Laatste dutje overslaan?

Hi Allemaal,


Vorige week heb ik een blog geschreven dat onze dochter sinds een aantal weken om half 7 wakker wordt (voorheen half 8). Kan het misschien zo zijn dat onze dochter te veel slaapt? ze wordt dus vaak rond half 7 wakker en gaat dan rond 9 uur weer slapen tot 12 uur smiddags. Daarna vaak rond half 4 een dutje waarnaar ze pas rond half 5 in slaap valt. Dit gaat ook zo als wij haar om 7 uur in bed leggen om de nacht in te gaan. Meestal is ze nog een uurtje aan het brabbelen en valt dan om 8 uur in slaap. Kan het zo zijn dat ze gewoon niet moe is? Waardoor ze waarschijnlijk om half 7 dan ook weer wakker wordt én moeten we dan misschien het laatste dutje eraf halen? Aangezien ze ook bij dat dutje 1 uur aan brabbelen is voordat ze in slaapt valt? Ze is nu bijna 13 maanden.


Wanneer zijn jullie overgestapt naar 1 dutje overdag?

630 x gelezen, 3

reacties (14)


 • Tweede83

  Hier werden ze rond half 8 wakker en gingen om 13u naar bed en sliepen dan ook 2.5 uur. Als baby sliepen ze erg veel maar met deze leeftijd weer niet kan ik me nog herinneren.

  In jou situatie zou ik het laatste middag slaapje eraf halen.

 • E87

  Ze slaapt niet teveel maar de timing is niet helemaal lekker. Zou idd ochtendut van 9 tot 10 doen. En dan om 13u weer naar bed.

  Grote kans dat half 7 haar normale wakker wordt tijd is geworden. Is heel normaal… en de wintertijd zal misschien een rol spelen?

  Zou zeker nog niet overgaan naar 1 dut als ze overdag nog zoveel slaap nodig heeft. Wij zijn rond 16/17 maanden overgegaan naar 1 dut.

 • Anoniem36

  Mijn kinderen sliepen vanaf 9-10 mnd nog maar 1x dit gaven ze ook echt zelf aan door snachts te gaan feesten. Ze slapen dan tot 7 uur/half 8 en dan wakker tot ongeveer 1130-1200 uur. Ze slapen (hier) dan zo’n 2-2.5 uur en kunnen dan savonds gewoon optijd (19-1930) naar bed)

 • Jojo91

  Half7 is echt heel netjes hoor

  Mijn zoontje is bijna 14 mnd en slaapt meestal 1x2uur. Als ze om 16.30 uur slaapt dan is het logisch dat ze om 19uur nog niet kan slapen, dus die zou ik lekker overslaan

 • Njenz

  Ik zou ook het ochtenddutje korter maken 30 min tot een uur en dan is er sprake van meer slaapdrang in de middag. Tukt ze waarschijnlijk lekker weg van 13-15 en kan ze alsnog weer tussen 7 en 8 naar bed. Gewoon een (paar) keer uit proberen? Richting een slaapje is meestal met 1,5jr maar kan ook anders natuurlijk.

 • SandraBibi

  Herkenbaar. Onze Sus is nu ook 13 maanden en de laatste 2 weken gaat het slapen ook minder vlot. Ochtend dutje prima maar middagdut wordt erg lastig.

  Wij gaan het ochtenddutje inkorteren en zien wat dat geeft. Hopelijk snel weer een goede middagdut. Succes

 • Noor0402

  Ik ben gelukkig niet de enigste haha! Jij ook succes! Ik ben erg benieuwd of het inderdaad helpt.

 • Nicolette87

  Ik zou tekenen voor half 7… als het tegenzit word ik om 5 uur al gewekt… maar misschien kun je wat voorbeeld schema’s online vinden, bv op oudersvannu.nl

 • O.

  Same here! Ben stiekem gewoon een beetje jaloers 🤣

 • claritabonita

  De vlag gaat hier uit als ze ooit een keer om half 7 wakker worden. Ben dan vaak al 2 uur op haha

 • flierefluiter

  Ik zou keihard huilen haha. Onze peuter is nooit de dag begonnen voor 7h, en zelfs dat vinden wij vroeg. We zijn alles na 7:30 gewend.

  Kan me dus voorstellen als ze ineens wel zo vroeg wakker wordt, dit ook echt vroeg aanvoelt!

 • Nog-even!

  Maak het ochtend dutje korter en het middagslaapje wat eerder...

 • Vlindermoeder

  Precies dit. Verder is half 7 echt wel een mooie tijd hoor 🙈

 • Noor0402

  Ja dan ga ik dat misschien proberen. Meestal slaapt ze namelijk 2,5 uur nog in de ochtend dus dat is best lang waardoor ze laat wakker wordt en haar middagslaapje soort van weigert.