Wordt een droom nu werkelijkheid?


Toch wil ik het ook maar even van me af schrijven. Zit hier vaak te kijken naar blogs van anderen. En nu is het tijd voor mijn verhaal😊.

Ik ben 24 jaar, samenwonend met mijn vriend 27 jaar en hebben vorig jaar september besloten om voor ons eerste kindje te gaan. Ik zat hiervoor aan de pil en ben dus begin september 2022 gestopt.
Elke maand was het maar weer een gok wanneer ik mijn eisprong had en ongesteld werd. Gezien de wisselende cyclussen die ik had (gemiddeld 31-47 dagen). En steeds maar niet raak.
Eind juni dit jaar, heb ik de dokter opgebeld en gezegd dat ik al ruim 2 maand niet ongesteld was maar ook niet zwanger was, gezien de meerdere testen die negatief waren. En ook via de huisarts maar een test gedaan, negatief.
Op zijn vroegst kon de dokter wat betekenen voor ons in september dit jaar, aangezien wij dan een jaar aan het proberen waren. (Dit kreeg ik half juli te horen) Dus ik liet het allemaal maar met rust, met in me hoofd... ach in september kan ik doorverwezen worden naar de gynaecoloog en zien het dan wel verder, wat maakt nu die 2 maanden uit.

Nog 2 weken werken en dan lekker op vakantie. Dan had ik mezelf beloofd om het gewoon lekker allemaal los te laten en het wel te zien hoe of wat. Aangezien ik vaak kreeg te horen dat ik er te veel mee bezig was (meerdere maanden ovulatie testen gebruikt).
En ja hoor, de dag voor we op vakantie gaan... ongesteld. Gemengde gevoelens, yes mijn lichaam doet het nog en aan de andere kant.. een dag voor de vakantie ?!
Gelukkig 5 dagen later en milde klachten was het weer over.

Weer terug van vakantie en met mijn vriend het er over gehad om toch maar eens wat vaker te oefenen. 1x in de 2 dagen rond de 14 dagen na dag 1 van mijn cyclus.
En ja hoor 9 dagen later weer ongesteld.. na eerst ruim 3 maanden niet ongesteld te zijn geweest. Nu in 3 weken tijd, 2 keer ongesteld.
Ik begon te denken dat nu misschien toch alle hormonen van de pil uit mijn lichaam waren en mijn lichaam zich gereset heeft ?

Op de 14e dag van mijn cyclus dacht ik.. ach wat kan mij het schelen, ik doe een ovulatie test. En gelijk ontzettend hoog. Ik wist niet wat ik zag, die avond er voor nog gezellig gehad in de slaapkamer.
S' avonds nog maar een keer getest, en ja hoor weer hoger. Op de 15e dag heb ik mijn piek gehad en savonds een gezellig onderonsje tussen mij en me vriend gehad.
De 16e dag was het al weer verminderd.

En dan.. 2 weken wachten tot je kan testen, voelt als een eeuwigheid. En don't blame me 🙈 maar bij elk dingetje wat je voelt, ga je toch denken zou het toch? En vooral als het zo gewenst is na zo een lange tijd...
Je probeert er zo min mogelijk aan te denken en van je af te zetten maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Verschillende dingen die mij het laten voelen van het is raak, puur omdat ik zelf niet zo ben of normaal anders ben en nee ik ben niet de enige.
Mijn vriend zei namelijk toen ik 7-8 dpo tegen mij, ik heb het gevoel dat je zwanger bent. En ja hij maakt vaak geintjes maar was dit keer erg serieus, terwijl hij degene is die steeds zegt, zet het van je af, hou je er niet zo mee bezig, hoe meer je op de kleine dingen let - hoe gekker je jezelf maakt.
En waarop ik aan hem vroeg of hij het op recht meende en waarom. Alles aan zijn gezicht liet zien dat hij serieus was.

Aanstaande woensdag, zou ik dan mijn menstruatie moeten hebben. Natuurlijk kon ik het niet laten om te testen op 9-10 dpo maar de uitkomst was niet verrassend. Uiteraard negatief.
Dus nu laat ik het gaan en zie ik woensdag of donderdag wel.
En zo niet, dan kan ik hopelijk snel bij de gynaecoloog te recht.

1467 x gelezen, 4

reacties (14)


 • aliemama

  Spannend hoor! Ik snap je helemaal, mensen zeggen zet het van je af, maar dat lukt natuurlijk niet. En wat het nou nog gemener maakt is dat die spanning en onzekerheid ook niet weggaat als je eenmaal een positieve test in handen hebt. Ik hoop voor jullie dat het snel mag lukken en je een mooie zwangerschap mag meemaken!

 • NewBee

  Dankjewel. Dat klopt inderdaad🙈 maar goed als het onze tijd is en ons gegund is, merken we dat snel genoeg 🥰

 • LiefsTess

  Wat spannend en zoo herkenbaar! Je wilt iets zo graag en dan is het iedere keer een domper als het niet is gelukt.

  Wist je dat je ook kan letten op je afscheiding? Als deze doorzichtig is en qua structuur hetzelfde als eiwit dan zit je in je vruchtbare periode.

  Ik ben na ruim 3 jaar zwanger geraakt, wel via het ziekenhuis (IUI ) maar op de dag van de inseminatie had ik ook die doorzichtige afscheiding en die maand was het eindelijk raak.

  Heel veel succes 🥰

 • NewBee

  Dankjewel 🥰.

  Ja dat wist ik ook. Dit ook zeker gedaan + temperatuur meten voor ik nog uit bed stapte. Daarnaast had ik ook de ovulatie testen.. Ook met dit allemaal, was het nog niet raak… Misschien dat mijn hormoonhuishouding nog niet helemaal op orde was vanwege langdurig gebruik van de pil. Hopelijk veranderd dat nu wel🤞🏻😊

 • Minibeeb83

  Hier duurde het ontpillen ook echt lang hoor! 9 maanden. En sinds ik eenmaal 1x zwanger was gewoon altijd regelmatige cyclus. Dus vooral de moed niet opgeven :)

 • NewBee

  Hopelijk is het nu inderdaad deze maand ook raak. Maar goed dat is nu nog even afwachten.. ik wist dat het ontpillen lang kan duren dus hopelijk is het nu eindelijk klaar :). Zeker geven we de moed niet op. Er zijn mensen die doen er nog langer over dan een jaar. Daarom hoop ik eigenlijk dat het of raak is of antwoorden kunnen krijgen van een gynaecoloog. We zijn nu nog redelijk jong, maar hebben ook zo iets van stel voor dat er iets mis is en dat je nog langer bezig bent.. we worden er niet jonger op. Dus kun je er beter wat eerder bij zijn.

 • Minibeeb83

  Als je pas 2 of 3x een eisprong hebt gehad en nu pas vaker een eisprong hebt vind ik het helemaal niet zo raar dat je nog niet zwanger bent. Gemiddeld duurt het 6 maanden (met eisprong!) en daar zitten jullie eigenlijk nog lang niet op. Ik snap dat als de wens er is eigenlijk elke maand te lang duurt maar jullie zijn nog piepjong. Je kan altijd even wat dingen laten checken maar ik zou ook gewoon nog wat geduld hebben als ik in jullie schoenen stond. Tis niet dat je 40 bent hè ;-)

 • NewBee

  Vanaf vorig jaar september tot eind mei ben ik elke maand nog ongesteld geweest en dat kan niet plaats vinden zonder eisprong, is mij verteld. Daarna is het 3 maand weg geweest en toen 2 keer snel achter elkaar. Dus heb wel vaker dan dat een eisprong gehad ;). De reden dat wij “vroeg” beginnen en ons na een jaar willen laten checken, is ook vanwege vruchtbaarheidsproblemen die in beide families voorkomen.. Voordat het op de natuurlijke manier niet lukt, en het via een andere weg moet :).

  Ik weet dat we nog jong zijn en genoeg tijd hebben, maar wil het zekere voor het onzekere nemen omdat de wens bij beiden erg groot is en niet later voor verrassingen komen te staan🙈

 • Minibeeb83

  Jazeker wel .. cyclussen langer dan 5 weken zijn heel vaak doorbraakbloedingen die niets te maken hebben met een eisprong. Zijn dat medische mensen die dat zeggen dat je bij menstruatie altijd een eisprong hebt? Want dat zou mij ten zeerste verbazen.. hier zei de gynaecoloog echt iets heel anders ;-)

  Hopelijk worden voor jullie de problemen uit de familie bespaard!

 • Minibeeb83

  Jazeker wel .. cyclussen langer dan 5 weken zijn heel vaak doorbraakbloedingen die niets te maken hebben met een eisprong. Zijn dat medische mensen die dat zeggen dat je bij menstruatie altijd een eisprong hebt? Want dat zou mij ten zeerste verbazen.. hier zei de gynaecoloog echt iets heel anders ;-)

  Hopelijk worden voor jullie de problemen uit de familie bespaard!

 • NewBee

  Dat wist ik niet. Toen ik bij de huisarts (volgens was het ook iemand in opleiding/invaller) was, werd mij dat verteld omdat ik toen ook dacht niet vruchtbaar te zijn. Maar als ik dit zo hoor, dan past dat wel beter bij mij situatie 😅🙈 Dan is het inderdaad nog minder lang dan ik dacht haha. Zo leer je steeds weer iets nieuws!

  Ik hoop het ook ! We gaan het vanzelf zien😊

 • Chudo

  Als he op dag 15 je piek had zou hij waarschijnlijk dag 16/17 zijn gesprongen. Misschien is je nod nog wat later?

 • NewBee

  Dat zou inderdaad kunnen. Heb nu voor mezelf zo iets van eind van de week ga ik testen, mocht mijn menstruatie uitblijven 🍀

 • Anna-76

  🤞🏻🍀