ik zou toch ook zetpil proberen voor de nacht en evt in de nacht nog 1 geven. Bij ons was het van de 1 op de andere nacht over dus heb ook geen gouden tip. Maar hou vol en heel veel sterkte!

 • Mama-LenA

  Zijn er dingen veranderd in de thuissituatie waar ze op kan reageren qua prikkels? Verhuizing oid? Misschien proberen om overdag terug te gaan naar 1 slaapje. Dat ze rond 12 uur gaat slapen. Misschien slaapt ze overdag teveel. Ik snap dat ze overdag moe is, na zulke nachten. Maar overdag de slaap van s nachts inhalen is ook een cirkel waar je anders in blijft.

 • Tweede83

  Misschien in de nacht de prikkels van de dag verwerken. En misschien een slaapje minderen in de dag? Kijken of ze dan in de nacht nog wakker word.

 • mamavananouk

  Werkt een zetpil ?

 • Forevermom

  Heeft ze geen nachtangst?

 • MaaikeT2

  Daar dacht ik ook aan, maar dat is meestal in de avond of het begin van de nacht en duurt niet de hele nacht. Mijn kinderen hadden dat allebei, maar het duurt zelden langer dan een half uur, het langste was bij ons 50 minuten.

 • Annieniempje

  Toen ik het last tot laatste stukje dacht ik zelf aan de oortjes, ook omdat zr zich zo hevig verzet heb ik het idee dat het toch ergens daar zou kunnen zitten misschien, lastig hoor hier 3e op de lijst voor buisjes en als ze last hadden nooit ziek maar altijd zulke nachten

 • Njenz

  Wel herkenbaar. Onze dochter van 1½ heeft ook nog geen nacht "door" geslapen maar tikt soms wel een stuk van negen uur aan, dat is al een groots goed natuurlijk. Op andere dagen wordt ze zo nog om de 3 uur wakker... 's Nachts soms ook wakker-wakker en dat zegt bij haar vaak iets over de dag: te kort/rommelige slaapjes (vaak op kdv) en dan gaat ze 's nachts spoken/brabbelen maar veelal huilen tot Mama komt... en blijft.. Als de dag bij ons goed staat en dat is met vaak nog even 2 slaapjes met een van een half uur in de ochtend en de middagdut langer dan gaat de nacht veelal beter. Hoe lang zijn haar dutjes op de dag en in totale duur?

 • Jvb

  Ik lees hieronder over nachtangst. Bij nachtangsten moet je juist niet wakker maken, dat kan het erger maken. Kan het ook nog verlatingsangst zijn?

  Als ze zulke nachten heeft, slaapt ze niet genoeg, dus het kan goed zijn dat ze wel oververmoeid is hoor. Een slaapcoach misschien een idee?

 • A_no_niem

  Note: als je kind zo vaak wakker is s nachts is dekans groot dat ze wél oververmoeid is. Ze is immers een paar uur wakker

 • A_no_niem

  Als ze lichamelijk niets mankeert, dan zou ik een slaapcoach inschakelen. Geloof mij, dat is het geld dubbelen dwars waard! Ik zat bij de oudste ook uren in d'r kamertje te proberen haar stil te krijgen / telaten slapen. Ik sliep toen ook nog maar max 3 uur per nacht en dan ook nog niet aaneengesloten. Van blokjes van een half uur en dan weer drama. Wij hebben toen de kinderslaapcoach (Inge de Heer) ingeschakeld en na een maand sliep onze dochter zelfstandig, zonder te huilen.

  Bij de tweede was het helaas weer nodig, dus haar toen weer ingeschakeld. Zoveel vertrouwen hadden we erin😉

 • Blu

  1.5 jaar is wel de leeftijd waarop nachtangsten ontstaan. Kan het zijn dat ze eigenlijk slaapt terwijl ze zo huilt? Hier bij onze oudste een periode gehad. We maakten dan zijn handjes nat onder de kraan om hem wakker te krijgen. Dan even tot rust komen en ging hij weer rustig slapen.

 • Paprikaplantje

  Altijd het proberen waard? Dit gedrag heeft ze al sinds ze geboren is, maar dit moet er dus niet nog bij komen. Ik ga het proberen! Thanks!

 • Mamavandriedametjes

  Als er lichamelijk niets te vinden is, zou je haar dagschema eens kunnen bekijken.

  Misschien heeft ze meer structuur, duidelijkheid en voorspelbaarheid nodig gedurende de dag. Ga eens drie weken een heel strak schema aanhouden. Alles wat je doet, op dezelfde manier en in dezelfde volgorde en redelijk op hetzelfde tijdstip. Zie “basisfundament” uit Geef me de 5. Veel kinderen (ook zonder autisme) hebben baat bij de veiligheid die een goede structuur biedt en komen tot rust.

 • Paprikaplantje

  Het zou kunnen, ik ga het zeker eens doorlezen! Het hele eerste jaar is een enorme tsunami geweest. Na een helse strijd zijn we weer achter dat ze niet kan slapen op tijd, maar alleen op signalen. Dat gaat nu goed, en ze slaap op alle slaap moment wel echt soepel in. Wat betreft slapen hanteren we het boek baby in droomritme, dus alles gaat strak in een vaste volgorde. Het ritme van de dag iets minder superstrak omdat er meer kindjes zijn, en haar slaapjes zeer variabel. Maar de volgorde der dingen is altijd vast. Ik ga het bekijken!

  We hebben bijvoorbeeld ook geen tv of andere afleiding

 • A_no_niem

  Ja goeie tip inderdaad

 • oemmiee

  Sterkte ! Omdat je bij verschillende artsen bent geweest, heb ik geen goeie advies voor je … ik zou wel denken dat ze ergens last van heeft